Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Luis Enrique: "Kommer inte kolla Sverige - intresserar mig inte"

3v

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.


SPANIEN

SPANIEN

Marca placerar en del av Akropolis framför ett fotbollsmål i en märklig mash-up. Poängen är i alla fall att ”Den stora matchen” spelas i Aten – Grekland mot Spanien. ”Bara en seger säkrar att vi spelar om en plats i VM mot Sverige på söndag”, påpekar tidningen. Marca påminner också om att resultatet mellan Georgien och Sverige kommer att vara känt innan Spaniens match i kväll. ”Vi hade föredragit att de spelades samtidigt, men okej, det gör inte så mycket. Vi kommer inte att se matchen, vi är inte intresserade”, säger förbundskapten Luis Enrique om Sveriges match. Han tänder till på frågorna om han känner press att vinna. ”Jag märker att ni är oroad för press. Men vad innebär den? Press är en välsignelse. Problemet är när man är ett lag utan press. Utan press skulle vi inte vara det spanska landslaget”, säger han. Och själv då? ”Luis Enrique är född med press”, svarar Luis Enrique. Han lägger till att han är ”mycket ’happy’ och optimistisk”.

ANNONS

Sport beskriver kvällens match som att ”VM står på spel”. På annat håll kan man läsa att Fridolina Rolfö, som fått en mer defensiv roll i Barça, får tummen upp efter gårdagens klara CL-seger (4-0 mot Hoffenheim). Svenskan får 7 av 10 i betyg. Medspelarnas betyg pendlar mellan 6 och 10. Barça har tre spelade CL-matcher och tre segrar. Barça har också nio spelade ligamatcher och nio segrar. Förra året vann Barça trippeln – liga, cup och CL.

Mundo Deportivo är den enda av de stora sporttidningarna som inte toppar med landslaget, utan med att  ”Xavi vill ha en ytter”. Dani Olmo, Ferran Torres och Raheem Sterling ses som alternativ, antingen i januari eller i sommar.

Cadena Cope häller kallt vatten över uppgifter om att Dani Alves kan vara på väg att göra en chockcomeback i Barcelonas trupp. 38-åringen ska ha erbjudit sina tjänster. Men enligt Cope avvisar Barça vänligt men bestämt intresse.

ANNONS


ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror konstaterar att Stevie G blir ”Stevie V”. Steven Gerrard väntas inom kort presenteras som ny tränare i Aston Villa. Enligt The Times får Rangers tre miljoner pund i kompensation. Enligt skotska uppgifter är Giovanni Van Bronckhorst favorit att ta över efter Gerrard i Rangers, men Mirror hävdar att Rangers redan gjort förfrågningar om Russell Martin, Swanseas tränare.

Daily Star har ett annat tränarskifte i sikte. Under ”exklusivt”-vinjett och fet rubrik hävdar tidningen att Manchester United är starka i tron att Brendan Rodgers kommer att ta över efter Ole Gunnar Solskjaer. Star skriver att han är Uniteds förstaval, att United vill att nästa tränare är engelsman, att Rodgers skulle ha svårt att tacka nej samt att det finns en utköpsklausul i hans Leicesterkontrakt om en Champions League-klubb vill ha honom. Att Antonio Conte plockat bort majonnäs, sandwich och andra onyttigheter från Tottenhamspelarnas meny, ger också rubriker.

ANNONS

Daily Mail hävdar att målvakten Dean Henderson är beredd att lämna Man United om han inte tar över David De Geas plats. Henderson har bara stått en match den här säsongen, förlorat sin plats i landslaget och är angelägen om komma med till VM nästa år. Newcastle är en klubb som sägs intresserad. Daily Mail skriver även att superagenten Jorge Mendes försöker fixa en flytt åt supertalangen Fabio Carvalho från Fulham till Liverpool. Mendes försökte utan lycka fixa en flytt för 19-åringen till Barcelona eller Real Madrid. Carvalhos kontrakt går ut i sommar.

Daily Telegraph menar att fientligheten mot Newcastles nya ägare bland övriga Premier League-klubbar är stor. Så stor att klubbarna är beredda att använda en ”vilken-klubb-som-helst-utom-Newcastle”-policy, det vill säga att inte lyssna på bud från Newcastle i det kommande transferfönstret. ”Newcastle kommer att få svårt att köpa spelare från en del PL-klubbar i januari för de vill hellre se dem (Newcastle) nedflyttade än ta emot deras pengar”, säger en expert till tidningen.

ANNONS

The Guardian fick se en ”Femstjärnig uppvisning” av Arsenals damer i Danmark (5-1 mot Köge). Tidningen noterar att matchen hade mobiliserat supportergrupper till Arsenal i Danmark och Sverige. Cirka 500 Arsenalfans fanns på plats. ”Det var fantastiskt”, säger tränaren Jonas Eidevall.


ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport känner det italienska blodet pulsera och pratar med gamla italienska storstjärnor inför nyckelmatchen mot Schweiz i morgon. ”Gör som oss”, lyder budskapet. Vidare uppger tidningen att Milans tränare Stefano Pioli är nära att förlänga kontraktet, troligen med två år. Redan i slutet av månaden kan kontraktet vara undertecknat. Det väntas ge dubblad lön, från två till fyra miljoner euro om året. Det borde i sin tur underlätta en fortsättning för Zlatan Ibrahimovic. På tal om det två, så fick Pioli i går ta emot utmärkelsen ”Liedholm Award”. Han fick i samband med prisutdelningen också frågan om han var bekymrad över Ibrahimovics landslagsspel. ”Jag är glad att Zlatan är med landslaget, han hör hemma där. Jag är inte rädd för att han blir sliten, han är en mästare och det är långt mellan matchen mot Spanien (söndag) och Fiorentina (nästa lördag)”, säger Pioli. På annan plats spekuleras i möjligheterna att Paul Pogba flyttar tillbaka till Juventus. Lönen ses som ett problem, även om fransmannen sägs beredd att sänka den. Inter har ställt ultimatum till Marcelo Brozovic. Han måste bestämma sig om sin framtid innan jul. Hans kontrakt går ut till sommaren. Inter vill förlänga men kommer inte överens med 28-åringen. Både PSG och Atlético de Madrid är intresserade.

ANNONS

Corriere dello Sport placerar Giorgio Chiellini i centrum, trots att landslagskaptenen inte kan spela mot Schweiz på grund av skad. ”Chiello tacklar hårt” handlar i stället om Chiellinis åsikter. Han vill ha Super League, han vill minska antalet lag i Serie A och han vill skrota VAR.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe har bara ögon för damfotbollen på förstasidan. Jo, Lyons Champions League-seger tar plats (2-1 mot Bayern München) men det är skandalen i PSG som verkligen fångar uppmärksamhet. Aminata Diallo misstänks ligga bakom attacken på lagkamraten Kheira Hamraoui. Diallo sitter anhållen men nekar till anklagelserna. Journal De Dimanche uppger att ett vän till Diallo, som sitter i fängelse i Lyon, också tagits till förhör. Polisen jagar fortfarande de båda personer som utförde själva attacken. De båda landslagsmeriterade spelarna är kompisar sedan tidigare. Enligt RMC Sport ska ett flertal spelare i PSG har utsatts för hot innan attacken, bland dem Hamraoui. L’Equipe rapporterar att spelarna i PSG tills vidare fått munkavle. I PSG spelar Amanda Ilestedt. På söndag väntar toppmöte med Lyon inför 30 000 åskådare.

ANNONS

Le Parisien noterar att Julian Draxler skickats hem skadad från tyska landslaget. PSG väntas få klara sig utan honom i flera veckor.

RMC Sport-profilen och tidigare PSG-spelaren Jérôme Rothen är lyrisk över att Sergio Ramos till slut ser ut att kunna göra sin debut snart. ”Han kommer att bli PSG:s verkliga ledare. Och jag går ännu längre, han måste bli PSG:s lagkapten. Marquinhos saknar något. Han är inte respekterad på det sätt han borde vara”, menar Rothen.

 

TYSKLAND

Bild rapporterar att Kai Havertz fick stå över den tyska träningen och är ett stort frågetecken inför dagens match. Nu är motståndaren Liechtenstein och Tyskland redan VM-klart, men uppgifterna kan oroa Chelsea. Londonklubben är utan Romelu Lukaku och Timo Werner, och har förlitat sig på Havertz i anfallet de senaste matcherna. Förutom frågetecknet för Havertz, så kommer Tyskland till spel utan Niklas Süle, Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala och Karim Adeyemi (karantän), plus skadade Julian Draxler, Timo Werner, Nico Schlotterbeck och Florian Wirtz. Både Sky Sports och Kicker tror att Tyskland kommer till start med Lukas Nmecha på topp (förmodad startelva enligt Kicker).

ANNONS

T-Online tar ett snack med gamla Bayern München-profilen Patrik Andersson. Han tycker det är dags för Erling Haaland att röra på sig. ”Haaland är på rätt spår men för att nå Zlatans nivå och jämför sig med honom så måste han ta detta sista sista steg och byta. Det som fattas är ett klubbyte”, säger Andersson, som inte tvekar om vem av de två som är starkast just nu: ”Haaland är helt klart bättre, även om han för tillfället är skadad. Han är helt enkelt brutal”. Patrik Andersson säger sig ha stort förtroende för förbundskapten Andersson, och tror på Ibrahimovic i landslaget. ”Zlatan är alltid farlig. Han drar till sig försvarare, skapar ytor för sina medspelare och gör sina mål. I stora turnering vill du alltid se de bästa spelarna, och Zlatan är definitivt en av dem”, säger han. Fixar Ibrahimovic VM vid 41 års ålder? ”Självklart, Zlatan är Zlatan. Jag har inga tvivel om att han kommer att vara med i VM nästa år”.

ANNONS
Publicerad 2021-11-11 kl 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto