Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Juve ”väntar i spänning” efter Cristiano Ronaldos bild

2d

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är tillbaka i augusti.

 

E6nUvFzXIAgxbUvITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter strålkastarljusen på Romelu Lukaku, som med bilder i sociala medier visat att han är i hårdträning inför nya säsongen. Han är också på hugget. En italiensk supporter pikade honom med frågan om all träning skulle hjälpa honom att ta sig ur Chiellins ficka (Italien slog Belgien på vägen till EM-guld). ”Jag är glad för Italien – men det är vi i Inter som är italienska mästare, kom ihåg det”, svarade Lukaku. Ett svar som täcker förstasidan. Sociala medier är också i fokus för Cristiano Ronaldo. Spekulationer drog igång när portugisen i går lade ut texten ”Decision Day” med bild på sig själv lutad mot en Rolls Royce. Var det bilen C7 menade? Eller en övergång? GdS: ”Inget ser ut att ha förändrats när det gäller hans fotbollsframtid”. Den är med andra ord fortsatt i Juve. Om en vecka väntas han ansluta inför en fjärde säsong i svartvitrandigt, menar GdS.

ANNONS

Corriere dello Sport är inte alls lika säker. ”Ronaldo: Det är jag som bestämmer”, tycker tidningen att hans ”tvetydiga” Instagraminlägget signalerar, vilket ”håller Juve i spänning”. Läget sammanfattas också på första uppslaget: ”Ett gåtfullt inlägg ger bränsle till spekulationer. En sak är säker: Cristiano Ronaldo har förstått att Juve inte kan vänta på honom längre”. PSG ses fortfarande som ett alternativ för stjärnan, med Mauro Icardi möjligen i motsatt riktning.

Tuttosport toppar också med Cristiano Ronaldo och rubriken ”CR7 – Nedräkning”. Tidningen nämner även den att det är en vecka kvar till portugisen återvänder samt att ”Juve har bråttom att få svar, Cristiano har ännu inte bestämt sig, hans agent Mendes ser sig omkring”.

Calciofemminile ser blågulklädda Hellas Verona blir än mer blågult. Serie A-klubben värvade häromdagen Jonna Dahlberg från Florentia San Gimignano. I Verona får hon tröja nummer 10. Enligt Calciofemminile gör nu Sara Nilsson samma flytt. Anfallaren har redan meddelat på Instagram att hon lämnar Florentia San Gimignano.

ANNONS


ENGLANDE6nDBqEX0AQR7h8 (1)

Manchester Evening News sätter betyg på Man United-spelarna efter första träningsmatchen (2-1 mot Derby). Att döma av dem missade Anthony Elanga sin första chans att imponera på Ole Gunnar Solskjaer inför nya säsongen. Han får 5 av 10 i betyg med motiveringen, ”Saknade fysiska kapaciteten mot försvarare från andra divisionen, och halvleken gick honom förbi”. Andra betygsättare är generösare, som supportersajten MUFC Latest. MEN har inför kommande säsong placerat Elanga någonstans på gränsen mellan att komma med i a-tuppen och att lånas ut.

Daily Telegraph fångar upp några ord från Derbys tränare och Man United-profil Wayne Rooney. Han skickar en liten varning till kollegan Ole Gunnar Solskjaer. ”Jag tror det kommer att vara stor press på dem, vilket det ska vara på Manchester United”, säger Rooney, ”Sancho är på väg in, och det snackas om fler spelare. De är i en fas nu när fansen vill ha framgång, pokaler, och Ole och hans tränarstab kommer att vara under press att leverera det”.

ANNONS

The Guardian tar fasta på uttalande från Solskajer. Unitedtränaren antyder att det ännu inte är klart att Marcus Rashford kommer att operera axeln. ”Vi kollar på bästa alternativ. Han funderar lite kring det, och vi väljer vad som blir bäst för honom och för klubben”, säger Solskjaer. När han pressades på om det blir operation eller ej, svarade Solskjaer: ”Vi är fortfarande i samtal med experter”. Tidningens frilansande transferexpert Fabrizio Romano tittar förbi med en tendens: ”Juventus ser ut att vinna kampen med Arsenal om Manuel Locatelli”. Även om Arsenal till skillnad från Juve är beredd att betala de 40 milj euro Sassuolo begär. Mittfältaren vill spela Champions League-fotboll. Arsenal lär få trösta sig med Ben White (Brighton) för 50 milj pund och Albert Sambi Lokonga (Anderlecht) för 15 milj pund. Överenskommelser är redan på plats.

ANNONS

Daily Mirror följer en annan klubb på värvningsstråt. Där pågår en ”Rafalution”. Everton, med nye tränaren Rafael Benítez, är på väg att värva Demarai Gray från Leverkusen (Romano nickar instämmande) och Andros Townsend (på fri transfer). Även Liverpool Echo nämner värvningarna som nära om än inte klara. Dessutom rapporteras Asmir Begovic i princip klar (kontrakt till 2023). Han tar över Robin Olsen-rollen, som backup till Jordan Pickford.

 

E6nSvkHXEAUD4SG (1)SPANIEN

Sport skriver om ”Rörelse i försvaret”. Barça vill bli av med Sergiño Dest, Clément Lenglet och Samuel Umtiti ”inom de närmaste dagarna”. Frågan är om spelarna lämnar. Med hänvisning till Rac1, uppger Sport att Bayern München varit i kontakt med Barcelona om Dest. Den tyska storklubben ser också Sergi Roberto och Emerson Royal som alternativ till Dest. Uppgifterna gör gällande att FC Bayern ser Barça som ekonomiskt sårbart just nu och därför kan få till en bra deal. Även Inter är intresserad. Sport, liksom transferexperten Fabrizio Romano, uppger dock att Dest är helt inställd på att stanna i Barça. Enligt Sport är Arsenal eller Tottenham en möjlig destination för Lenglet, medan Lyon fortsatt är intresserad av Umtiti.

ANNONS

Mundo Deportivo ger plats åt en ”Ambitiös Koeman”. Barças tränare säger att ”Vi har ett ansvar att vinna stora saker”. Han tar också upp Lionel Messi. ”Segern i Copa América var väldigt viktig för jag vet hur mycket han ville det”, säger Koeman, som också ser öppen gata för argentinaren till de stora individuella priserna, ”Han är huvudkandidat till Ballon d’Or med tanke på den fina säsong han haft och segern i Copa América”. MD går också igenom Koemans tränarstab. Av den framgår att Henrik Larsson är kvar som en av två assisterande tränare med kontrakt till nästa sommar.

Marca har fokus på Dani Carvajal, som avslutade säsongen skadad men nu är tillbaka. Högerbacken har ändrat kostprogram, jobbat hårt i pool och gym, och väntas nu kunna delta i matchspel under träningslägret i Österrike.

Diario AS tänker främst på att ”Det är dags för återvändarna” Dani Ceballos, Martin Ødegaard och Gareth Bale. De får visa upp sig nu. Samtidigt påpekar tidningen att trion har ett sammanlagt värde på 85 miljoner euro. AS tar också upp en kinkig situation för Atlético de Madrid. Bytet mellan Saúl och Antoine Griezmann i Barça är inte längre hett. Men Atlético behöver sälja Saúl. Annars sätter La Ligas lönetak stopp för värvningar. De goda nyheterna är att det finns mer intresse än från Barça. Både Liverpool och Man United påstås intresserade.

ANNONS

 

FRANKRIKEE6obG9jXIAIMsO2 (1)

L’Equipe är främst Tour de France och Formel 1. Bland fotbollsnotiserna dyker Jens Cajuste upp. Han är fortsatt ett namn för Rennes men fokus är på en defensiv mittfältare, med Teun Koopmeiners (AZ) – som även Atalanta jagar – och Xeka (Lille) i topp på listan. Xeka hamnade för övrigt i bråk med lagkamraten Tiago Djalo i samband med en träningsmatch i lördags. Båda fick rött kort. Strasbourgs värvning av Kevin Gameiro var söndagens mest uppmärksammade.

Le Journal du Dimanche doppar tårna i svallvågorna av det franska EM-misslyckandet. Den oväntade sortin i åttondelsfinalen mot Schweiz tvingade förbundet till en sen avbokning av hotell i Ungern, berättar tidningen. Kostnad: 170 000 euro, motsvarande ca 1,7 milj kr. En tung utgiftspost för förbundet som redan dras med underskott.

ANNONS

 

Skärmavbild 2021-07-19 kl. 01.38.42 (002)TYSKLAND

Express firar att Sebastian Andersson inte bara är tillbaka i startelvan för Köln utan också i målprotokollet. Den svenske anfallaren nickade in första målet i 2-0-segern mot FC Schaffhausen. Andersson spelade första halvlek. Mot Bayern München i lördags gjorde han ett halvtimmesinhopp. Tillbaka från knäskadan nu? ”Sebastian tränar och spelar och så länge han gör det är vi glada. Man kan se att han behöver hitta rytm. Men för närvarande ser det bra ut”, säger tränaren Steffen Baumgart.

Kicker har i veckans första nummer fokus på storklubbarna i Zweite Bundesliga som vill tillbaka upp igen. Men det finns alltid utrymme för regerande mästarna Bayern München. Särskilt om bekymmer kan skönjas. Det blev 2-3 mot Köln i Julian Nagelsmanns premiär och dessutom ännu en skada, Marc Roca bli borta i upp till åtta veckor. Nu väntar tre träningsmatcher på kort tid innan cupmatchen mot Bremer SV den 6 augusti. ”Det kommer att bli svårt att ta oss dit innan vi fått tillbaka landslagsspelarna. Vi har tre skador och det är inte idealiskt. Vi har nu en veckas träning och sedan tre matcher med den här truppen. Tiden är knapp”, säger Nagelsmann.

ANNONS

Bild uppger att Hertha Berlin är ute efter Filip Kostic, som också varit i Inters sökljus. Eintracht Frankfurt vill ha cirka 30 miljoner euro för mittfältaren. Hertha Berlin hoppas kunna finansiera köpet genom den nära förestående försäljningen av Jhon Cordoba till Krasnodar för ca 20 milj euro, samt försäljning av ytterligare en spelare, möjligen Dodi Lukebakio.

Publicerad 2021-07-19 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto