Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rangnick: ”Önskar fler var som Elanga”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Star ger Manchester Uniteds Anthony Elanga smeknamnet ”El Kid” efter att svensken slagit till på nytt, den här gången i Madrid (1-1 mot Atlético). Men kärt barn har många namn. The Sun använder ”Banga”, Daily Mail kallar honom ”Super Sub” och Metro väljer ”The Saviour”. Elanga hyllas i pressen, han prisas av De Gea och hans namn sjöngs långt in i Madridnatten av Unitedfansen (se även nedan). Själv säger Elanga: ”Jag har drömt om sådana här stunder”.

BT Sport hör Unitedtränaren Ralf Rangnick hålla fram Elanga som ett föredöme. ”Jag önskar en del andra spelare tog honom som ett exempel, nästan förebild – inte för att han gör allt rätt men för att han har roligt på planen och det är allt det handlar om”, säger Rangnick.

ANNONS

The Guardian söker sig tillbaka till England och Premier League. Tottenhams tränare Antonio Conte sätter frågetecken för sin framtid i klubben efter fjärde förlusten på fem matcher (0-1 mot Burnley). ”Det är inte bra för någon att fortsätta förlora”, säger han i ett anmärkningsvärt utspel. Dejan Kulusevski spelade hela matchen och var enligt Daily Mail en av de bättre i laget (6,5 av 10). Liverpool fortsätter däremot att vinna (6-0 mot Leeds) och är nu bara tre poäng efter ligaledaren Manchester City.

Daily Telegraph följer upp Romelu Lukakus petning. Chelseatränaren Thomas Tuchel sa att anfallaren var ”utmattad” och därför bänkades mot Lille. Men enligt Telegraph kände sig Lukaku i fin form och ville spela. På söndag väntar ligacupfinal mot Liverpool och Tuchel måste bestämma om han ska satsa på Lukaku eller på Kai Havertz igen.

ANNONS

Daily Mail noterar att Premier League gett Chelsea tillstånd att bära ett märke på tröjan som förkunnar att klubben är regerande klubblag-VM-vinnare. Både Liverpool och Manchester United nekades tillstånd till det 2019 respektive 2008.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport slår fast att ”Lukaku vill tillbaka till Inter”. Som ett brev på posten efter belgarens problem i Chelsea. Lukaku uppges desillusionerad med tillvaron i Londonklubben och beredd att sänka sin lön för att en återkomst ska bli möjlig. ”Han knackar på Inters dörr”, menar GdS. Tidningen återknyter till den uppmärksammade intervjun i Sky Sport Italia i december där Lukaku sa att han en dag ville återvända, fast skriver nu ”Lukaku vill att framtid blir nutid”. En affär anses dock komplicerad, kostnaderna höga och han ingår för närvarande inte i Inter planer, ”men skulle Simeone kunna tacka nej till ett sådant här vapen?”, avslutar GdS. Även Corriere della Sera skriver i dag att Lukaku vill lämna Chelsea för Inter ”så snart som möjligt”, men påminner också om att kostnaderna gör det svårt. En comeback för Zlatan Ibrahimovic fortsätter att skjutas fram. Det är inte bara Udinesematchen i morgon som går bort. Nu anser även GdS att det är ”hej då till derbyt”, cupmatchen mot Inter på tisdag. Ibrahimovic är fortfarande inte fri från hälseneinflammationen. På tal om Milan och på tal om anfallare så uppger GdS att Reims Hugo Ekitike, 19, stå högt på shoppinglistan.

ANNONS

Corriere dello Sport toppar med ”Nummer 10:s afton”, returen i Maradonaderbyt. Napoli tar emot Barcelona. I ett annat EL-möte ska Atalanta försvara sin 2-1-ledning mot Olympiakos. Men tränare Gian Piero Gasperini passade också på spy galla över VAR. ”Jag hoppas att de engelska fansen som satte stopp för Super League också spänger upp VAR-systemet, som när det används illa är en fara för fotbollen”, säger Gasperini.

Tuttosport har uppmaningen, ”Juve, hjälp honom nu”. På bild är Dusan Vlahovic, som gör sitt för klubben, det vill säga mål. På bild är också Zaniolo, Milinkovic och Pogba – tre mittfältare som är aktuella till sommaren och kan ”hjälpa” Vlahovic.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca beklagar sig över ”Liten belöning för ett bra Atlético” (1-1 mot Manchester United). Diario AS har ett mer positivt anslag, ”Det här är vägen”, och tillägget ”Atlético var mycket bättre än United”. Även tränare Diego Simeone ser glaset som halvfullt. Det är från honom AS hämtade sin rubrik. ”Nästan allt vi gjorde i matchen var bra. Det här är rätt väg”, säger Simeone. Marca ger Lodi och João Félix högsta betyg, tre stjärnor av tre. Bara två spelare i United når upp till två stjärnor, inhopparna Alex Telles och Anthony Elanga. Tidningen tar fasta på Uniteds smeknamn som ”Röda djävlar” och skriver, ”När Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo inte visade upp sig dök en okänd djävul upp”. Två spelare i matchen får det lägsta betyget, ett streck: Cristiano Ronaldo och Victor Nilsson Lindelöf.

ANNONS

Sport ser ljust på Barcelonas chanser borta mot Napoli, trots bara 1-1 hemma. ”Matchboll” är dagens rubrik. Tidningen lockar även med stora rubriken Haalandfamiljens talesman avfyrar salva mot Real Madrid. Bakgrunden är Cadena SER:s uppgifter om att Real Madrid vill värva Erling Haaland men låta honom stanna en säsong i Dortmund. Och ”talesmannen”? TV-profilen Jan Åge Fjørtoft. ”Erling Haaland är ingen begagnad bil som kan parkeras till den behövs…Haaland är som en Bugatti som du använder NU!”, skriver Fjørtoft på Twitter.

Mundo Deportivo påpekar att ”Bara seger räknas för Barça”. Men det är fler spanska lag i farten i afton. Real Sociedad tar emot RB Leipzig (2-2 i första mötet) och Alexander Isak är, liksom Adnan Januzaj, med i truppen igen efter skada. ”Om de är med så är det för att de är 100 procent. Det är en annan sak hur många minuter de spelar om de startar”, säger tränare Imanol Alguacil. Stalltipset tycks vara start på bänken, det är där Marca placerar Isak.

ANNONS

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe hoppas att Marseille kan ”Återfår gnistan”, att det blir en ”Terapi i Baku”. Två av rubrikerna. Bakgrunden är magplasket mot Clermont senast. I kväll väntar Qarabag i Europa League. OM vann första mötet med 3-1. I en sidoartikel skriver L’Equipe att det förefaller allt mindre troligt att nyckelspelaren Boubacar Kamara stannar i klubben. Den 22-årige mittfältaren väntas lämna när kontrakt går ut i sommar och klubbar som Man United, Newcastle, West Ham, Real Madrid och Barcelona har tidigare rapporterats intresserade.

RMC Sport noterar att Metz tränare fått en tung avstängning: tio matcher (tre av dem villkorligt). Bakgrunden är en fajt vid sidlinjen mot Lille i fredags. Radiokanalen uppmärksammar också att Alain Giresse blivit ny förbundskapten för Kosovo.

 

TYSKLAND

ANNONS

TYSKLAND

Kicker har en vädjan som närmast tar formen av ett krav. ”I ligans namn – Dortmund och RB Leipzig måste leverera”. Dortmund ska hämta upp 2-4 borta mot Rangers, RB Leipzig har 2-2 att gå på borta mot Real Sociedad. Kicker synar också situationen i Bayern München. Med tanke på det ekonomiska läget kan Bayern bli en ”säljande klubb” framöver. Bayern vill värva yngre och sälja dyrt. Bayern vill inte heller att klubbens topptalanger ska spela i tredje divisionen eller Regionalligan utan i en toppliga. Spelare kan lånas ut till Austria Klagenfurt som samarbetsklubb i högsta österrikiska ligan. Bayern letar också samarbetsklubb i Belgien.

Spox sammanfattar de senaste uppgifterna om Erling Haaland. Han missar Dortmunds match mot Rangers i kväll. ”Han är långt ifrån 100 procent, i alla fall en bit därifrån”, konstaterar tränare Marco Rose. Samtidigt kommenterar vd Hans-Joachim Watzke norrmannens framtidsbeslut. ”Den kommer säkert att klarna inom de närmaste veckorna, månaden, sex veckorna – jag vet inte riktigt”, säger Watzke till RTL/ntv, ”Om han i slutändan stannar kommer vi att vara mycket glada. Om han lämnar kommer vi att klara av att handskas med det också”. Spanska Cadena SER uppgav på onsdagskvällen har Haaland erbjudanden från fem klubbar att ta ställning till: Real Madrid, Barcelona, ​​Paris Saint-Germain, Manchester City och Bayern München. Real Madrid ser Man City som favorit men har inte gett upp. Den spanska klubben vill helst låta Haaland stanna en säsong till i Dortmund. SER hävdar att Haaland och hans agent Mino Raiola har ett viktigt framtidsmöte på fredag.

ANNONS
Publicerad 2022-02-24 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto