Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Neymar sågas skoningslöst: ”Katastrofal”

08:35

Rubrikämne i rött.

ANNONS
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


FRANKRIKEFrankrike

L’Equipe låter engelska slutord sätta punkt för Champions League-semifinalen. ”The end”. PSG var ”chanslöst” (0-2 mot Man City). Krönikören Vincent Duluc försöker se ljuset. ”I går var en besvikelse. PSG fick stanna vid dörren. Men det finns en stabiliserande faktor, PSG tillhör familjen. Champions League är deras hus och man bor på ovanvåningen”, skriver Duluc. Men ett par saker sticker ut från matchen. Dels PSG-spelarnas anklagelse om att domaren sagt ”fuck off”. Ex-landslagsspelaren Johan Micoud tror i L’Equipe du Soir att det faller för döva öron. ”När domaren skriver en rapport så tror vi på honom men när spelare rapporterar fakta tror vi inte på dem”, säger han. En annan sak som sticker ut är spelarinsatserna. Icardi får 2 av 10 i betyg, Neymar och Florenzi 3. Systertidningen France Football går ännu hårdare åt Neymar, stjärnan som inför matchen pratat om att vara beredd att dö för laget. Han får 2 av 10. ”Han ville göra allt själv. I Mbappés frånvaro hade han bestämt sig för att matchens utgång bara kunde förändras tack vare honom. I sina egna ögon var han världens mittpunkt, han gjorde sina lagkamrater bedrövad över de få bollar han spelade till dem. Till denna egocentrism kan läggas en hemsk avslutning där han försökte skada Cityspelare”, skriver FF, och avslutar: ”Än en gång lät han känslorna styra. Neymar var katastrofal”.

ANNONS

RMC Sport diskuterade Neymar under natten. Jérôme Rothen, med ett förflutet i PSG, har ett hårt budskap till klubben om brasilianaren. ”Er stjärna, som ni ska förlänga med i fyra år, om ni inte kan omkalibrerar honom efter en sådan här match… Ni måste säga: ’Vill du stanna hos oss? Då får du lägga manken till och ta fram medspelarna i strålkastarljuset’. Kommer de att lyckas? Det finns saker som upprepas, och det är inget gott tecken för PSG”, menar Rothen.

 

ENGLANDEngland

Manchester Evening News sätter Manchester Citys färger på finalorten i Champions League. ”We’re of to IstanBLUE”. Mest färg på Citys semifinalseger (2-0 mot PSG) satte backarna John Stones och Rúben Dias. Båda får 9 av 10.

The Independent fångar upp ett annat namn. ”Jag skulle vilja säga att Phil Foden i nuvarande form är den världens bästa unga spelaren, säger BT Sports-expert Rio Ferdinand.

ANNONS

Daily Telegraph använder ändå den spelare som får flest rubriker i dag. ”Mah-vels” (som i ”underverk”) är en hyllning till tvåmålsskytten Riyad Mahrez. Tidningens två krönikor om gårdagens kombattanter står i bjärt kontrast till varandra. ”Gläds åt Man Citys historiska bedrift – det här mer än en triumf för oljepengar” följs av Grinigt och patetiskt PSG visar att pengar inte kan köpa klass”. Tidningen doppar också tårna i transfervatten. Både West Ham och Crystal Palace uppges ute efter RB Leipzig anfallare Hwang Hee-chan. Leeds United är ute efter Club Brügges ytter Noa Lang.

The Sun smackar dit ”Exklusivt: Man United planerar bud på 90 miljoner pund för Harry Kane som en del i att Glazers försöker lugna fansen”. Uniteds ägare ska ha gett grönt ljus till ett försök att värva anfallsstjärnan, som Tottenhams ordförande Daniel Levy värderat till 150 milj pund.

ANNONS

ESPN hävdar att Manchester United gjort West Ham och Tottenham sällskap i jakten på West Bromwichs målvakt Sam Johnstone. Han ses som en ersättare till David De Gea. Daily Star lanserar i stället Tom Heaton i Aston Villa som aktuell för United. Liksom Johnstone har han ett förflutet i just United.

The Times noterar att Man United fans inleder en koordinerad bojkott av Uniteds sponsorer. Klubbens största sponsorer fått brev med varning om att fansen kommer att ”bojkotta era produkter, skada ert varumärke och stödja era konkurrenter tills ni avslutar det kommersiella samarbetet med Glazer-familjen”. Times rapporterar även att sommaren EM-matcher kan skjutas upp med upp till 48 timmar om lag drabbas av ett större coronautbrott. Det gäller bara om lag ha färre än 13 spelare tillgängliga ur 26-mannatrupperna. Ersättare kan då kallas in.

ANNONS

Goal lyssnar till Thomas Tuchel inför Chelseas möte med Real Madrid i kväll. Han prisar N’Golo Kanté men tar också upp fransmannens blyghet. ”Han får acceptera att jag kramar honom, jag gör ofta så”, säger Tuchel, och blickar sedan framåt, ”Han är ett exempel att följa, ett otrolig bidrag till vilket lag i välden som helst. Han är en nyckelspelare. Han kommer att vara en nyckelspelare i morgon (läs: i dag)”.


ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport dammar av de gamla romarna. ”Ave Mou” presenteras med en byst på Romas nye kejsare, José Mourinho. Tidningen leker också fram en framtida startelva: Musso (ny) – Karsdorp, Mancini, Dier (ny), Spinazzola – Højbjerg (ny), Veretout – Zaniolo, Pellegrini, Mchitarjan – Dzeko. GdS kliar sig däremot i huvudet åt Andrea Pirlos Juventus. Han har inte ställt upp samma elva under en enda av de 34 spelade omgångarna. Dejan Kulusevski nämns i texten. ”Svensken gick efter en lovande start vilse i rollbytena mellan nödlösning i anfallet, bänkplats och inhoppare”. Kulusevski har ändå elfte mest spelminuter i truppen (1 658).

ANNONS

Corriere dello Sport använder andra klassiska former för att presentera Mouinhos ankomst. Roma-klingande ”Daje Mou!” (ung ”Kom igen, Mou”). Liksom andra italienska medier uppger CdS att portugisen får sju miljoner euro om året av Roma men kompenseras med ännu mer av Tottenham. Medan många ser fram emot duellen med Antonio Conte – minns hans återkommande beskrivning av Mourinho som ”a little man” – så presenterar Corriere dello Sport en twist. Tottenham, Mourinhos förra arbetsgivare, har inlett samtal med Conte. Diskussioner har bland annat gällt nuvarande trupp och förstärkningar, men något konkret erbjudande finns ännu inte på bordet och Conte har ännu inte beslutat sig för att lämna Inter. Parterna ska höras igen längre fram. CdS uppger också att Maurizio Sarri och Gian Piero Gasperini finns på Tottenhams intresselista.

ANNONS

 

SPANIENSpanien

Marca skickar med en hälsning till Real Madrid, ”Pep väntar på er i Istanbul”. Först väntar Chelsea på Real Madrid i semifinalreturen, och Marca understryker att Sergio Ramos, Ferland Mendy och Federico Valverde alla är spelklara. Eden Hazard tippas starta mot sin gamla klubb. ”Det är en bra ögonblick för Hazard. Jag är säker på att han kommer att vara till hjälp för oss med sin kvalitet”, säger tränare Zinedine Zidane.

Cadena SER har mer Zidane. Enligt radiokanalen stannar han även nästa säsong, ”vad som än händer”, som SER uttrycker det. Tränaren själv vill stanna, klubben vill att han stannar och de flesta spelarna vill det också, inklusive omklädningsrummets alla tungviktare.

Sport har ”Neymar ute”. Mundo Deportivo har ”Barcelona vaksamma på Neymar”. Det är enda större fotbollsrubriker på de båda katalanska tidningarnas förstasidor, och båda anspelar förstås på Baças intresse för brasilianaren. Som Sport menar att, Guardiola förde Neymar närmare Barça”. Tidningen går så långt som att påstå att ”Neymar har aldrig varit närmare att återvända till Camp Nou som efter förlusten mot City”, men lägger till att spelaren själv måste ta tydliga steg mot en flytt för att den ska bli av.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild pratar med tyska förbundets team manager Oliver Bierhoff som bekräftar intentionerna kring förbundskaptensposten. Det är Bayern Münchens Hansi Flick som är i fokus. ”Nu är det fritt fram att tala med honom. Jag känner honom, Hansi skulle bli en strålande förbundskapten. Jag har fått informationen att vi kan prata med Hansi. Jag är glad över att den möjligheten ges”, säger Bierhoff. Tidigare har Premier League-klubbar uppgetts rycka i Flick, som dock sägs lockas mest av förbundskaptensjobbet.

Sky Sport bollar upp ett intresse från Bayern München för Inters Achraf Hakimi. ”Det skulle inte förvåna mig”, säger hans agent Alejando Camaño till TZ, ”Bayern är en av världens bästa klubbar. Om de letar spelare är det den bästa i sin position. Achraf är den bästa i sin position”. Sky tror att övergångssumman för 22-åringen kan bli ett problem för FC Bayern, som redan lagt ut över 60 miljoner euro på Dayot Upamecano och Julian Nagelsmann.

ANNONS
Publicerad 2021-05-05 kl 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto