Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ville ha Chelsea och United - nu kan Ratcliffe försöka med Liverpool

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

.england

Daily Telegraph ger hela sportettan åt att Liverpool är till salu. Tidningen menar att FSG:s beslut är en reaktion på de statsägda klubbarna. Daily Mail pekar på att Super League-kollapsen och Chelseas jätteförsäljning ligger bakom beslutet. Liverpool Echo radar upp möjliga köpare. Manchester United-supportern Sir James Ratcliffe, som tidigare visat intresse för både Chelsea och United, anses vara en av dem. Telegraph påpekar att en försäljning inte tycks nära förestående, men lägger till att ”vem vet hur Henry och hans aktieägare kommer att reagera om alla utdelningars moder trillar in, med tanke på att de köpte Liverpool för bara 300 miljoner pund 2010”. FSG hoppas sälja klubben för fyra miljarder pund.

ANNONS

Daily Mirror delar utrymme för Liverpools försäljning, ”Unleash sell”, med utrymme för CL-lottningen, ”Unleash El”. Real Madrid väntar. Jürgen Klopp ser med förväntan fram emot mötet, uppmärksammar båda lagens CL-framgångar, och lägger till, Vi vet att vi har Anfield, och alla vet vad det betyder”.

Evening Standard uppger att Tottenham förutom en mittback och ytterback, även letar en vikarie till Dejan Kulusevski. Svensken ses numera som närmast oumbärlig för laget, vilket hans skadefrånvaro varit en indikation på. The Athletic jämför Kulusevski med en dirigent. ”Laget spelar bättre när han leder dem”, skriver The Athletic, och pekar på hans enastående statistik. I helgen var han tillbaka i spel. ”Jag har saknat det mycket”, säger Kulusevski till ES. Och Tottenham honom minst lika mycket.

The Sun hävdar att förbundskapten Gareth Southgate ställs inför ett nytt dilemma inför uttagningen av VM-truppen på torsdag. Reece James kan vara tillbaka redan i slutet av månaden. Chelseabacken är Southgates förstaval som högerback men för närvarande skadad. Chansar Southgate?

ANNONS

Coventry Telegraph understryker att det är givet att Viktor Gyökeres startar mot Wigan Athletic i kväll. Anfallaren uppmärksammade själv på måndagskvällen att han blivit uttagen i Omgångens lag i Championship. Även Anel Ahmedhodzic (Sheffield United) var med i laget.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport är stursk. ”Låt oss fixa tre av tre”. Det är Milan, som möter Tottenham. Det är Inter, som möter Porto. Det är Napoli, som möter Eintracht Frankfurt. En överkomlig Champions League-lottning i allmänhet, och en ”guldlottning” för Napoli, menar GdS, tittar redan framåt och påpekar att Serie A inte haft tre lag i kvartsfinal sedan 2006. Och kanske får Milan med ett nygammalt vapen i åttondelsfinalen: Zlatan Ibrahimovic. ”Hans återhämtning går bra. Vi får se vad som händer mellan nu och februari. Jag hoppas ha bästa möjliga lag mot Tottenham, men det är för tidigt att tänka på”, säger Milans tränare Stefano Pioli. Bortanför Inters CL-äventyr skriver GdS också att det råder spänningar i klubben. En del av tränare Simeone Inzaghis kommentarer har inte uppskattats av klubbledningen, det har inte heller resultaten på planen. Ett möte mellan ledningen och tränaren väntar, sannolikt redan i dag.

ANNONS

Corriere dello Sport följer Gazzetta dello Sports linje med fokus på det internationella spelet. ”Det kan gå vägen i cupen”, följs av ”Nyon ler mot våra lag, bara Milan fick en dålig fångst”. Men tidningen är också hoppfull för de andra italienska lagens cupspel: Juventus mot Nantes, Roma mot RB Salzburg (Europa League) samt Fiorentina mot Braga och Lazio mot Cluj (Conference League). Både Emil Holm och Albin Ekdal väntas starta Spezias match mot Udinese i kväll, det skriver både Corriere dello Sport och Gazzetta dello Sport.

 

SPANIEN

.spanien

AS är besviken. ”Real Madrid tappar huvudet”, lyder rubriken efter den överraskande förlusten i derbyt (2-3 mot Rayo Vallecano). Tidningen påpekar att det var ”säsongens sämsta insats”, och menar att ”halva laget hade Qatar i tankarna”. Marca är inne på samma tema. ”Real Madrid reste till Qatar i förtid”, skriver krönikören Carlos Carpio. Carvajal, Mendy, Tchouaméni och Modric får alla bottenbetyget noll på skalan till tre stjärnor. ”När du inte matchar i attityd, så räcker det inte bara med kvalitet för att vinna matcher”, säger Carlo Ancelotti. Som ett tecken på en miserabel afton för Real Madrid och en kul kväll för Rayo, så landade ett skott från Valverde på en balkong i ett intilliggande hus, till hemmapublikens jubel (se klipp ovan). Och plötsligt är Real Madrids ligaledning borta.

ANNONS

Sport och Mundo Deportivo jublar över Real Madrids magplask. Resultatet täcker förstasidorna till budskapet att ”Barça har nu kommandot”. Seger mot Osasuna i kväll och ligaledningen över VM-uppehållet är säkrad. Barça har sina egna bekymmer. Lottningen i Europa League blev tuff. Manchester United väntar i åttondelsfinal. ”Lottningen har ännu en gång varit den svårast möjliga, säger Xavi, ”Manchester United är en stark motståndare, den värsta vi kunde få”.

Estadio Deportivo har budskapet ”Lämna inte ännu” till Nabil Fekir. Det har ryktats om en offensiv från Newcastle till sommaren, men enligt ED:s källor vill 29-åringen stanna och klubben är övertygade om att behålla honom. Efterspelet på ”röda-kort-derbyt” i söndags fortsätter. Real Betis har informerat Sevilla om att sportchefen Monchi inte är välkommen till logeplatserna på arenan igen. Klubben är rasande över hans uppträdande, och enligt uppgifter i går tänker klubben anmäla Monchi för uppvigling. Samtidigt har Sevilla anmält Betis tifo, som klubben menar bland annat uppmanar till våld och trivialiserar skandalderbyt i början av året.

ANNONS

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe döper om Parc des Princes till ”Parc des Retrouvailles”, som i återföreningar. För PSG får i Champions Leagues åttondelsfinaler möta Bayern München, ”som man slog ut i kvartsfinal förra säsongen men förlorade finalen mot 2020”, som tidningen påpekar. Tidningen uppmärksammar också Benjamin Mendys rättegång. Manchester City-spelaren talade för första gången i rätten där han står åtalad för ett flertal våldtäkter. Mendy nekade på nytt till anklagelserna, och berättade bland annat om hur kvinnor sökte sig till hans sällskap. ”Det är ärligt talat lätt att hitta kvinnor och ha sexuellt umgänge. Jag är inte Brad Pitt. Jag vet att kvinnor inte söker sig till mig för mitt utseende, men för att fotbollen ger tillgång till många saker. Och det multiplicerades med tio i Manchester City”, sa Mendy bland annat. Rättegången fortsätter.

ANNONS

So Foot slänger fram sitt VM-nummer. Bild: VM-bucklan som smälter i sanden. Rubrik: ”Den bästa guiden till det värsta världsmästerskapet”. Tidningen kommer också med en rad förslag på ett bättre VM: minska antalet lag i slutspelet, minska den europeiska representationen, förändra kriterierna för ansökande värdnationer, stoppa skattebefrielsen för Fifa i värdnationen för en rättvisare fördelning av intäkterna och gör VM på tv tillgängligt för alla gratis.

RMC Sport glittrar med Marco Verratti. PSG-mittfältaren fyllde 30 år häromdagen och hade fest modell större. Neymar, Lionel Messi, Marquinhos och Gianluigi Donnarumma var några av deltagarna, liksom Zlatan Ibrahimovic. På sitt Instagram har Verratti lagt ut en del bilder från partyt.

 

TYSKLAND

Bild gör stor rubrik på en ZDF-intervju som avbröts i Qatar. Den tidigare qatariska landslagsspelare och VM-ambassadören Khalid Salman sa i intervjun bland annat att homosexualitet för honom är ”haram” (en synd) och en ”psykisk skada”. En talesperson för VM bröt då intervjun, som var för ZDF-dokumentären ”Geheimsache Qatar”, som visas i kväll.

ANNONS

Kicker förmedlar beskedet att damernas fotbollsliga redan efter sju omgångar passerat den totala publiken för förra säsongen. Die Liga är nu uppe i 119 286 åskådare. Förra säsongen kom totalt 108 483. Kicker menar att EM i somras bidragit till det ökade intresset.

Sky Sport uppger att Bayer Leverkusen är ute efter West Hams högerback Vladimir Coufal i West Ham i vinterfönstret. Leverkusen är även ute efter Robin Gosens till andra kanten. Enligt Sky leder klubben jakten på Interspelaren, som även Mönchengladbach och Wolfsburg är intresserad av. Sky Sport uppgav på måndagen även att Manchester United går all-in på Jude Bellingham. Förra veckan uppgav SportBild samma sak om Liverpool. Manchester City ses också som en stark konkurrent.

Express har goda nyheter för Köln. Geten och maskoten Hennes IX är frisk igen efter en förkylning och tillbaka till Rhenderbyt mot Leverkusen.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Gazzetta (Grekland) tar upp beskedet att Niclas Eliasson genomgått en lyckad operation under måndagen. Svensken drabbades av en fotledsfraktur i söndags. AEK-svensken väntas bli borta tre-fyra månader.

BT (Danmark) förmedlar förbundsbesked om spelarersättning under VM. Om landslaget lyfter VM-bucklan blir det 4,95 miljoner danska kronor var till spelarna, motsvarande 7,2 milj svenska kronor. Under måndagen presenterades VM-truppen, men flera platser lämnades öppna.

.ovrigt

A Bola (Portugal) toppar med ”Engelsmännen beredda att betala 60 miljoner euro” för António Silva. Nyligen har Manchester United och Liverpool kopplats samman med den 18-årige mittbacken. ”Benfica kommer inte att sälja honom lättvindigt”, understryker tidningen, och lägger till att PSG också velat diskutera António Silva i samband med lånesamtalen kring Julian Draxler. Samtidigt uppger Record att Tottenham kan göra ett försök med Sportings Marcus Edwards i vinter eller i sommar. Måndagens mål hämtas också från Portugal, från Benfica B:s målvakt Samuel Soares – se klipp nedan.

ANNONS

Blick (Schweiz) konstaterar att Mario Balotelli, numera i Sion, är i trubbel igen. Efter att ha gett fingret åt Baselfans följer han upp det med att på Instagram kalla det schweiziska fotbollsförbundet för ”maffia”, och skriver om ”en liga där orättvisa, korruption och oförmåga regerar”. Bestraffning är att vänta.

Publicerad 2022-11-08 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto