Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter Cristiano Ronaldos utspel: Besvikelse och ilska i United

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ENGLAND

Sun

The Sun täcker både förstasidan och sportettan med Cristiano Ronaldo. Piers Morgan, en öppen Cristiano Ronaldo-vurmare, har fått intervjun med portugisen som skapar rubriker runtom i världen. ”Jag har blivit förrådd”, anser Cristiano Ronaldos om United (se klipp nedan). Enligt Sky Sports i natt så är ”Erik ten Hag och Manchester Uniteds spelare extremt besvikna över agerandet och tajmingen”. De fick kännedom om intervjun först när de flög hem från London på söndag kväll (2-1 mot Fulham). I torsdags fick Cristiano Ronaldo besked att han inte var med i startelvan men i truppen. Han sa därefter att han var sjuk. Sky Sports Kaveh Solhekol menar vidare att ”United har aldrig varit respektlöst mot Cristiano Ronaldo”, och de flesta brittiska journalister ställer sig på Ten Hags och klubbens sida efter intervjun. 37-åringens flytt från United väntas nu påskyndas.

Annons

Manchester Evening News och Daily Mail uppmärksammar i artiklar ilskan hos Unitedfans i sociala medier mot Cristiano Ronaldo. Sky Sports Jamie Carragher är inne på samma linje. ”99 procent av fansen kommer att vara på Erik ten Hags sida, vilket visar hur illa Ronaldo hanterat detta”, skriver han på Twitter. Det spolierar också glädjen över segern. Varken Victor Nilsson Lindelöf eller Anthony Elanga höjer sig över mängden. 6 respektiver 5 av 10 i betyg. Stjärnorna var på nytt Lisandro Martinez och segerskytten Alejandro Garnacho, båda 8.

Daily Mail gör också artikel på Cristiano Ronaldos attack på tidigare lagkamraten Wayne Rooney, som har kallat portugisens uppträdande i United för ”oacceptabelt”. Det uppskattas inte. ”Jag vet inte varför han kritiserar mig så hårt…antagligen för att han avslutat sin karriär och jag fortfarande spelar på en hög nivå”, säger Cristiano Ronaldo i intervjun med Morgan, ”Jag ska inte säga att jag ser bättre ut än honom, vilket stämmer…”.

Annons

BBC Sports Garth Crooks har med Dejan Kulusevski i Omgången elva. Crooks menar att svensken ”fortsätter visa att han är ett ovärderlig tillskott till ett för närvarande föga övertygande Tottenham”.

The Athletic följer upp missnöjet hos Chelsea fans efter skrala resultat. En del vill redan ha bort nya tränaren Graham Potter. Det kommer inte att hända. Enligt The Athletics källor i klubben är förtroendet från klubbledningen ”orubbligt”.

Daily Telegraph uppger att 20 000 kameror kommer att övervaka publiken på de åtta VM-arenorna. Turneringen blir den mest övervakade någonsin. ”Fans kommer att granskas av 20 000 kameror och artificiell intelligens som kan avgöra om en supporter är arg utifrån ansiktsuttryck”, lyder ingressen.

 

ITALIEN

Rai 3-programmet ”Che Tempo che fa” hade Carlo Ancelotti som gäst på söndagskvällen. Real Madrid-tränaren fick en oväntad hälsning och hyllning från Zlatan Ibrahimovic på en skärm (se klipp här). Ancelotti svarade efteråt: Ibra är nummer ett. Bakom masken finns ett proffs, en osjälvisk person. Han är fantastisk”. Carlo Ancelotti var tränare för Ibrahimovic i PSG 2012-2013.

Corriere dello Sport skriver om en ”Återuppståndelse” för Juventus. Sjätte raka segern noterades under söndagen (3-0 mot Lazio). ”Jag hade hoppats vi skulle vara fyra-fem poäng bakom fjärdeplats vid VM-uppehållet, nu är vi trea. För sex dagar sedan trodde ingen det var möjligt att vi skulle vara trea”, säger tränare Max Allegri belåtet. Motståndartränaren Maurizio Sarri tillför ytterligare ett skäl att inte kolla på VM. ”Jag kommer inte ens att kolla med tanke på den skit de gjort med vår spelkalender för att spela VM i Qatar”, säger Sarri.

Annons

Gazz

Gazzetta dello Sport trycker på att ”Det är inte över”. För tidningen tycker att ”Milan, Juve och Inter skickar en varning till Napoli”. De båda Milanoklubbarna vann också i går (2-1 mot Fiorentina respektive 3-2 mot Atalanta). Benjamin Tahirovic fick hoppa in för Roma (1-1 mot Torino), och får beröm för ”en mycket bra debut” av José Mourinho. 19-åringen får inget betyg för sitt inhopp. Det får däremot Emil Holm, Albin Ekdal och Isak Hien, som alla startade i Verona-Spezia (1-2). 6,5 av 10 till Holm (som även Ajax nu uppges intresserad av) och 5,5 till Ekdal respektive Hien. Det går inte att lämna Mourinho riktigt än. Förra veckan väckte hans påhopp på Rick Karsdorp uppseende. Den här gången får Tammy Abraham en släng av sleven. Liksom i Karsdorps fall är adressaten tydlig även om namn utelämnas. ”Vi saknar någon som är här men inte densamma”, säger Mourinho. När han får frågan om Abraham behöver återhämta sig mentalt, svarar Mourinho: ”När du blir proffs i en värld där det finns miljoner barn som drömmer om att blir det, då behöver du inte någons stöd, du behöver ge allt var dag. Att göra fel är en sak, attityd en annan”. Romatränaren fick rött kort i slutet av matchen, men hade inga invändningar mot det.

Annons

 

SPANIEN

La Voz de Galicia noterar chockbytena i Celta Vigo efter en dryg halvtimme. Redan då fick Williot Swedberg och Pablo Durán kliva av. Men det gav effekt. Det blev till slut storseger i cupen (6-1 mot Algar). Swedberg gjorde sin första match från start och får bara 4 av 10 i betyg. ”Han visar glimtar av kvalitet men på ett taktiskt plan har han många luckor”. Den stora supportersajten Moiceleste menar att bytena var för att ”skydda” spelarna, men att ”särskilt svensken lämnade planen missnöjd”.

Sport

Mundo Deportivo och Sport ger båda störst utrymme år Barcelonas vinterfönster. Enligt MD kommer tränare Xavi att ha ett möte i veckan om värvningar. Högerback är prioritet men även en mittfältare behövs. Sport har allt fokus på den där högerbacken. Fem möjliga namn anges: Juan Foyth (Villarreal) och Benjamin Pavard (Bayern München) är favoriter, Wilfried Singo (Torino), Diogo Dalot (Man United) och Jeremie Frimpong (Leverkusen) är alternativ. Sport påpekade under söndagen att Barça är beredd att dumpa Memphis Depay, men ser också andra spelare som kan försvinna. Franck Kessié är en sådan. Aston Villa erbjuder 14 miljoner euro och Fulham 22 milj euro, inkl bonusar, skriver Sport och hänvisar till Fútbol Total.

Annons

Marca och AS toppar båda sina sajter med Cristiano Ronaldos utspel (se under England). Men i papperstidningarna blickar båda tidningarna mot VM. Marca uppmärksammar Iñaki och Nico Williams som blir första ”äkta” brödrapar att spela VM för olika nationer (Ghana resp Spanien). Kevin Prince Boateng och Jerôme Boateng, som var med 2010, är halvbröder. AS pratar med förre förbundskaptenen Fernando Hierro. Det ger citatrubriken ”Spanien strävar efter allt i Qatar”, det vill säga kan fajtas även om VM-titeln.

 

FRANKRIKE

Equipe

L’Equipe gör en hyllning. ”OM gav hela sitt hjärta”. Det gav i sin tur seger för Igor Tudor och hans mannar i ett Medelhavsderby (3-2 mot Monaco). Men anledningen till rubriken är också att det var ett skakat Marseille som slutförde matchen. Lagets marockanska mittfältare Amine Harit skadades svårt (knä) och är av allt att döma borta från VM. Det var stor kärlek mellan spelare och fans efter segern (se klipp här). På morgonen skriver tidningen att Marcus Thuram kallats upp som 26:e spelare i den franska landslagstruppen. L’Equipe uppmärksammar också att regimkritikern Sardar Azmoun, trots uppgifter om motsatsen, kom med i Irans trupp. I den fanns också Saman Ghoddos.

Annons

Le Parisien firar PSG:s storseger (5-0 mot Auxerre) och uppmärksammar firandet av Hugo Ekitikes första mål. Det bestod av sparkar och slag från lagkamraterna (se klipp här). ”Jag fick en liten inkilning. De gjorde mig illa”, säger Ekitike och skrattar. Kylian Mbappé, som varit som ett mentor för 20-åringen, uppmärksammar Ekitike med bild på målfirandet. Själv uppmärksammas Mbappé av andra skäl. Ett klipp av hur han till synes tar sig mellan benen och samtidigt blickar mot en motståndare blev viralt (se klipp här).

 

ÖVRIGT

övrigt

Daily Record (Skottland) hyllar Rod Stewart. Rockfarfar har nobbat ett VM-gig i Qatar. Det ger dagens största rubrik. I Scottish Daily Express kan man läsa om de senaste uppgifterna kring en comeback för Filip Helander. ”Förhoppningen är att han är tillbaka i träning i början av nästa år och sedan spela matcher i februari-mars, säger en källa nära Rangersbacken till tidningen. Helanders kontrakt går ut till sommaren.

Annons

Gazzetta (Grekland) kan konstatera att August Erlingmark, ex-IFK Göteborg, hade en dyster dag i Atromitos. Först drog han på sig ett gult kort efter en halvtimme och sedan ett andra gult för snack bara fem minuter senare. Tack och hej då. ”Båda korten var korrekta”, säger ex-domaren Anastasios Kakos på tv. Atromitos hade 0-0 mot serieledaren Panathinaikos när Erlingmark blev utvisad men förlorade, 0-2.

Publicerad 2022-11-14 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto