Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zandén och Swedberg - Unga, svenska… och utan speltid

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

FRANKRIKE

Les Violets, den stora Toulousesupportersajten, frågar sig om nyförvärvet Oliver Zandén bara är fjärdeval som vänsterback. Andra spelare har gått före trots skador i laget, senast mot Lorient. ”Han är inte redo ännu även om det går framåt”, säger tränare Philippe Montanier om Zandén, ”Att ta plats i Ligue 1 går inte över en natt”. Les Violets hävdar att det internt finns visst tvivel kring Zandén. 20-åringen värvades från Elfsborg för en månad sedan. 

FRANKRIKE

L’Equipe presenterar Messi, Neymar och Mbappé som ”Stjärnakademin”. Trion har fått en lyckad start under nya PSG-tränaren. ”Utmaningen för Christophe Galtier blir att bevara harmonin”, menar L’Equipe. Lilles stora sommarvärvning Mohamed Bayo har tills vidare flyttats ner i reservlaget. Orsaken är nattklubbsbesöket dagen innan match som gjorde att han petades ur truppen mot PSG. 24-åringen får också betala dryga böter. Från transfermarknaden skriver L’Equipe bland annat att Newcastle var beredd att betala 35 miljoner euro till Mönchengladbach för Manu Koné. Men den tyska klubben skakade på huvudet. Newcastle kan göra ett nytt försök, menar tidningen. Newcastle är enligt Foot Mercato också fortfarande intresserad av Lucas Paqueta i Lyon.

Annons

RMC Sport har mer transfermarknaden. Eric Bailly väntas redan i dag (möjligen onsdag) till Marseille. OM är helt överens med Manchester United om ett lån med köpoption. Sistnämnda är obligatorisk om OM når Champions League-plats till kommande säsong. Transferspecialisten Fabrizio Romano instämmer i uppgifterna.

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca ser det som att ”Madrid gråter” med Casemiro, som under måndagen ett tog ett tårfyllt farväl innan han satte sig på planet till Manchester och förkunnade att han vill vinna Premier League. Williot Swedberg får en artikel. Som rubriken påpekar är han den enda av sju nyförvärv som ännu inte debuterat. Ändå var han dyrast av dem alla. Marca menar att Swedberg ”inte verkar ingå i den argentinske tränarens planer”, det vill säga Eduardo Coudets planer. Marca fortsätter: ”Det är förståeligt med tanke på hans ålder – 18 år – och att han inte spelat på den här nivån. Celta ser inte på det med oro för det finns en förståelse för processen spelaren behöver. Farhågan är att han tillbringar en säsong utan nästan några minuter och att det hämmar hans utveckling”.

Annons

Sport, Mundo Deportivo, L’Esportiu – alla de stora katalanska sporttidningarna har Robert Lewandowski och Ansu Fati på förstasidan i dag. ”De nya duon”, som MD kallar den. ”Dödlig kombination”, menar Sport. I Sport kan man också läsa mer om Frenkie De Jong. Dels citeras De Telegraafs uppgifter om att Man United väntas göra en ny framstöt innan fönstret stänger. Dels citeras Jijantes FC:s uppgifter om att även Bayern München är intresserad. Tanken skulle i den tyska klubbens fall vara ett lån med köpoption – på liknande vis som Bayern hämtade Philippe Coutinho 2019.

La Opinion de Murcia och fans omfamnar Isak Jansson. I söndags kom den tidigare Kalmarspelaren in med kvart kvar och låg bakom Cartagenas segermålet (3-2 mot Huesca). Djupt in på stopptid sprintade han elegant förbi en glidtacklande motståndare vid sidlinjen och leverade sedan passning till en lagkamrat som fälldes och fick straff (se sekvensen här). I sociala medier hyllar klubben svensken med ett stillbildskollage från aktionen. ”Vi har värvat en reinkarnation av Gareth Bale, skriver en supporter. Andra instämmer. Situationen bär vissa likhet med hur Bale kom undan Marc Bartra vid sidlinjen i El Clásico för en del år sedan (se sekvensenen här).

Annons

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Mirror skriver om ”Kärlek & Hat”, Daily Express om ”Flaggdag”. Budskapet är liknande. Manchester United-fansens manifestation mot klubbägarna under dagen förvandlades till kärlek till laget efter en efterlängtad seger i rivalmötet mot Old Trafford (2-1 mot Liverpool). Daily Mail slänger fram lite smolk i glädjebägaren med att hävda att protesterna mot Glazers vid ett par tillfällen gick överstyr, med en burkkastning mot en buss med barn och sång som önskade livet ur Joel Glazer.

The Sun har ”San United” och Metro ”San-sational”. Jo, Jadon Sancho var bra och gjorde ett mål. Men framför allt var Marcus Rashord tillbaka. Och Lisandro Martinez och Rapahel Varane klickade. Det är där de högsta spelarbetygen hamnar. Hur tar Harry Maguire tillbaka sin plats? Hur långt blir steget för Victor Nilsson Lindelöf? Anthony Elanga få ljumma omdömen, trots förspelet till 1-o-målet. Bara 6 av 10 i Manchester Evening News, även om andra tidningar tyckte det var lite hårt att byta ut honom i halvtid. Men Unitedtränaren Erik ten Hag var jublande glad och tog till f-ordet i sändning. Liverpooltränaren Jürgen Klopp var mer bekymrad men tyckte att hans lag borde ha vunnit ”om vi spelat lite bättre”. Det förstås. Och så noterar Sky Sport hur Cristiano Ronaldo hälsade på experterna Roy Keane och Gary Neville men nobbade Jamie Carragher (se klipp här). ”Helt ignorerad”, sa Carragher efteråt med ett skratt. Han har varit en hård kritiker av portugisen.

Annons

The Times uppger att Chelsea tror på en värvning av Anthony Gordon innan veckan är slut. Evertontalangen väntas kosta cirka 50 miljoner pund. Dessutom påstår tidningen att Chelsea försöker värva Rafael Leão från Milan. Klubbarna ska ha varit i samtal i helgen. En eller flera spelare från Londonklubben kan inkluderas i dealen. Milan har exempelvis tidigare visat intresse för Hakim Ziyech, som för närvarande är i samtal med Ajax. Samtidigt hävdar flera källor att Chelsea närmar sig en värvning av Pierre-Emerick Aubameyang.

Birmingham Mail tror att både Robin Olsen och Ludwig Augustinsson får chansen för Aston Villa i ligacupmatchen mot Bolton i kväll. Det skulle i så fall vara Olsens andra match för Villa och Augustinssons debut. Fler reservsvenskar är aktuella för spel. Chronicle tror Emil Krafth startar för Newcastle, som i ligacupen på onsdag möter Tranmere, möjligen med Joel Mumbongo i laget.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver om att ”Max har torka” . Corriere dello Sport menar att ”Det här är inte Juve”. Och Tuttosport kör på ”Juve, är det allt?”. Det är dagens största rubriker. De syftar alla på Juventus mållösa match i går (0-0 mot Sampdoria). Och Juventusfansen är missnöjda. Men tränare Max Allegri försvarar sig. ”Det här är inte något skamligt, man får ta ett steg i taget”, säger han och pekar på skadesituationen och att laget faktiskt hållit nollan bakåt i de två inledande matcherna. Samtidigt anslöt Roma (1-0 mot Cremonese) till Inter och Napoli som enda lag med full pott. Men Roma fick också Nicolò Zaniolo skadad. Han blir troligen borta tre veckor. Tränare José Mournho vill ha in nytt blod. ”Jag behöver en anfallare och en mittfältare”, säger han. På lördag möts just Juve och Roma.

Annons

Sky Sport Italia-gurun Gianluca Di Marzio uppger att Milan är nära att låna ut Emil Roback till FC Nordsjælland. Förhandlingarna med den danska klubben ska vara långt gångna. Tidigare hade 19-åringen kopplats ihop med en rad schweiziska klubbar. Sky Sport Italia poängterar vidare att Hellas Verona är mycket nära att värva Isak Hien. Gazzetta dello Sport skriver att Serie A-klubben ”snabbt” vill ha klart Djurgårdsbacken. Men från Turkiet kommer helt andra signaler. Journalisten Fatih Dogan uppger att Hien i praktiken är klar för Besiktas för 3,1 miljoner euro och väntas till Istanbul under onsdagen. Besiktas-kopplade Murat Özen är av liknande uppfattning. Turkiska uppgifter är notoriskt vanskliga att handskas med. Under måndagen uppgav italienska transferspecialisten Nicolò Schira att Cremonese är i samtal med Hammarby om Edvin Kurtulus.

Annons

 

TYSKLAND

Kicker skriver att Eintracht Frankfurt ännu inte fått ett officiellt bud från Manchester United på Kevin Trapp, men att det väntas i dag. Det ligger troligen på 5-10 miljoner euro. Målvakten, som vill göra flytten, erbjuds ett fyraårskontrakt.

Sky Sport uppger att Wolverhampton förhandlar med Eintracht Frankfurt om Sasa Kalajdzic. Den 25-årige österrikaren har redan en principöverenskommelse med Wolves. En övergångssumman väntas ligga på cirka 20 miljoner euro.

Bild ser nu separationen från Robert Lewandowski som ”en befrielse för Bayern München”. Och bra för polacken själv. ”Plötsligt är alla nöjda”, skriver tidningen. I Bochum i helgen lekte sig Bayern till storseger. Nyförvärvet Sadio Mané sköt in två mål och det gjorde också Leyoy Sané, som inte hade den bästa av relationer till Lewandowski. Samtidigt i San Sebastián sköt Lewandowski själv två mål för sin nya klubb Barcelona. ”Lewandowski känner sig hemma i Barxcelona, det är dit han ville gå. Och alla har kul i Bayern, det finns en ny lätthet”, säger Bild-experten Marcel Reif. ”Bayern har i grund och botten återuppfunnit sig själv, menar Sky Sport-experten Lothar Matthäus, och pekar på att Julian Nagelsmann äntligen kan spela det 4-2-2-2 han föredrar, ”nu gör inte en spelare 41 mål, alla gör mål”.

Annons

 

ÖVRIGT

ÖVRIGT

Algemeen Dagblad (Nederländerna) har Antony på förstasidan som ”100-miljoner euro-mannen?”. Nederländska medier häpnar över summan Manchester United är beredd att betala för Ajaxstjärnan. Amin Sarr rör sig inte i den stratosfären men flyger högt i ligan. Heerenveen-svensken har det tionde högsta betygssnittet i ligan och kom efter sitt mål och tre assist i helgen med i Omgångens lag i Voetbal Primeur.

Het Laatste Nieuws (Belgien) uppmärksammar Adrien Trebel blir borta året ut. Det skulle kunna vara en väg in i värmen för Kristoffer Olsson. Men varken HLN eller La Dernière Heure tror att svensken får chansen som nummer 6, utan Marco Kana. Olsson tycks dessutom ha ytterligare spelare framför sig. Het Nieuwsblad nöjer sig inte med att konstatera det utan lägger till att Olsson ”inte levt upp till förväntningarna och letar efter självförtroende” samt att ”han ska nog inte hoppas för mycket på en startposition”.

Annons

Record (Portugal) hävdar att Chelsea är ute efter yttern Pepê. Men Porto pekar på utköpsklausulen som är på 70 miljoner euro. Även A Bola uppger att Chelsea förhört sig om den den 25-årige brasilianaren, och att Porto bara säljer för utköpsklausulen.

Publicerad 2022-08-23 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto