Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Koeman blir kvar - men måste underhålla

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

Spanien

Sport slår fast att ”Koeman fortsätter!”. Det beskedet levererade först Catalunya Ràdio, och sedan även Sport och Mundo Deportivo. Redan i dag kan Barcelona meddela det officiellt. Kontraktet ska vara på ett år med option på ytterligare ett. Enligt uppgift har tränaren gått med på att en del av grundlönen omvandlas till bonusar. Inget sägs om förändringar i tränarteamet, varför det är rimligt att anta att även Henrik Larsson fortsätter som hjälptränare. Koeman ansågs länge vara en dead man walking i och med att Joan Laporta blev ny klubbpresident och ligatiteln gled laget ur händerna.

ANNONS

Cadena SER uppger att det förutom den förändrade ekonomiska kompensationen också fanns ett annat krav från Laporta. Laget ska spela mer offensivt och spelet ska utgå från 4-3-3. Inga fler trebackslinjer med andra ord. Radiokanalens profil Manu Carreño är bekymrad, eftersom Laporta redan från början inte ville ha Koeman. ”Vi sa redan från början att det inte kändes rätt. Nu fortsätter de eftersom de inte kan hitta någon bättre. Jag vet inte hur det kommer att sluta men jag gissar att det inte slutar särskilt bra. När en tränare startar säsongen utan sin presidents förtroende, så är han väldigt tydligt i en svag position”, menar Carreño.

Diario AS omfamnar Real Madrids nya tränare Carlo Ancelotti. ”Truppen måste minskas”, är slagordet från italienaren som täcker förstasidan. Ändå kan framtiden ljusna för Isco och Gareth Bale. Enligt källor nära Isco är 29-åringen upprymd över den nye tränarens ankomst. Sergio Ramos framtid är fortsatt oklar.

ANNONS


ENGLAND

England

Daily Express ger inte mycket utrymme om segern (1-0 mot Österrike). Det handlar främst om ”Trents trauma”. Trent Alexander-Arnold fick utgå skadad och EM kan vara i fara. Förbundskapten Gareth Southgate delar oron. ”Det är inget gott tecken att se honom lämna planen som han gjorde, vi vet mer inom 24-48 timmar”, sa han efter matchen.

Daily Telegraph ser ingen outstanding spelare i det engelska laget men Jack Grealish utses till matchens lirare med 7 av 10 i betyg. Lägst får Tyrone Mings, 5. Telegraph gör också rubrik på att Spurs vill locka Conte med löfte om att behålla Kane”. Förhandlingar pågår med den italienske tränaren. På tal om tränare. Trots att José Mourinho är klar för Roma tog Real Madrid informell kontakt med portugisen i slutet av förra veckan och i helgen, innan klubben till slut vände sig till Carlo Ancelotti. Telegraph uppger vidare att Leeds United är intresserad av Chelseas anfallare Michy Batshuayi, som förra säsongen var utlånad till Crystal Palace. Leeds tränare Marcelo Bielsa hade Batshuayi under sin tid i Marseille. Manchester City är villig att sälja Bernado Silva. Klubbar i Spanien, Frankrike och Italien är intresserade.

ANNONS

Manchester Evening News skriver att Manchester Uniteds intresse för Kieran Trippier blommar igen. Intresse fanns också i januari. Nu är det sommaren som gäller för den 30-årige högerbacken, med rötter i Bury och vars familj har United i blodet. Trippiers kontrakt med Atlético de Madrid går ut nästa sommar.

Daily Mail skjuter in att utöver Trippier finns Jadon Sancho (Dortmund) och Raphaël Varane (Real Madrid) på Ole-Gunnar Solskjaers shoppinglistan. Målvakten Tim Heaton (Aston Villa) ligger redan i korgen och kostar inget.

The Independent har Sverige som EM-vinnare. Bland tröjor. Tidningen har synat alla nationer ställ – både hemma- och borta. I topp är Sveriges bortatröja. ”Wow. Det kritstrecksrandiga är vackert och skrämmande på samma gång, mot en lynnig, intensiv mörkblå bakgrund. V-ringningen fungerar fint och andelen gula inslag är perfekt. En kung bland lojala undersåtar. En gud bland dödliga. En kunglig utstyrsel bland vanliga fotbollströjor. Vi har vår vinnare”, skriver The Independent. Den svenska hemmatröjan rankas på en mer beskedlig 33:e plats. Även Daily Mirror har den svenska bortatröjan på en topplacering, som trea bakom Italien hemma och Ryssland borta. På Mirrors lista är Sverige hemma 15:e av de 48 tröjorna.

ANNONS


ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport konstaterar att Milan är nära en dubbelaffär med nyblivna Champions League-mästaren Chelsea. Olivier Giroud har erbjudande från West Ham, Villareal och Valencia, men Milan lockar mer. Han vill vara ”vice-Ibra”. Ett tvåårskontrakt värt fyra miljoner euro netto är aktuellt. Dessutom ser Milan ut att få klart Fikayo Tomoris övergång i dag eller i morgon. Chelsea har vägrat backa från utköpsklausulen på 28 miljoner euro, men betalningen kommer troligen att ske i delbetalningar. Fler Chelseaspelare är Italienaktuella. Napoli vill ha Emerson Palmieri, 28. Napoli uppges beredd att betala fem-sex milj euro. Skrällnamnet i den italienska EM-truppen, Giacomo Raspadori, saknar inte beundrare. Milan, Inter, Marseille, Eintracht Frankfurt och RB Leipzig är alla intresserade av den 21-årige Sasssuolo-anfallaren. GdS tror dock han stannar en säsong till.

ANNONS

Corriere dello Sport ger mest plats åt att ”Conte blir engelsk”, att tränaren väntas flytta till Tottenham tillsammans med Juves tidigare sportchef Fabio Paratici. Men här viks också plats åt hans adept i Inter, Romelu Lukaku, som inte har några planer på England och Chelsea. ”Jag stannar i Inter”, är det tydliga beskedet.

Tuttosport har också ”Conte – Tottenham” på förstasidan. Men det dyker också upp ett svenskt ansikte. Gabriel Gudmundsson. Eller, ”Överraskningen Gudmundsson”, som han benämns i rubriken. Torino är den senaste klubben att jaga Groningen-svensken.


FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe tycker att ”Benzema lyckades i sin comeback”, trots en missad straff (3-0 mot Wales). En webbomröstning ger också positiv feedback. L’Equipe ger anfallaren betyget 6 av 10. Han överglänstes främst av Kylian Mbappé som får 8. På annat håll noterar tidningen att Ligue 1 från och med säsongen 2023/2024 minskas från 20 till 18 lag. Sedan synar L’Equipe PSG:s finanser inför transferfönstret. Det finns för närvarande inte utrymme för utsvävningar. Å ena sidan kan klubben shoppa för 60-80 milj euro. Å andra sidan behöver klubben dra in 80-100 milj euro i försäljningar.

ANNONS

RMC Sport problematiserar Frankrikes straffsparkar. Benzema, Griezmann, Mbappé. Ingen av dem glänser just där. Enligt förbundskapten Didier Deschamps finns ingen hierarki. Spelarna bestämmer själva. ”Flera spelare kan ta dem, även om vi för närvarande har en rätt risig svit”, säger Deschamps, ”Jag har inte bestämt något innan, vi får se. Det är känslan mellan spelarna. Det viktigaste är att det inte finns några negativa känslor”.


TYSKLAND

Tyskland

Kicker känner ”Dämpade förhoppningar”. Gårdagskvällens match ”gav mod”, trots att det inte blev seger (1-1 mot Danmark). Matchens högsta betyg går till Florian Neuhaus, 2,5 av 6 (1 är bäst). Leroy Sané får lägst betyg i det tyska laget, 4,5. Fast Bild delar ut ett ännu lägre betyg – till Jogi Löw. Förbundskaptenen får 5. Löw säger om matchen att ”Det var en del ljus och en del mörker”, en del fungerade, annat inte.

ANNONS

Bild har mer på tal om Neuhaus. Varken han eller Lilian Thuram har någon utköpsklusul denna sommar. I båda fallen handlar det om nästa sommar. Då väntas Neuhaus lämna för Bayern München.

Sport1 skriver att Eric Maxim Choupo-Moting är överens med Bayern München om ett kontrakt till 2023. Den 32-årige anfallaren, vars kontrakt med FC Bayern går ut i sommar, ska ha tackat nej till fem andra klubbar. Nya tränaren Julian Nagelsmann gillar honom, och precis som i PSG är Choupo-Moting populär bland de andra spelarna.

Publicerad 2021-06-03 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto