Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Lloris efter fiaskot: "Skamligt" - Hintar om interna problem

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLAND

england

Daily Mirror fixar en allt-i-ett-rubrik. ”San Heroes…and zeroes”. Den beskriver Man United som hjältar på San Siro (1-0 mot Milan) och Tottenham som nollor (0-3 mot Dinamo Zagreb). Tidningen har också knivarna ute för José Mourinho. Den påpekar att han nu har lägst odds av PL-tränarna att få sparken hos vadslagningsbyråerna.

Daily Telegraph känner av ”Mourinhos ilska efter Spurs uttåg”. Inställningen var problemet. ”Mitt lag – och jag understryker ’mitt’, jag räknas också in – såg inte ut som om det spelade en viktig match”, säger Mourinho. Han summerade känslorna: ”Att säga att jag är ledsen räcker inte till. Det jag känner går djupare än så”. Hugo Llrois går rakt på sak. ”Det är skamligt. Jag hoppas alla i omklädningsrummet känner sig ansvariga”, säger den besvikne målvakten, och antydde också djupare problem, ”Vi är en klubb full med ambitioner, men laget är för närvarande en avspegling av vad som händer i klubben”. Tillfrågad om det uttalandet, svarade Lloris bland annat, ”Vi har haft fina ögonblick förr eftersom vi kunde lita på sammanhållningen i laget, i dag är jag inte lika säker på det” (se klipp nedan).

Annons

BT Sport samlade de flesta citaten från Tottenhamgänget. Och i studion satt Peter Crouch och oroade sig över om spelare som Harry Kane och Son Heung-min blir kvar efter säsongen. ”De förtjänar att spela på en högre nivå”, menar Crouch, med ett förflutet i Tottenham (och IFK Hässleholm). Tv-kanalen visade också bilder på hur Mourinho efter matchen gick in i Dinamos omklädningsrum och applåderade motståndarna och fick applåder tillbaka (se klipp här).

Manchester Evening News lyssnar till Luke Shaw, som bjuder på oväntad hård självkritik efter segern i Milano. ”Vi var ärligt talat inte bra. Särskilt inte i första halvlek, då var vi hemska”, säger Shaw. MEN håller inte med, och delar ut 8 av 10 i betyg till fem spelare. Shaw är en av dem. Victor Nilsson Lindelöf är en annan. ”Han fortsatte sin fina form och läste spelet oklanderligt både före och efter hans landsman Zlatan Ibrahimovic dök upp”, skriver tidningen om den svenske backen.

Annons

The Times stannar till vid landslaget. Som många andra vid att Trent Alexander-Arnold petats ur truppen, men dagens största rubrik är ”Southgate: Spelarna behöver vaccin tidigt”. Det anser förbundskaptenen med tanke på EM i sommar. ”Vi ber idrottarna att sätta sig i ett sammanhang där risken för dem att få viruset är större än för andra, och vi har ett ansvar även gentemot dem”, säger Southgate.


ITALIEN

italien

La Gazzetta dello Sport slår näven i bordet, ”Al Diavolo!”, typ ”Helvete också”, för att stanna i Milan-djävlarnas värld. Det blev respass i Europa League (0-1 mot Man United). ”Vi förtjänade inte att åka ut”, sa Zlatan Ibrahimovic besviket efter matchen, men citatet som höjs till en underrubrik är ”Nu ska vi vinna scudetton”. Det är en titel svensken fortsatt vill jaga. Ibrahimovic hoppade in i andra halvlek. Han får medelbetyget 6 av 10. ”Med honom i form hade det, förstås, varit en annan match”, konstaterar tidningen. Victor Nilsson Lindelöf får 6,5 men kvällens toppbetyg får Paul Pogba, 8. Coronakaoset i Inter som forcerat fram ett landslagsstopp ges också flera sidor.

Annons

Corriere dello Sport stoppar med stora bokstäver in ”Roma, Italien”. Roma är landets enda kvarvarande lag i Europaspelet efter avancemanget i går (2-1 mot Sjachtar). Liksom för CL är lottningen i EL i dag.

Tuttosport har som vanligt Juventus som främsta fokus. Ett Juve ”Made in Italy”. Den grönvitröda ryggraden i klubben lär förstärkas i sommar, menar tidningen, och blickar ut över en italienskdoftande transfermarknad. ”Nya kontakter med Locatelli och Emerson. Kean intresserar. Jorginho granskas. Och håll ett öga på Zaniolo”. Där är fem italienska namn med klubbadress Sassuolo, Chelsea, PSG, Chelsea respektive Roma.


SPANIEN

spanien

Diario AS hamrar in budskapet. För andra dagen i rad påpekar tidningen på förstasidan att Manchester City, Bayern München och PSG är lagen att undvika när Real Madrid lottas in i kvartsfinalspelet i Champions League. ”En lottning med tre bomber” finns alltså för Real Madrid i dag. Här finns också underrubriken ”Guardiolas lag är favorit”. I Europa League fick Spanien vidare Granada och Villarreal.

Annons

Marca skildrar också CL-lottningen över hela förstasidan, men nöjer sig med City och FC Bayern som bästa lag. Tidningen uppmärksammar också beskedet att Eden Hazard inte kommer att operera foten. Real Madrid har, efter att ha konsulterat specialister, övertygat belgaren att avstå ny operation på den besvärande foten, som han opererade för ett år sedan. Belgiens landslagsläkare har tidigare i veckan ställt sig positiv till en operation, men en snar sådan, för att inte riskera EM.

Sport skriver om ”Koemans mirakel”. Den tidigare ofta ifrågasatte nederländarna har ”satt dem i riktning mot en dubbel”, alltså ligan (tvåa) och cupen (i final). Sport fortsätter: ”Han har lett rekonstruktionen av laget, gett utrymme för unga spelare, återfunnit grundidén och vunnit Messis respekt”. Någonstans i detta måste det vara goda nyheter även för hjälptränaren Henrik Larsson kan man tycka. Sport påpekar dessutom att spelarna vill att Koeman fortsätter, och lägger till ”Nästa vecka väntar möte med Laporta för att planera värvningar och försäljningar inför nästa säsong”.

Annons

Mundo Deportivo sörjer det slutgiltiga beskedet från förbundet: Det blir ingen publik på cupfinalen mellan Athletic Club och Real Sociedad. Förbundet har följt regeringens rekommendationer. Matchen, som skulle spelats förra våren men sköts upp i hopp om publik, spelas i Sevilla den 3 april. Det kan bli en första titel för Alexander Isak.


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe presenterar sin årliga lista över Ligue 1:s mest välbetalda stjärnor. Som vanligt domineras den helt av PSG. De elva första spelarna är från PSG. I topp är Neymar med en månadslön på 3,06 miljoner euro brutto, Kylian Mbappé har 2,09. Bland spelare i övrigt kan noteras att Niclas Eliasson är på delad sjätte plats i Nîmes med en månadslön på 40 000 euro brutto. Den genomsnittliga månadslönen i PSG är 800 000 euro brutto. Tvåa är Marseille med 202 000. Lägst snittlön har Reims med 22 793.  PSG:s Mauricio Pochettino är den mest välbetalda tränaren med en månadslön på 940 000 euro brutto. Tvåa är Niko Kovac i Monaco med 400 000.

Annons

Le Parisien skriver att Ángel di María inte har några planer på att lämna PSG efter det brutala inbrottet mot hans familj. Både Ángel och hans hustru Jorgelina Cardoso har skrivit i social medier och tackat för stödet och markerat att de stannar. Ett inbrott som skakade om familjen 2017 var en del i anledningen att familjen ville lämna Manchester. Ángel di María förlängde nyligen sitt kontrakt med PSG till 2022 med ett optionsår.


TYSKLAND

Bild uppger att Hannover, som ett tag ryktades intresserade av en comeback för John Guidetti, är ute efter Bayern Münchens anfallare Jan-Fiete Arp. 21-åringen har inte lyckats i FC Bayern och kan tänka sig ett lån. Men klubbarna måste hitta en lösning på hur hans höga lön ska lösas. Den är enligt uppgift fem milj euro per år. Hannover, där Niklas Hult spelar, ligger åtta i Zweite Bundesliga.

Annons

Weser-Kurier skriver ner att Ludwig Augustinsson på nytt missat en träning. Men det är ingen skada som ligger bakom den här gången. 26-åringen ha blivit pappa.


ÖVRIGT

Record (Portugal) levererar dagens faktauppgift. Hulk, den tidigare brasilianske landslagsanfallaren, svettar bort sisådär fem kilo per match. 34-åringen spelar för närvarande för Atletico Mineiro. ”Idrottare som svettas mycket använde den mest effektiva mekanismen att för att avleda kroppsvärme”, poängterar klubbens fystränare Roberto Chiari, ”Att förlora många kilon genom att svettas är inget problem. Det kräver bara att vi är extra uppmärksamma på hydreringen”.

Publicerad 2021-03-19 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto