Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gazzettan: Zlatan siktar på VM – och att förlänga med Milan

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har redan växlat över till det stundande Milanoderbyt. ”Giganternas derby”, är dagens tema, med Milans Zlatan Ibrahimovic och Inters Edin Dzeko i fokus. Det finns mer om Ibra. Om hans framtid. Tidningen gör rubrik på att 40-åringen funderar på att förlänga sin sejour i klubben. ”Han siktar på scudetton, som på söndag går via en farlig korsning. Han siktar på VM, och med VM är en förlängning inte utesluten. Långt därifrån. Kanske också med en position i klubbledningen att klargöra efter Qatar”, skriver GdS. Samtidigt uppger Calciomercatos Milankorre Daniele Longo att Ibrahimovic siktar på att fortsätta och att Milans sportsliga ledning har grönt ljus att förlänga. GdS slänger in en brasklapp: Ibrahimovic vill känna att kroppen håller först. Andra Zlatannotiser: I onsdagens match mot Porto väntas Olivier Giroud starta, medan Ibrahimovic gör det mot Inter. Intill finns en annan notis om att förbundet ska utreda de rasistiska ramsor som Romafans riktade mot Ibrahimovic och Franck Kessié. Spekulationerna om spelare som Antonio Conte vill ha till Tottenham är redan igång. Till sommaren tror GdS främst på Dusan Vahovic och Franck Kessié. Även La Repubblica ringar in Vlahovic, att både Conte och Spurs sportchef Paratici vill ha honom. GdS menar att Tottenham är i förarsätet för Kessié med en mer lockande lön än Milan. Mattias Svanberg fick fira seger med Bologna (2-0 mot Cagliari) men har ingen anledning att jubla över sitt betyg. Han får lägst i laget, 5,5 av 10. Roligare då för John Björkengren i Serie B vars Lecce vann (3-1 mot Cosenza), svensken gjorde ett mål och han får fina 7 i betyg. Lecce ligger trea i tabellen. Efter matchen höll klubbpresidenten Saverio Sticchi Damiani upp Björkengren som ett föredöme. Damiani ogillar spelare som vädrar missnöje i exempelvis sociala medier. Det gör inte hans gäng nu. ”Varför har Björkengren under de två månader han varit utanför inte sagt ett ord? I dag spelade han, gjorde mål och är glad. Det är förebilden för hur man ska uppträda för att spela i Lecce”, säger Damiani.

Annons

Corriere dello Sport ältar ännu en dag domare och VAR. Bortanför den sörjan skymtar rubriken ”Allegri och psykologen ska förlösa Juve”. Laget befinner sig för närvarande i ritiro (isolering) efter den senaste tidens svaga resultat. Professor Giuseppe Vercelli har samarbetat med Juve länge och gör det nu i tandem med Allegri för att höja prestationen hos spelarna. I kväll väntar match mot Zenit. Varken Gazzetta dello Sport eller Corriere dello Sport har Dejan Kulusevski i startelvan. Bänken igen, med andra ord. CdS har även rubriken ”Fascister! – Lazio stoppas”. Franska myndigheter har portat Laziofans från matchen i Marseille på torsdag. Inrikesminister Gerald Darmanin motiverade beslutet med Laziofansens ”våldsamma uppträdande” och flörtande med fascism. Lazio är rasande över skälen, som beskrivs som en ”förolämpning” mot både klubben och alla dess supportrar.

Annons


ENGLAND

ENGLAND

Daily Telegraph har redan proklamerat Antonio Conte som ny tränare i Tottenham efter Nuno Espírito Santo. Beskedet väntas bli officiellt under tisdagen. Även transferspecialisten Fabrizio Romano satte sitt ”here we go” på uppgiften vid midnatt. Enligt Telegraph gäller avtalet till sommaren 2023 och är värt 20 miljoner pund.  Tidningen noterar också att tillsättningen kommer bara fem månader efter det att Conte nobbade Tottenham.

The Sun menar att det inte bara rasslar till rejält på Contes lönekonto utan också i hans krigskassa, som engelsmännen gillar att uttrycka det. Tidningen hävdar att Conte kommer att få 150 miljoner pund att spendera på nya spelare, motsvarande cirka 1,7 miljarder kronor.

Daily Mirror fortsätter på tränarspåret. Tidningen hävdar nu att Unai Emery i Villarreal är den ledande kandidaten att ta över i Newcastle. Klubben vill presentera en ny tränare i veckan. ”Ärligt talat vet jag ingenting”, svarade Emery på ryktena i går kväll. Han har tidigare tränat Arsenal i Premier League.

Annons

Daily Mail vill inte vara sämre och presenterar en annan tränaruppgift. Aston Villa är intresserad av Paolo Fonseca som ersättare till Dean Smith, som sitter löst. En informell kontakt uppges tagen med portugisen, som senast tränade Roma och som tidigare också förekommit i snacket kring Tottenham och Newcastle.

The Times lyfter upp ett citat från en annan tränare till rubrik. ”Något saknas”, säger Rafael Benítez efter ny förlust (1-2 mot Wolves). Han syftar främst på intensiteten och på skadade spelare. Många evertonians skulle nog säga att det är ganska mycket som saknas med Benítez. Vidare noterar tidningen att Atlético bara sålt 200 biljetter till matchen mot Liverpool på Anfield. Times pekar på oro för covid. Lagens möte på Anfield den 20 mars 2020 blev ökänd. Den var den sista matchen som spelades för publik innan England stängde ner och en coronapeak uppdagades efter att de 3 000 spanska fansens besök. 37 dödsfall på lokala sjukhus härleddes till matchen.

Annons


SPANIEN

SPANIEN

Sport för upp dagens mest gångbara ord till rubrik. ”Det är en final”. Det här vi det igen, ”final”. Barcelona möter Dynamo Kiev i en måste-match. Tidningen har en del andra rubriker. Som att Sergio Agüero tvingas pausa fotbollen i tre månader. Att Barcelona är intresserad av att låna Danny van de Beek. Att Henrik Larsson nu bekräftat för Aftonbladet vad Ansu Fati nämnde förra veckan – Larsson har lämnat Barça. ”Larssons avskedsord” blir rubriken.

Mundo Deportivo påpekar att Barças match är ”En final med Ansu”. Den unga stjärnan kan spela. Grönt ljus har också Ronald Araujo, Frenkie de Jong och Ousmane Dembélé fått. Inte minst i San Sebastian-upplagan får Real Sociedad-målvakten Álex Remiros ursäkt efter målet han släppte in på tilläggstid i derbyt mot Athletic stort utrymme. Han har inte mått bra. ”Jag ska inte ljuga. Det var den värsta kvällen i mitt liv. Jag har inte kunnat sova och har tillbringat tiden med att gråta och tänka på vad som hände”, berättar Remiro till Movistar.

Annons

Marca har ett mer ironiskt perspektiv på det där om Barças final. ”Det var bara det som fattades: En final”, finns på förstasidan. Inne i papperstidningen är rubriken, ”En final vid värsta tidpunkt”. Barça har tre raka matcher utan seger och laget har problem i både defensiven och offensiven.

Estadio Deportivo tror till skillnad från Marca att Ludwig Augustinsson startar för Sevilla mot Lille på Ramón Sánchez-Pizjuán i kväll. ”Det är både en Champions League- och derbyvecka (Real Betis på söndag, min anm). Lopetegui måste dosera rätt och svensken har redan visat att han är ett alternativ med garantier, så att en för Lopetegui viktig spelare som Marcos Acuña inte pressas över gränsen”, skriver lokaltidningen.


FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe beskriver Lilles match mot Sevilla i kväll som ”David mot Goliat”. Inte bara för att Lilles sammanlagt har tio matcher utan seger i Champions League utan också för att förhoppningarna att rubba den starkare motståndaren sätts till Jonathan David. L’Equipe tror varken Garbriel Gudmundsson (Lille) eller Ludwig Augustinsson (Sevilla) finns med från start. L’Equipe ger sig sedan ut i en språklig djungel i PSG. De flesta spelare och ledare må prata franska, men tränare Mauricio Pochettino dirigerar laget på spanska och ibland engelska på träningarna. Det är också de språk som fransktalande Mbappé, Gueye och Diallo vant sig att uttrycka sig på. Inte minst eftersom Neymar, Di Maria och Navas inte vill prata franska. Portugisiska är också ett mer levande språk än franska i omklädningsrummet, och även engelska och italienska hörs, skriver L’Equipe. Fransmannen Arnaud Kalimuendo, som lämnat PSG för Lens på lån, tycker det underlättat att byta språklig miljö. ”Det är en mindre språklig tröskel här. Det är mer franska och det underlättar”, säger han.

Annons

Le Parisien skriver att Lionel Messi troligen får ge upp matchen mot RB Leipzig i morgon. Enligt Amazon Prime är det redan beslutat så. Argentinaren byttes ut i senaste ligamatchen med en smärre muskelkänning och ska också ha en känning i knäet. Han tränade inte med laget i går. Pochettino lär inte vilja riskera 34-åringen. Däremot är Kylian Mbappé tillbaka och redo för spel. Le Parisien ägnar åter ett uppslag åt Sergio Ramos. Tidningens uppgift igår om att PSG inte längre utesluter tanken på att riva kontraktet med spanjoren spreds som en löpeld. Dagens budskap är mer diffust. Bara att PSG fortfarande hoppas på Sergio Ramos men att klockan tickar.


TYSKLAND

Sport1 synar ett av de hetaste namnen i tysk silly season: Karim Adeyemi. Enligt tv-kanalen ligger Dortmund fortfarande bra till i jakten på den 19-årige anfallaren, men har sällskap av PSG, Liverpool, Atlético, Real Madrid och Inter. Sky Sport nämner Dortmund och PSG som i pole position, men också att Bayern München halkat långt efter, trots möte med pappan och rådgivare. Sport1 uppger att Adeyemi väntas fatta ett beslut i slutet av månaden för att sedan kunna fokusera på resten av säsongen i RB Salzburg. Övergångssumman till sommaren väntas landa på cirka 35 miljoner euro.

Annons

Kicker konstaterar att det fortfarande är oklart om Bayern Münchens tränare Juian Nagelsmann får sitta på bänken i kvällens CL-möte mot Benfica. Han har suttit hemma isolerad de senaste matcherna på grund av corona. ”Jag hoppas och tror att testet i morgon (läs: i dag) är negativt”, säger Nagelsmann. Trots tre segrar av tre och 12-0 i målskillnad väntas Bayern ställa upp med i stort sett bästa lag (förmodade startelvor enligt Bild). Kicker noterar vidare att det blir svenskt från avspark mellan RB Leipzig och PSG på onsdag oavsett om Emil Forsberg finns med i startelvan eller ej. Andreas Ekberg dömer matchen.

Publicerad 2021-11-02 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto