Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Verratti: "Zlatan var på egen hand värd fem-sex spelare"

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i grönt.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute där poddar finns.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

Le Parisien levererar läsarfrågor till PSG-mittfältaren Marco Verratti. Det får ett hörn på förstasidan och stort utrymme på sporten. Vilken spelare har satt starkast avtryck på italienaren? Zlatan Ibrahimovic. Han hjälpte klubben att växa. Han är en stor spelare, ibland mycket hård, men han tänker verkligen på laget. Han sätter press på tränaren, på alla…Tack vare honom kände vi att vi behövde ge allt hela tiden. Det är också därför han är en stor spelare”. Följdfrågan är om PSG på det senaste saknat en profil som Ibrahimovic. Det finns inte många med Ibras profil. Han var på egen hand värd fem-sex spelare, för han gjorde allt. Han var inte någon som skrek mycket, som pratade mycket, men det räckte med att titta på honom för att förstå att man måste passa honom, göra si eller så, springa snabbare (skratt). I dag spelare han inte mycket i Milan på grund av skador men fortsätter att vara mycket viktig i omklädningsrummet. Det är därför han gör alla resor med laget, därför han är beredd att spela tre minuter. Han är en mycket viktig person”, säger Verratti. Mer från intervjun, om uttåget mot Real Madrid: ”Real Madrid kan spela den typen av matcher och lida. Här i PSG glömmer vi ibland att man måste lida för att vinna. Och det behöver vi greppa alla tillsammans: spelare, klubb, supportrar”. Om hemmapublikens visslingar: ”Fans har rätt att vissla, men inte under matcherna. Då är vi alla tillsammans. Ibland kändes det som vi inte spelade hemma längre. Det är svårt att förstå”. Om flyttryktena kring Kylian Mbappé: ”När jag är ledig och ser en rubrik om att Kylian är i Madrid får jag ont i magen (skratt). Även om han efteråt säger till mig, ’Det är lugnt, jag var där på semester’. Vi väntar alla på att få veta (hur han gör, min anm)”.

ANNONS

L’Equipe ser ”En skugga av tvivel” över Jorge Sampaoli i Marseille. Det behövs en Champions League-plats för att säkerställa att det blir en fortsättning med den argentinske tränaren. Däremot uppges Antoine Kombouaré beslutat sig för att fortsätta i Nantes, enligt tidningens uppgifter.

L’Union meddelar att Jens Cajuste är tillbaka efter sin senaste skada. Han deltog i den kollektiva träningen under onsdagen. Mittfältaren var inte med i landslagstruppen som presenterades samtidigt, men förbundskapten Janne Andersson öppnade för att han kan läggas till.

 

STORBRITANNIEN

ENGLAND

Metro och The Herald upplever samma sak. Gränsen mellan England och Skottland suddas ut. Det är Storbritannien igen. Och det är ”Pain in Spain” för Rangers (1-1, 5-6 e str mot Eintracht Frankfurt). Daily Record använder bara ett ord: ”Brutalt”. Uppemot 100 000 Rangersfans hade rest till Sevilla. ”Det är så deppigt att svika alla, säger John Lundstram, ”Det är förkrossande”.

ANNONS

The Guardian följer upp Andreas Christensens överraskande avhopp från FA-cupfinalen. Chelseatränaren Thomas Tuchel bekräftar att dansken meddelade honom samma dag men också att det inte var första gången. ”Han sa till mig att han inte var redo att spela matchen. Han hade sina skäl. De förblir privata. Det var inte första gången, och som ni kan se har vi haft liknande situationer de senaste veckorna. Det är därför han inte spelat regelbundet”, säger Tuchel. Christensen lämnar Chelsea i sommar och väntas skriva på för Barcelona. Tidningen har också med en uppmaning till Fifa. En grupp ideella organisationer med Amnesty i spetsen anser att Fifa ska betala 440 miljoner dollar, motsvarande cirka 4,4 miljarder kronor, till migrantarbetare vars mänskliga rättigheter äventyrats genom Qatar-VM.

Daily Telegraph har en rad transferuppgifter. Som att Tottenham överväger ett köp av Aston Villas mittfältare John McGinn, 27. Som att Leicester har tvivel om Kasper Schmeichels framtid och är intresserad av Brightons målvakt Robert Sanchez. Vidare noterar tidningen att Nottinghamsupportern som skallade en Sheffield United-spelare inte var enda incident. Fotbollsförbundet, FA, och polis utreder också en händelse där Uniteds Ollie McBurnie tycks stampa på en supporter på marken.

ANNONS

The Sun toppar nyhetsettan med att ”Vardy flyr Storbritannien”. Enligt tidningen planerar Jamie Vardy och hans fru Rebekah att flytta till USA i kölvattnet på den uppslitande ”Wagatha Christie”-rättegången. Det är oklart när. Vardy har fortfarande kontrakt med Leicester till 2023.

Manchester Evening News uppmärksammar intervjun där Anthony Elanga och Scott McTominay pratar om nya Man United-tränaren Erik ten Hag.

 

ITALIEN

La Repubblica skriver att Milan absolut vill behålla Zlatan Ibrahimovic i klubben. Som spelare, klubbledare eller i en betydelsefull roll nära laget. ”Att förlora hans karisma i omklädningsrummet och hans image utanför det, ses som ett oförlåtligt misstag”, menar tidningen. Ibrahimovic väntas fatta beslut om sin framtid i nästa vecka. 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport basunerar ut att Rafael ”Leão är värd 100 miljoner euro”. Värdet anses ha stigit brant det senaste året (även om Transfermarkt satte det till hälften så sent som i mars). PSG sägs knacka på dörren, även Newcastle är intresserad. GdS påpekar att Milan måste säkra upp 22-åringen med ett förbättrat kontraktsförslag. På annat håll skriver tidningen om att Juventus sportchef Federico Cherubini träffat Chelsea. Jorginho diskuteras. GdS menar även att den italienska landslagsmittfältaren kan komma tillsammans med Paul Pogba – om Weston McKennie säljs. Tottenham och andra PL-klubbar är intresserad, enligt GdS. Juve uppges vilja ha 40 milj euro för amerikanen. 

ANNONS

Corriere dello Sport påpekar med dagens största rubrik att ”Pogba är den utvalde”. Fransmannen ses som en lättare affär för Juventus än alternativet Sergej Milinkovic-Savic. Tidningen lyssnar sedan på José Mourinho, vars Roma nästa vecka spelar final i Conference League. ”Det här är den viktigaste finalen av alla för mig. Jag har redan varit med om de andra, den här ska spelas och jag vill vinna”, säger Mourinho. Ligan kommer på tal. Mourinho beklagar sig över spelkalendern och VAR-missar. ”När jag ser tabellen tänker jag genast på torsdagsmatcher och domarmisstag. Den här serien har varit tuff, om vi kompenseras med en pokal och genom att skriva historia så är det okej”, säger han.

 

SPANIEN

SPANIEN

Sport täcker förstasidan med ”Koulibaly”. Napolibacken är en ”prioritet” för Barcelona, menar Sport, som menar att 30-åringen kan värvas för cirka  35 miljoner euro då hans kontrakt går ut om ett år. Manchester United uppgavs nyligen i kontakt med Koulibalys agent. Under onsdagen uppgav Sport även att Barça var favorit att värva supertalangen Endrick, som också jagas av Real Madrid. Tidningen förmedlar vidare ABC-uppgifter om att Arsenal visar intresse för Memphis Depay. Även Everton och Newcastle nämns.

ANNONS

Mundo Deportivo har ett lustig sätt att ta sig an Eintracht Frankfurts Europa League-seger. Tidningen kallar det för ”En triumf för tyska ’mer än en klubb’”, en syftning på Barcelonas motto.

Diario de Sevilla har på morgonen inga alarmerande uppgifter efter massankomsten av Rangers och Frankfurt-fans. En attack av tyska huliganer och påföljande bråk innan match blev viral. Och fem tyskar greps natten till onsdag efter en annan attack. Men med tanke på 150 000 besökande fans, värme, alkohol och starka känslor tycks evenemanget ha passerat häpnadsväckande väl. Däremot har Frankfurts president Peter Fischer väckt känslor i Spanien. Han var upprörd över den skrala biljettilldelningen. ”200 000 fans ville komma hit. Men 190 000 är ledsna eftersom vi spelar på denna Musse Pigg-arena”, ska Fischer ha sagt enligt Cope. Ramón Sánchez-Pizjuán tar in 43 000 åskådare. Rangers och Frankfurt hade fått knappt 10 000 biljetter vardera.

ANNONS

Marca delar ut ett legendarpris till Luka Modric. Då hamnar man på förstasidan. Läsarna får rösta om kroaten är den bästa mittfältaren någonsin och de flesta röstar plikttroget ”ja”.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker har ”Vita giganter” på förstasidan. Eintracht Frankfurt är Europa League-mästare (1-1, 6-5 e str mot Rangers). ”Vi är alla hjältar”, säger straffhjälten Kevin Trapp. ”Nu ska vi fira i några dagar”, lägger tränare Oliver Glasner till. Triumfen innebär också att Bundesliga har fem lag med i Champions League nästa säsong; Bayern München, Dortmund, Bayer Leverkusen, RB Leipzig och så då Eintracht Frankfurt. På lördag går RB Leipzigs jakt på en titel vidare. Kicker har med Emil Forsberg i den förmodade startelvan i den tyska cupfinalen mot Freiburg. Tidningen avfärdar sedan med bestämdhet: Bayern München är inte intresserad av Ousmane Dembélé. Barcelonaspelaren är inte aktuell även om Serge Gnabry skulle lämna. Det är däremot Sadio Mané. Han förblir i Bayerns blickfång, oavsett om Robert Lewandowski stannar eller ej, skriver Kicker. Bild uppger dock att PSG är favorit till Mané om senegalesen lämnar Liverpool.

ANNONS

Sky Sport har bilder på att Bayern München hade möte med Sasa Kalajdzics representanter under onsdagen. Bayern är enligt Sky mycket angelägen om att värva den 24-årige anfallaren. Enligt tv-kanalen är Stuttgart villig att sälja för 20-25 miljoner euro. Manchester United rapporterades häromdagen också intresserad.

 

ÖVRIGT

Sabah (Turkiet) hävdar att Elfsborg gått med på att sälja Jacob Ondrejka till Besiktas för 2,5 miljoner euro, ca 26 milj kr, inklusive bonusar. Affären diskuterades också i A Spor. Det återstår att övertala 19-åringen och hans familj. Även AZ och Feyenoord uppges intresserade. Ondrejka har kontrakt med Elfsborg till och med säsongen 2023. Han debuterade i U21-landslaget i mars.

RTN (Schweiz) noterar att Mirza Mujcic, som lämnade Sverige 2015, skrivit på för Neuchâtel Xamax. Den 27-årige mittbacken kommer närmast från FC Schaffhouse.

ANNONS
Publicerad 2022-05-19 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto