Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Totti: "Zlatan förtjänar rekordet"

1v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport tar avstamp i ljuva sommarminnen. ”Låt oss göra om tricket”, skriver tidningen och drar en parallell mellan Champions League och EM. I Juventus grupp sätter tidningen procentchanserna för att gå vidare till: Chelsea 85, Juventus 75, Dynamo Kiev 30 och Malmö 10. Får Dejan Kulusevski starta? ”Det beslutar jag i morgon bitti”, sa tränare Max Allegri i går. Men enligt Gazzetta dello Sport , Sky Sport Italia och andra italienska medier får Kulusevski nöja sig med en plats på bänken. Cuadrado väntas i stället ersätta Federico Chiesa. På topp är det Álvaro Morata och Paulo Dybala. Zlatan Ibrahimovic jagar i morgon ett nytt rekord, påpekar GdS. Ett mål på Anfield och svensken är den äldste målskytten i Champions League. Den listan toppas av Francesco Totti med 38 år och 59 dagar. Ibrahimovic fyller 40 år om några veckor. Dessutom kan han nå 50-strecket i antal CL-mål. Han är uppe i 49. Totti kommenterar åldersrekordet: ”Han (Ibrahimovic) kommer garanterat att slå mitt rekord. Han har en annan mentalitet än andra. Han är en av världens bästa, och kommer det någon som är bättre är det inte mer än rätt än att han tar över som etta. Rekord är till för att slås och i detta fall skulle jag verkligen vara glad för hans skull”. Ibrahimovic kommer att medverka på dagens presskonferens, vilket GdS tolkar som att han kommer att spela från start i morgon.

ANNONS

Corriere dello Sport fascineras av ”De nya mästarna”. Det är José Mourinho (och hans Roma), Stefano Pioli (och hans Milan) samt Luciano Spalletti (och hans Napoli). De tre i toppen av ligan. På förstasidan dyker också Bolognas Mattias Svanberg upp. Glad efter sitt avgörande mål (1-0 mot Hellas Verona). Han belönas också med 7,5 i betyg och höjs upp till matchens bästa spelare (GdS ger Svanberg 7). ”Jag känner mig redo att bli en stor spelare, redo att göra fler mål”, säger Svanberg, och berättar sedan om en förebild, ”Jag tittar på Zielinski (Napoli), och jag tycker mycket om hur han spelar och rör sig på planen. I sättet att spela är vi lika”.


ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror har Man United-beskedet ”Vi kommer inte att smulas sönder”. Det har mindre med lagets förmåga på fotbollsplanen att göra och mer med smulorna från desserter. Reservmålvakten Lee Grant berättade för TalkSport om en situation på hotellet inför matchen mot Newcastle. Inte en enda Unitedspelare vågade ta någon av de lockande efterrätterna. Alla var så påverkade av hälsofreaket Cristiano Ronaldos närvaro. Resultat: braskande rubriker. Tränare Ole Gunnar Solskajer försöker tona ned det hela. ”Det är helt klart ett skämt från ’Granty’”, säger han, ”Det är inte så att skräpmat är en del av vår kost och Ronaldo nu har ändrat på det”.

ANNONS

The Guardian visar att temat ändå satt sig. ”Ronaldo är hungrig på mer”, är rubriken inför Uniteds match mot Young Boys i kväll. Även Solskjaer är hungrig på mer, och med en trupp späckad med talang, kvalitet och erfarenhet finns inga ursäkter. ”Nej, jag kan inte titta på truppen och säga, ’Vi spelade en match i veckan och är trötta”, säger han.

Manchester Evening News följer upp beskedet om att Anthony Elanga är med i Uniteds CL-trupp med att han också är uppskriven i Uniteds trupp för Uefa Youth League. Där ställs United mot Young Boys några timmar tidigare än huvudmatchen.

The Sun återvänder till Cristiano Ronaldo. Eller ”Winst-Ron Churchill”, som tidningen kallar honom. För tidningens källa berättar att han höll ett inspirerande tal till truppen. Källan berättar, ”Han sa till sina lagkamrater: ’Jag har återvänt av två skäl. Det första är att jag älskar klubben. Det andra är att jag älskar vinnarmentaliteten som sitter i väggarna här. Jag har inte kommit tillbaka för att vara en cheerleader. Om ni vill att vi ska lyckas så behövs att ni älskar den här klubben från djupet av era hjärtan. Ni måste äta, sova och slåss för den här klubben”. I samma Braveheart-anda fortsatte talet och spelarna applåderade. Och så lite mer United. Utlånade Axel Tuanzebe har redan bestämt sig. Han vill stanna i Aston Villa för gott, uppger The Sun.

ANNONS

Daily Mail lyfter ”Tip, topp, Toffees”. Det är Everton som är toppen. I alla fall i delad topp i PL med Man United, Chelsea och Liverpool efter gårdagens seger (3-1 mot Burnley). Vidare hävdar tidningen att Premier League kommer att be fans att hålla sig borta från arenorna om de inte vaccinerat sig mot covid eller ha färskt negativt test. Klubbar sägs redan nobba åskådare som inte klarar granskningen. Daily Mail uppger på annat håll att Arsenal planerar för att sälja Bern Leno nästa sommar. Klubben väntas satsa på nyförvärvet Aaron Ramsdale.

Sky Sports ställde sina stjärnexperter Gary Neville och Jamie Carragher inför valet: om du bara hade en spelare kvar att sätta in, behövde göra mål, vilken spelare i sin peak skulle du välja, Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo? Nevilles svar väcker störst uppmärksamhet. ”Det skulle vara Cristiano Ronaldo. Definitivt Cristiano Ronaldo”, säger Neville, och beskriver portugisens hela palett av målfarlighet, ”Jag tycker han är den bäste spelaren någonsin. Han är den spelare som skulle kunna vinna en match åt mig på flest olika sätt. Han är den mest kompletta spelaren”.

ANNONS


SPANIEN

SPANIEN

Marca täcker förstasidan med Real Madrids nya posterboy, Vinícius Jr. ”Nyckeln är att Ancelotti tror på mig”, är citatrubriken. Det kommer ingen intervju i tidningen. Det är vad brasilianaren säger till sina lagkompisar, skriver Marca. Tidningen noterar också Gareth Bales skada. I genomgången av kvällens CL-matcher framgår att Ludwig Augustinsson förväntas börja på bänken när Sevilla tar emot RB Salzburg.

Diario AS gör som Marca – täcker förstasidan med Vinícius Jr. ”Här spelar jag som jag gjorde på gatan”, är citatrubriken. Till skillnad från Marca är det taget från en faktisk intervju. Om detlyftet: ”Jag visste att målen till slut skulle komma”. Om att vara ny publikfavorit: ”Det är jag väldigt stolt över. Jag tror det har mycket med min spelstil att göra. Jag gillar att utmana motståndare, och misslyckas jag så försöker jag igen”.

ANNONS

Sport sticker inte direkt under stol med sin klubbkärlek. ”Heja Barça” täcker hela förstasidan. Tidningen har också förmodade startelvor – se här. Sedan finns en rubrik som dyker upp överallt i spansk press: ”Alaba sa till mig att han drömde om att spela för Barça”. De är från Bayern1-intervjun med Uli Hoeness (se Tyskland nedan). Höness poäng var att Barças ekonomi var anledning att han avrådde en flytt. Men i spanska medier är poängen en helt annan. Alaba, nybliven Real Madrid-spelare, drömde alltså egentligen om att spela för ärkerivalen Barça.

Mundo Deportivo ser framför sig en taktisk duell mellan Ronald Koeman och Julian Nagelsmann. Sedan låter inte reaktioner vänta på sig efter att Ronald Koeman i nederländsk tv ska ha sagt att Barça har en framtid tack vare honom samt tyckt att klubbpresident Joan Laporta snackat lite väl mycket. ”Koeman har tryckt på självförstörelseknappen… Laporta har kvar honom mot all logik, och han betalar tillbaka med att starta brand efter brand”, skriver Lluís Carrasco, som var Laportas kampanjchef i presidentvalet, på Twitter. Enric Masip, också nära Laporta, skriver med referens till Koemans påstående att ”Klubben har en framtid tack vare en förändring av styrelsen och en president som förhindrade en katastrof”. Koeman själv fick frågor om den där nederländska intervjun vid presskonferensen i går, och underströk då att ”Det är en perfekt relationen (med Laporta, min anm), jag har inga klagomål. Självfallet kan vi tycka olika, men vi kommer överens”.

ANNONS


FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe välkomnar Champions League med ”De otroliga talangernas liga”. Samtidigt lägger tidningen till att ”Alla blickar vänds mot Messi och PSG, bättre rustad än någonsin att vinna”. Tidningen rankar topplagen med stjärnor som betyg. PSG är den enda klubb som får fem stjärnor. Bayern München, Chelsea och Manchester City får fyra. ”Alla gör oss till favorit, och när man har sådana här spelare så är det klart att man är favorit”, säger PSG:s Georginio Wijnaldum, men konstaterar att enskilda spelare vinner inte titlar, ”Vi har fantastiska spelare men vi måste bli ett fantastiskt lag”. L’Equipe känner också av stämningarna utomlands mot PSG. Den Qatarägda och storsatsande klubben är inte populär på alla håll. Kanske allra minst i Spanien. ”PSG hade edan ett dåligt rykte och det faktum att Mbappé inte skrev på för Real Madrid stärkte den känslan. I dagsläget är det helt klart Spaniens stora fiende”, säger välkände spanske journalisten Julio Maldonado till L’Equipe. Lille spelar mot Wolfsburg i kväll, Gabriel Gudmundsson väntas börja på bänken.

ANNONS

Le Parisien följer den heta PSG-debatten. Den handlar inte om Club Brügge-PSG utan om Phil Collins-PSG. Efter 29 år byttes brittens ”Who said I would” ut som inmarschlåt mot en mix av DJ Snake. Det skedde i hemmapremiären mot Strasbourg. Nu är den stora ultrasgruppen CUP upprörd, och till och med DJ Snake, stort PSG-fan, har förkastat tilltaget. Ett liknande ramaskri blev det i Marseille när tankar om att byta ut Van Halens samtida ”Jump” kom på tal förra året.


TYSKLAND

Bayern1 pratar med Bayern Münchens tidigare starke man Uli Hoeness. Han skräder inte orden om dagens motståndare. ”Barcelona är faktiskt bankrutt. Om Barcelona varit i Tyskland hade klubben varit ett fall för konkursförvaltaren. Barcelona är inte längre en förebild för oss. David Alaba sa till exempel till mig en gång: ’Min dröm är att spela för Barcelona’. Då sa jag till honom: ’Vill du förhandla med klubbpresidenten eller konkursförvaltaren?’, berättar Hoeness.

ANNONS

Bild höjer förväntningarna med kaxiga ”Är Barcelona ännu sämre än när det blev 8-2?” – FC Bayerns smått osannolika kvartsfinalseger 2020. Tidningen påpekar att Baça nu saknar Lionel Messi och Antoine Griezmann. Tränare Julian Nagelsmann ger sig föstås inte in på sådana diskussioner, utan konstaterar att ”Barça spelar annorlunda nu” utan Messi. Bild presenterar förmodade startelvor – se här.

Kicker meddelar att allt nu är klart: Leon Goretzka förlänger med Bayern München till 2026. Bara en officiell bekräftelse saknas. Därmed ha bara Niklas Süle och Corentin Tolisso utgående kontrakt nästa sommar.

Sky Sport rankar förhandsfavoriter till Champions League-bucklan. Lite oväntat har tv-kanalen fjolårsmästaren Chelsea i topp. Därefter följer i tur och ordning PSG, Bayern München, Manchester City, Manchester United, Atlético de Madrid, Liverpool, Dortmund, Real Madrid och Wolfsburg. Alltså Wolfsburg före lag som Barcelona, Inter och Juventus.

ANNONS
Publicerad 2021-09-14 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto