Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Real Madrid satsar på Bellingham – och är trygga i Endrick

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

SPANIEN

Marca ger i papperstidningen mest fotbollsutrymme åt Real Madrids transferprioritet: Jude Bellingham. Han ”var, är och kommer att vara Real Madrids stora mål för sommaren 2023”, skriver Marca. Liverpool ses som den stora rivalen om engelsmannen, men Marca tror Bellingham föredrar Real Madrid. Kontakter finns sedan förra säsongen. Real Madrid kommer att behöva förstärka mittfältet. Modric, Kroos och Ceballos har alla utgående kontrakt. Sport uppgav i fredags att Barça närmar sig en värvning av den 16-årige supertalangen. Pyttsan, menar Marca, som skriver att det är fördel Real Madrid, bland annat då för att Endrick har samma representanter som Vinícius. För ett par veckor sedan skrev Marca att prislappen på Endrick får Real Madrid att tveka. Nu menar tidningen att klubben kan vara beredd att slå till om samma känsla övertygelse infinner sig som med Vinícius och Rodrygo. Dock väntas Endrick i nuläget stanna i Palmeiras till 2024. För övrigt säkrade han i går U20-titeln till klubben med matchens enda mål mot Corinthians. På tal om kamper mellan ärkerivalerna Real Madrid och Barcelona. En seger för Real Madrid garanterar hela förstasidan i Madridpressen. I dag är inget undantag. Både Marca och i AS solar sig i glansen baskettriumf i supercupen.

ANNONS

.spanien

Sport lovar ”Hela sanningen om Ansu Fati”. Han är fortfarande inte tillbaka till den spelare han var. Han får specialträning och har tills vidare fått nöja sig med inhopp. Han visade mot Elche senast att han har svårt att utmana en mot en. Sport tror för närvarande mer på honom som en nummer 9. Där finns dock ett visst nyförvärv som öser in bollar. Samtidigt diskuterades Ansu Fatis och VM i Cadena SER. Trots problemen anser panelen att han ska få en plats i truppen. Även ett inhopp kan vara värt det. Fridolina Rolfö fick kliva av planen i Barcelonas segermatch (4-1 mot Villarreal), men enligt tränaren var det bara en försiktighetsåtgärd.

Mundo Deportivo ger förstasidan åt Bernardo Silva med ”Ja eller ja”. Så övertygad är tidningen om att Man City-spelaren ansluter till Barça till sommaren. Mer i nutid oroar sig MD över ”Fifa-viruset”, det vill säga skador under landslagsuppdrag, som slår mot Barça. Det märks i fokus på nyheter. Rapporten om att Danmark och Polen vann kommer till rubriken Lewandowski och Christensen oskadda i segermatcher”. Och här finns rubriken, Xavis ’order’ till Pedri: Bli inte skadad”. Ronald Araujo – som riskerar att missa VM med Uruguay – och Jules Koundé har redan blivit skadade. Även Memphis Depay, Frenkie de Jong och Ousmane Dembélé har känningar.

ANNONS

 

ENGLAND

.england

The Sun, liksom de flesta engelska sportettor, ger förbundskapten Gareth Southgate störst utrymme. Han har ifrågasatts alltmer. Dagens tema är att Southgates svar på att han inte sitter säkert, trots kontrakt till december 2024. ”Jag vet att jag i slutändan kommer att bedömas efter vad som händer i VM”, säger han, ”Kontrakt betyder ingenting i fotboll, för tränare kan ha tre, fyra eller fem år, och man måste acceptera att om det inte går tillräckligt bra så är det tid att gå skilda vägar. Varför skulle det vara annorlunda för mig? Jag är inte så arrogant att jag tror att kontraktet ska skydda mig på något vis”, säger Southgate. I kväll väntar möte med Tyskland. 

The Times slänger på matchdagen fram en intervju med Jamal Musiala, Bayern München-stjärnan som skolades i England men valde att spela för Tyskland. Han ser en skillnad i utbildningen av spelare i de båda länderna. ”Det tyska systemet är mer lagbaserat, i England är det mer individuellt”, säger 19-åringen, och lägger till, ”Båda systemen har sina fördelar”.

ANNONS

The Guardian påpekar att Nathalie Björn ”styrde innermittfältet” när Everton vann i Merseyside-derbyt (3-0 mot Liverpool). Både Björn (en assist) och inhopparen Hanna Bennison (ett mål) får 8 av 10 i betyg av Liverpool Echo. Även Chelsea, med Magdalena Eriksson i startelvan, vann (2-0 mot Man City).

Football Insider hävdar att Manchester City nått en principöverenskommelse om nytt kontrakt med James Foden. Kontraktet uppges vara på sex år och värt 250 000 pund i veckan. Manchester United å sin sida är beredd att trigga en plan B för Marcus Rashford. Anfallsstjärnans kontrakt går ut till sommaren. Har parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt (fem år är planen), kommer United innan jul att trigga en option på ytterligare ett år.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport bär på budskap från Milans sportchef Paolo Maldini: ”Leão behåller vi”. Av intervjun framgår bara att Milan kommer att göra allt för att behålla sin portugisiska stjärna. Och hur är det med Zlatan Ibrahimovic? Maldini: ”När han skrev på sa vi direkt att han ska se på sig till 100 procent som spelare. Han var lite ängslig över att behöva sluta, men han kan vara lugn, livet har alltid lett mot honom”. GdS: ”Och vad kommer han att göra sen?”. Maldini: ”Han kommer att vara Zlatan. Punkt. Det är hans uppgift”. Men det är en annan svensk som figurerar på förstasidan: Dejan Kulusevski. Liksom i svenska medier är Antonio Conte i fokus, men här ställs Tottenhamtränaren mot hans tidigare tränare Max Allegri, som är starkt ifrågasatt i Juventus. GdS undrar om det är så stor skillnad mellan dem. ”Ärligt talat, ja. Men jag vill inte säga att den ena är bättre än den andre”, gardera sig Kulusevski, samtidigt som han på nytt prisar den fysiska träningen i Tottenham. Kulusveski lägger också till, ”Jag har i hela mitt liv, även utanför fotbollen, inte träffat en så motiverande person som Conte. När han talar så tränger det in i hjärtat med kraft”.

ANNONS

Corriere dello Sport kommer med uppmaningen ”Älska Italien”. Avsändare är inte Italiens valvinnare Giorgia Meloni. Det är förbundskapten Roberto Mancini, som tycker att ”ibland behöver landslaget älskas lite mer”. Vidare hävdar tidningen att Chelsea är beredd att slänga upp 50 miljoner euro för Denzel Dumfries till sommaren, men försöka bereda vägen redan i januari med samtal med Inter. Eventuellt kan Romelu Lukaku, på lån till Inter från Chelsea, kastas in i förhandlingarna. Transferexperten Nicolò Schira skriver att prislappen snarare är 30-35 milj euro och att även Manchester United är intresserad av högerbacken. Samtidigt uppger Gazzetta dello Sport att PSG väntas knacka på Inters dörr i januari för Milan Skriniar med 30 miljoner euro i näven. Mittbackens kontrakt går ut till sommaren.

ANNONS

Football Italia skriver att ett flertal källor uppger att Chelsea försökte få till ett byte med Juventus i januari: N’Golo Kanté mot Matthijs De Ligt. I slutändan hamnade De Ligt i Bayern München medan Kanté återvände till skadelistan.

Alessio Porcu porträtterar Marcus Rohdén. 31-åringen har fått en nytändning i Frosinone, som ligger trea i Serie B. Han bidrog starkt till klubbens flygande start, nu som offensiv högermittfältare. Rohdén har varit skadad sedan den 10 september men är aktuell för comeback mot Parma på lördag.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe drar till med ”Välkommen öknen”. På ett sätt befinner sig Frankrike i något av en öken efter ännu ett bakslag i Nations League (0-2 mot Danmark). Samtidigt vill landslaget nu rikta om fokus till Qatar-VM och få tillbaka sina många skadade spelare.  Efter gårdagskvällens förlust är det bara två spelare som når upp till betyget 5 av 10 – Areola och Badiashile – resten får 3 eller 4. Kasper Schameichel, som varit usel för Nice, får tillsammans med Christian Eriksen högst betyg, 8. Det gick omöjligt ännu värre för U18-landslaget. Domaren tvingades bryta finalen i Lafarge-turneringen (2-3 mot Polen). I den 77:e minuter fick Frankrike lagets fjärde röda kort på 20 minuter. Det sista var också det brutalaste (se klipp här). L’Equipe klargör i en ledare att tidningen kommer att närvara i Qatar under VM – för att rapportera och för att gräva: ”Information kan inte tas fram med vita handskar eller vid ett skrivbord. Det är en del av vårt grundläggande uppdrag att informera våra läsare”. I L’Equipe, liksom i många utländska medier, kan man också läsa om Zlatan Ibrahimovic som medverkat i Asterix-filmen (se klipp här).

ANNONS

RMC Sport uppmärksammar hur landslaget försöker vända resultatet mot Danmark till något positivt. ”Det här var en väckarklocka”, säger förbundskapten Didier Deschamps. ”Det här gör oss gott inför VM”, menar Antoine Griezmann. Radiostationen har också en uppdatering i Hamraoui-fallet. Den tidigare PSG-spelaren, som misstänks för inblandning i misshandelshärvan av sin lagkamrat, har enligt utredarna en ”personlighetsklyvning. Bland annat uppges Diallo ha haft en virtuell relation med en kvinna där hon låtsades vara en man.

 

TYSKLAND

.tyskland

Kicker har fokus på duellen mellan två unga spelare, både i landslag och klubblag. ”Generation J”, som rubriken är inne i tidningen. Det står för Jude Bellingham i Dortmund och Jamal Musiala i Bayern München. I kväll spelar de för England respektive Tyskland. Båda väntas starta (här förmodade startelvor). Båda ses som klarast lysande stjärnor i två landslag på villovägar. Kicker synar också nummer 9-diskussionen i Bayern München. Det finns inga planer på att köpa in någon nummer 9 i januarifönstret. Kingsley Coman kan fungera som en nödlösning. Men om säsongen fortsätter att vara i gungning kan planerna ändras. Till sommaren är fortsatt Harry Kane huvudmål. Bayern hoppas två saker kan locka honom: kvaliteten på de offensiva medspelarna och chanserna att vinna titlar.

ANNONS

Bild toppar nyhetsettan med ”Hoeness invänder mot Qatar-kritiken”.
I Sport1-programmet ”Dobbelpass” säger Bayern München-profilen, ”VM, liksom Bayerns och andra idrotters åtaganden, säkrar att arbetsvillkoren förbättras i Qatar. Det är bara Qatar som diskuteras – inte Dubai, Kuwait och så vidare. Och den enda plats arbetsvillkoren blir bättre är Qatar. När värdskapet för VM delades ut så var det mycket kritik mot Qatar. Arbetarna får det bättre med än utan VM”, säger Hoeness. Bild hävdar på annat håll att Dortmund vill värva från Liverpool. Naby Keita uppges toppa Budesligatvåans shoppinglista kommande sommar. Då går den 27-årige mittfältarens kontrakt ut. Liverpool vill, enligt Liverpool Echo, förlänga men Keita vill, enligt Bild, byta miljö.

 

ÖVRIGT

.ovrigt

Delo (Slovenien) konstaterar i en rubrik att Sverige sprudlar inte av optimism inför matchen mot Slovenien”. Och det är ju ingen överdrift. Samtidigt kommer Slovenien till nedflyttningsmatchen med vind i seglen. ”Vi visste att den sista matchen skulle bli avgörande. Vi kommer med självförtroende. Känslan från Norgematchen måste vi ta med oss till mötet med Sverige för seger”, säger Udinesebacken Jaka Bijol. Det är Sverige som måste vinna för att inte åka ner i C-divisionen.

ANNONS

A Bola (Portugal) menar att det nu är ”Mindre Ronaldo, mer Portugal”. Storstjärnans inflytande har minskat och han gör färre mål. Men laget lider inte för det. Bruno Fernandes inflytande har i stället ökat. A Bola menar också att Cristiano Ronaldo kan börja på bänken i avgörandet mot Spanien på tisdag.

De Telegraaf (Nederländerna) kan jubla över en säkrad plats i Final Four i Nations League (2-1 mot Belgien). Men förbundskapten Louis Van Gaal jublar inte. ”Vi spelade dåligt”, säger han men säger att spelet utan boll i alla fall var bra, ”Det här var framför allt en seger för disciplinen”.

Publicerad 2022-09-26 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto