Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Cristiano Ronaldo kan pressa ut Elanga

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ENGLANDEngland

Daily Mirror toppar med ”Ta mig ifrån Arsenal”. Som om Arsenal inte hade tillräckligt med nattsvarta rubriker dessa dagar så gick Ainsley Maitland Niles ut med sitt missnöje i social medier över att inte få lämna Premier Leagues sämsta Londonlag. Cristiano Ronaldo fick till slut lämna Juventus, och får man tro Daily Mirror kan hans sejour i Manchester United bli lång. Uttrycket ”40 Winks” används här för att kontraktet visserligen är på två år men också har en option på ytterligare år. Det uppgiften har också TalkSport. Då skulle Cristiano Ronaldo vara inne på sitt 40:e levnadsår. I går genomgick portugisen läkarundersökningen hos United.

Annons

Manchester Evening News anser att Cristiano Ronaldos ankomst kan påverka Anthony Elanga. Ännu en Championshipklubb har gjort en förfrågan. Man United har ännu inte lämnat något svar, och en klubbkälla säger att det ”inte är omöjligt” att han lämnar då den portugisiske stjärnan anlänt. Efter en fin försäsong har det tidigare sett ut som om Elanga skulle få chansen i Solskjaers truppbygge.

Daily Mail fokuserar på ett ”Röda listan-kaos” efter PL-klubbarnas vägran att släppa spelare till landslagsspel med nationer som kräver karantän vid återkomsten till England. Men Tottenham och Aston Villa har nu låtit sina spelare ansluta till Argentinas matcher. Brasilien, som möter just Argentina på söndag, har däremot inget sådant avtal. The Sun menar att Brasilien nu ”är i krig” om saken och kräver att spelarna släpps. Om ingen överenskommelse nås kan Fifa stoppa Fabinho, Alisson och Roberto Firmino (Liverpool,) Fred (Man United), Gabriel Jesus och Ederson (Man City), Thiago Silva (Chelsea), Richarlison (Everton) och Raphinha (Leeds) från spel i omgången efter landslagsuppehållet. Fortsättning följer.

Annons

Football London uppmärksammar Willians avskedsord i natt, sedan han lämnat Arsenal och gjort det utan att kräva ersättning för återstående tid. ”Tyvärr gick inte saker och ting på planen som vi alla planerat och hoppats. Jag fick mycket kritik, särskilt från en del inom presskåren, för att jag skulle kommit hit av ekonomiska skäl. Jag hoppas att mitt agerande i dag visar dessa människor att så inte var fallet”, skriver Willian bland annat.

The Times ser ett Manchester City som slickar sår efter misslyckade anfallsvärvningar med att skriva nya kontrakt. Först Rúben Dias, och nu skriver Times att målvakten Ederson är överens om ett nytt kontrakt med klubben, trots att fyra år återstår på det nuvarande.

Goal upplyser att Chelseas talang Tino Anjorin, 19, som sniffat på a-lagsspel, är på väg bort. Det blir till något oväntad adress. Lokomotiv Moskva är nära ett lån med köpoption på 17 miljoner pund. Ralf Rangnick, tidigare mentor till Chelseatränaren Thomas Tuchel, drar numera i spakarna hos Lokomotiv.

Annons


ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport drar stort på att ”Juve kallar på Pjanic”, med tillägget ”Och i januari är planen Icardi”. Dejan Kulusevski nämndes natten till måndag som en spelare som kunde lämna Juve (se måndagens Headlines). Även GdS nickade instämmande senare på måndagen. Atalanta sägs intresserad. Men av detta märks lite i GdS papperstidning i dag. Och Juventusjournalisten Luca Momblano nämner i Juventibus att det är ”mycket liten chans” att svenske lämnar i detta fönster. Det kan nog strykas ett streck över söndagens och måndagens Kulusevski-rykten. Milan då. Efter Tiémoué Bakayoko i går väntas nu Junior Messias från Crotone. Ett låneavtal är nära – tre miljoner euro och en köpoption på fem-sex milj euro.

Tuttosport pratar med forne tränarprofilen Fabio Capello som ser ”Juve och Inte på samma nivå”. Han fortsätter: ”Efter Cristiano Ronaldos och Lukakus farväl är klubbarna likvärdiga, men Serie A fattigare”.

Annons


SPANIENSpanien

Marca menar inför torsdagens VM-kvalmatch att Sverige är landslagets Bermudatriangel”. Sverige är bara ett av tre länder där Spanien inte vunnit på bortaplan (de andra ä Ryssland och Nederländerna). På fem försök genom åren har det blivit noll segrar, fyra oavgjorda och en förlust. På förstasidan summerar Marca en turbulent måndag för Real Madrid. ”Camavinga i väntan på Mbappé”. Marca har inte gett upp hoppet om Kylian Mbappé till Real Madrid under Deadline Day i dag. ”Svårt men inte omöjligt” som en rubrik lyder. Oavsett är Eduardo Camavinga är på väg att byta Rennes mot Real Madrid för 30 miljoner euro.

Diario AS uppger att bara ”detaljer återstår” innan Camavinga kan dra på sig den vita tröjan. 18-åringen väntas till Madrid ”inom de närmaste timmarna”. Dagens största rubrik är ”SOS Mbappé”. Anfallaren vill verkligen till Real Madrid, men han kommer inte att bråka om det och AS är mer pessimistisk till en lösning innan fönstret stänger än Marca. ”Real Madrid har fått finna sig i sitt öde att vänta till januari, om inte en stor överraskning inträffar”, skriver tidningen.

Annons

El Chiringito TV:s stora tittaromröstning visa att nästan 30 procent fortfarande tror Real Madrid kan lyckas med en Mbappé-värvning i dag. Tv-showen grymtar sedan missbelåtet över Mbappés val av hoodie när han anlände till den franska landslagssamlingen. På magen finns bild från…Barcelona (Museu d’Art Contemporani, MACBA).

Cadena SER bekräftar tidigare uppgifter från Rac1: Barcelona har försökt låna João Félix. Atlético de Madrid fortsätter dock att säga nej. Större chans med ett lån har Chelsea för Saúl. SER tror en övergång är möjlig i dag. Atlético sägs önska en obligatorisk köpoption, vilket är en diskussionspunkt. Men transferspecialisten Fabrizio Romano uppger på tisdag morgon att dealen är död.

Mundo Deportivo jublar över ”Miljoner till Barcelona”. De tomma kontona fylls på med 16+6 miljoner euro för Ilaix Moriba, som redan är i Leipzig för läkarundersökning, och 25+5 milj euro för Emerson Royal, som också väntas på läkarundersökning under morgonen, men för Tottenham.

Annons


FRANKRIKE

Le Parisien jublar. Försiktigt. ”Mbappé ser ut att stanna”. Jovisst, det stämmer, Real Madrid ”la ner vapnen”, som Le Parisien uttrycker det, i går. Den spanska klubben slutade stånga sig blodig mot en parisisk mur betydligt mer effektiv än Maginotlinjen. Det talas om att Real Madrid gjorde ett sista försök med ett muntligt förslag på 200 miljoner euro, men det är oklart om det stämmer. Oavsett är PSG ointresserad och en affär ”omöjlig” enligt källor nära förhandlingarna. ”Drömanfallet som han kommer att forma med Messi och Neymar blir verklighet en säsong”, skriver tidningen.

Frankrike

L’Equipe trycker också på att Mbappé är ”I Paris för att stanna”. I nuläget pekar inget på ytterligare bud från Real Madrid. Däremot kommer PSG att göra ett nytt försök att förlänga kontraktet med stjärnan. Det håller RMC Sport med om. Oavsett ser PSG det som värt att ge Real Madrid kalla handen. Särskilt med tanke på att ägarna Qatar har VM nästa år. ”När vi vet att staten under de två senaste åren spenderat 500 miljoner euro i veckan på infrastruktur, vad betyder då 180 eller 200 miljoner euro? Ingenting”, påpekar en kännare av landet för L’Equipe. Från transfermarknaden i övrigt uppmärksammar L’Equipe uppgifterna om att Eduardo Camavinga tycks klar för Real Madrid. Det borde i sin tur rimligen återuppväcka Rennes intresse för Jens Cajuste (men om det skriver inte L’Equipe). Gabriel Gudmundsson finns på bild i papperstidningen. Groningensvensken ska läkarundersökas och skriva på för Lille i dag. Övergångssumman väntas, enligt Voetbal International och Aftonbladet, landa på cirka sex miljoner euro.

Annons

Objectif Gard hör Niclas Eliasson berätta att han blir kvar i Nîmes. ”Jo, det återstår några dagar, men ja, jag kommer att stanna”, sade han vid en presskonferens häromdagen. AEK Aten lade flera bud honom men har nu skaffat en annan vänsterspringare.


TYSKLAND

Express uppger att Sebastian Andersson genomgått en läkarundersökning för att flytta till Antalyaspor på lån. Den turkiska klubben kan inte till fullo betala lönen på 2,5 miljoner euro. Köln tycks ändå ge grönt ljus – förutsatt att den tidigare skadedrabbade svensken klarat läkarundersökningen.

Sky Sport uppger att Dortmund fått grönt ljus av Chelseas Callum Hudson-Odoi. Problemet är att Thomas Tuchel inte vill låna ut honom. Sky tror att det kan lösa sig i dag om Chelsea fixar sin ersättare – Londonlaget better call Saúl. Bild är mer pessimistisk till att Chelsea låter Hudson-Odoi gå till Tuchels gamla klubb.

Annons

Bild noterar att Bayern München i och med värvningen av Marcel Sabitzer nu betalt sammanlagt över 80 miljoner euro till RB Leipzig. Sabitzer kostade cirka 15 milj euro. Sedan tidigare har Dayot Upamecano (42,5 milj euro) och tränare Julian Nagelsmann (25 milj euro) värvats.

Leipziger Volkszeitung rapporterar sent på måndag kväll att Sabitzers ersättare landat i Leipzig. Ilaix Moriba nu är på plats för att läkarundersökas i dag. RB Leipzig betalar Barcelona cirka 15 miljoner euro plus bonusar för 18-åringen.

Wolfsburger Allgemeine kan säga; nej, livet är inte en schlager. Inte för Xavier Schlager. Den österrikiske landslagsmittfältaren blir borta åtskilliga månader efter att dragit sönder korsbandet.  Det skedde i samband med en löpduell med Emil Forsberg i söndags.

 

ÖVRIGT

Kathimerini (Grekland) följer med braskande rubriker Rúben Semedo. Olympiakosbacken greps i söndags misstänkt för våldtäkt och ställs i dag inför rätten. Det är inte första gången Semedo är i klammeri med rättvisan. Den 27-årige portugisen dömdes förra året till fem års fängelse för bland annat rån, misshandel, kidnappning, mordförsök och innehav av vapen. Händelser från tiden i Spanien. Så sent som häromveckan uppgavs att Wolverhampton förhandlade om att köpa Semedo. SDNA uppger att Aris inlett förhandlingar med Daniel Sundgren om ett nytt kontrakt. Den 30-årige backens nuvarande kontrakt går ut nästa sommar.

Annons
Publicerad 2021-08-31 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto