Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Stjärnans ilska mot Messi: ”Du får hoppas att du inte möter mig”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen VM Headlines med Olof Lundh är redan ute.

 

Record (Mexiko) gör stor rubrik på att den mexikanska boxningsstjärnan ”Canelo Álvarez hotar Lionel Messi för att ha ’torkat golvet’ med en mexikansk landslagströja”. Canelo Álvarez  skriver i en tweet, ”Torkade Messi golvet med vår tröja och flagga?”, och i nästa, ”Han får be till gud att jag inte får tag i honom”. Bakgrunden är bilder från Argentinas omklädningsrum efter matchen i lördags där Messi påstås ha trampat på en mexikansk landslagströja. Argentinska fans menar att Messi bara tog av sig skon och att tröjan låg framför honom (se klipp här). Álvarez hamnade också i en het ordväxling i ämnet med ESPN-journalisten David Faitelson, med fyra miljoner följare. ”Håll käften, idiot, du är inte mexikan!”, skriver Álvarez bland annat.

ANNONS

Globo Esporte (Brasilien) räknar med följande lag mot Schweiz i eftermiddag: Alisson – Militão, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro – Casemiro, Fred, Lucas Paquetá – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr. Det spekulerades under söndagen att Alisson och Paquetá var frågetecken.

belgien

Dernière Heure (Belgien) utbrister, ”Vilken smäll!” (0-2 mot Marocko). Det blev också en smäll för Bryssel. Bråkstakar, en del med marockanska flaggor, gick bärsärk i firande. Ett dussintal personer greps. Kevin De Bruynes insats i matchen drar annars till sig stor uppmärksamhet. ”Missade passningar, frustration och brist på hunger: vad är det som händer med De Bruyne?, frågar en krönikör. En annan krönika, i Het Laatste Nieuws, är inne på samma tema. Rubrik:,”Kan någon skaka liv i De Bruyne?”.

Le Matin (Marocko) liksom Assahra Al Maghribiya och andra tidningar, fylls av jubelbilder (2-0 mot Nederländerna). Le Matin tar på morgonen särskilt fast på Achraf Hakimi ömma scen med sin mamma efter slutsignalen. Kyssar och kramar utdelades. Tidningen menar att Hakimi ”också vann marockanernas aktning med den djupt rörande gesten”. På Twitter skriver Hakimi till bilderna, ”Jag älskar dig, mamma”. Segerfirandet i Marrakesh och på andra platser tar också stort utrymme.

ANNONS

Tass (Ryssland) rapporterar att Ryssland överväger att lämna det europeiska fotbollförbundet, Uefa, för den asiatiska motsvarigheten, AFC. Det meddelar den ryska förbundsordföranden Alexander Dyukov. Uefa och det internationella fotbollsförbundet, Fifa, har portat Rysslands landslag och klubblag från sina turneringar efter anfallskriget mot Ukraina i februari.


ENGLAND

england

Daily Star leker fram ”Rise from the Rashes”, om Marcus Rashford som hittat formen igen. Och han är fylld av självförtroende. ”Jag tror vi har vad som krävs att vinna VM”, säger Rashford. Han missade en straff i straffsparksläggningen i EM-finalen, men skulle inte tveka att ta en straff nu. ”Nej, inte alls”, säger han, ”Jag gillar stora ögonblick, så jag hoppas vi får en straff i turneringen. Jag ser fram emot det”.

The Times låter i stor stil världen få veta att Lionel Messi är nära ett avtal med Inter Miami. Men argentinarens entourage kallar Times uppgifter för ”fake news” (se under L’Equipe).

ANNONS

Daily Mail varnar, ”Avfärda aldrig Tyskland”, som klamrar sig fast i VM. Tidningen följer också upp uppgifterna om att Manchester United är intresserad av Christian Pulisic. För det är också Arsenal och Newcastle, menar tidningen. Vidare berättar Mail att Liverpools ägare fört samtal med konsortier från Saudiarabien och Qatar. Inga av konsortierna sägs vara statsägda, men har enligt uppgift band till ländernas styrande familjer. Liverpools nuvarande ägare, FSG, aviserade tidigare i månaden sina intentioner att sälja klubben.

Daily Telegraph uppmärksammar också Tysklands poäng med störst rubrik och fnissar sedan åt ett sammanträffande. Det må ha gått tolv år sedan skandalen kring John Terry och Wayne Bridge, men tidningarna har i alla fall inte glömt det. Har spelarna? De båda har nämligen hamnat på samma hotell i Qatar, noterar tidningen. John Terry påstods ha haft en affär med Wayne Bridges ex-flickvän när de spelade i Chelsea, vilket ledde till stora skandalrubriker och spricka mellan spelarna. Efter sin flytt till Manchester City vägrade Bridge skaka hand med Terry när lagen möttes.

ANNONS


ITALIEN

italine

La Gazzetta dello Sport sätter strålkastarljusen på ”Mister miljard”. Tidningen spekulerar vilt i att Mbappé skulle kunna kosta så många euro, sett till övergångssumma, lön, sponsorer. Hans attraktionsvärde bara ökar. Real Madrid ses som enda utmanare till en fortsättning i PSG. Marcus Rohdén fortsätter glänsa i Frosinone. I går nickade han in ett mål (2-2 mot Cagliari) och var en av lagets bästa spelare (7 av 10 i betyg). Trots poängtappet leder Frosinone Serie B med fem poäng.


SPANIEN

spanien

Marca inleder ett gemensamt tema i spanska medier. ”Puntazo”. Den rubriken har även Sport. ”A Punto” väljer AS. Den viktiga poäng är helt i fokusen efter gårdagens match (1-1 mot Tyskland). ”Ett stort steg mot åttondelsfinal”, som Marca skriver. Bäst på plan? Leroy Sané, tycker tidningen. Tysken är den ende spelaren som når upp till tre av tre i betyg. 

ANNONS

Mundo Deportivo avviker i rubriksättning, men budskapet är detsamma ”Kolossalt kryss”. MD har för övrigt med Amanda Edgren i Omgångens lag. Hon låg bakom två av Huelvas mål i helgen. Noterbart är också att Isak Jansson var tillbaka efter skada, gjorde ett inhopp och fick jubla över en seger på tilläggstid för Caratgena (2-1 mot Eibar).

Cadena SER lyssnar till Dani Carvajal. Efter slutsignalen pratade han med med tysken backen Antonio Rüdiger, klubbkamrat i Real Madrid. ”Han sa till mig att vi måste slå Japan”, säger Carvajal, ”Det är inget snack om annat än att vi kommer att spela för att vinna. Vi vill vinna varje match och kommer att göra allt för det. Vi vill bli etta”. 


FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe ordleker fram ”Les As de Atlas”, vilket blir ”Essen från Atlas”, vilket i sin tur beskriver Marockos triumferande landslag. Kring det franska landslaget skriver L’Equipe att det kan bli skifte på upp till sex platser till matchen mot Tunisien. Men Kylian Mbappé vill spela, inte vila. På annan plats kan man läsa om  The Times uppgifter om att Lionel Messi är nära en flytt till Inter Miami. ”Fake news”, påpekar Messis entourage för tidningen. Samma besked får också RMC Sport och spanska Cadena Cope. Något beslut om framtiden tas inte förrän efter VM. PSG vill i sin tur förlänga med Messi. Sedan går uppgifterna aningen isär. ”Inga diskussioner pågår med Inter Miami”, är hälsningen till L’Equipe, medan RMC Sport understryker att kontakter med MLS-klubben är levande.

ANNONS

Foot Mercato uppger att Nice ägare Jim Ratcliffe kommer att gå från ord till handling och lägga ett bud på Manchester United. 

Les Violets fångar upp några ord från Toulouse tränare Philippe Montanier om Isak Pettersson. Målvakten lyckades inte hitta en ny klubbadress i somras och är inte i närheten av spel i TFC. ”Hans situation är tuff, men hans mentalitet är fantastisk. Han fortsätter att jobba på bra för han vill hitta en lösning så att han får spela. Om vi skulle kalla på honom är han redo. Hatten av för honom”, säger Montanier. Les Violets påpekar att Pettersson för närvarande har fyra målvakter framför sig.


TYSKLAND

tyskland

Bild jublar över ”målhjälten Lücke”. Det är Niclas Füllkrug. Sky Sport benämner honom som ”landslagets joker”. Hur som helst fixade inhopparen poängen (1-1 mot Spanien), får som enda spelare toppbetyget 1 av 6 i Bild och håller Tysklands VM-hopp vid liv. Den lokala läktarprotesten, med hand för munnen och bild på Mesut Özil, får också uppmärksamhet. Sannolikt ett uttryck för åsikten att Tyskland är hycklare med sina protester och för behandlingen av att den forne landslagsspelaren. Özil hamnade i konflikt med förbundet och fick bland annat hård kritik i Tyskland efter att ha fotograferats med Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.

ANNONS

Kicker försöker sammanfatta intrycken av ett på många sätt ”bisarrt” VM, ett polariserat VM, ett politiskt VM, men tidningen landar i att detta vinter-VM trots sina många brister likväl fortsätter att framkalla äkta känslor på planen och på läktarna.

Publicerad 2022-11-28 08:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto