Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Broderns attack: ”Messi återvända? Sparka ut Laporta”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

SPANIEN

Spanien

Sport ger hela förstasidan åt Lionel Messis bror Matías. På Twitch sätter han Leo på en piedestal och sågar Barcelona ”Jag har ett urklipp från Sport där det står ’Messi borde återvända’ och jag lägger till ’ha, ha, ha vi kommer inte att återvända’, och om vi skulle göra det så behövs en rejäl rengöring, som att sparka ut Joan Laporta, en otacksam människa”, säger Matías Messi, ”Folk borde ha gett sig ut på gatorna och krävt att Laporta försvinner och Messi stannar. FC Barcelonas museum är Messis museum. Spanjorerna är förrädare”. Personer nära Lionel säger till Sport att orden får stå för Matías, men Sport lägger till att ”Matiás ord återspeglar att flytten från Barça var smärtsam och att såren är djupa”. Tidigt på torsdagsmorgonen bad Matías om ursäkt på Instagram.

Annons

Marca och AS firar Real Madrids finalavancemang i klubblags-VM (4-1 mot Al Ahly). ”Uppdrag slutfört” är rubriken i AS. Marca fastnar för Ceballos och Rodrygos klackningar fram till den senares mål, och beskriver det som ”värdigt Goya, eller en Oscar, om det fanns sådana utmärkelser i fotboll”. Till finalen, mot Al Hilal från Saudiarabien, får laget förstärkning. Karim Benzema och Eder Militão ansluter. Däremot är Thibault Courtois ännu inte redo efter skada.

El País berättar att Super League-projektet nylanseras. A22, bolaget bakom ligan, presenterar tio punkter för att starta en europeisk liga utanför Uefa. Real Madrid, Barcelona och Juventus har hela tiden hållit fast vid planerna.

Estadio Deportivo och Cadena Cope bekräftar uppgifter från Mallorca tidigare i veckan: Ludwig Augustinsson har ingen klausul som stoppar honom från att spela mot Sevilla, klubben han tillhör. Med Jaume Costa avstängd lär Augustinsson debutera för Mallorca borta mot Sevilla på lördag.

Annons

ENGLAND

England

Daily Mirror har ”Vilken comeback”, Daily Express ”Tillbaka med dunder och brak”. Jadon Sancho räddade Manchester United från en smärtsam rivalförlust (2-2 mot Leeds). Unitedtränaren Erik ten Hag var missnöjd med Uniteds insats, där Manchester Evening News ger Wout Weghorst och Fred blott 3 av 10 i betyg. Av de bänknötande svenskarna fick Victor Nilsson Lindelöf knapra på några ynka minuter på slutet. 

Daily Mail kör vidare på sitt Qatarspåret för Man United. Tidningen skriver på nytt om gigantiska summor till både Glazers och spelarköp. Daily Telegraph breddar bilden av intressenter i sin Q&A, och lägger till att United hoppas ha en affär klar senast i slutet av april, helst för 5-6 miljarder pund. Men i en separat intervju säger Sir Martin Broughton, tidigare ordförande i Liverpool och med i budgivningen kring Chelsea, att priset är för högt. Det gäller också Liverpool ”De få svårt att få priserna som de antytt”, menar Broughton. Orsak? Inte minst adresserna. Intresset är större för Londonklubbar, menar Broughton, och pekar på de utländska miljardärerna, ”de kommer inte att lägga bud på Liverpool och Manchester United för de har bostäder i London och har inga planer på att byta till Liverpool eller Manchester”.

Annons

The Times skriver att den sydafrikanska regeringens sponsoravtal med Tottenham stoppas. Londonklubben skulle ha South Africa Tourism på ärmarna i tre år för 42,5 miljoner pund. Men den massiva kritiken på hemmaplan har fått den sydafrikanska regeringen att backa.

The Guardian uppmärksammar att Leeds åkt på en ny smäll i jakten på tränare. Först valde Carlos Corberán att förlänga med West Bromwich. Nu har Rayo Vallecanos Andoni Iraola också sagt nej. Ange Postecoglou (Celtic) och Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt) ses som två alternativ. Två svensknotiser: Stina Blackstenius blev cuphjälte för Arsenal (1-0 mot Manchester City) och Hjalmar Ekdal är med i Omgångens lag i Championship.

Talksport plockar Ruud Van Nistelroys kritik av Cody Gakpos klubbval. ”Jag ville att Gakpo skulle till Man United, inte bara för att det är min klubb och som jag tycker om, men också för att de är bättre än Liverpool och erbjuder mer potential till sina spelare”, säger Van Nistelrooy, som hade bett Gakpo vänta med flytt till sommaren, ”Faktum är att Liverpool är tio gånger mindre än Manchester United i alla avseenden”.

Annons

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport ger störst rubrik åt Charles de Ketelaere. Den 21-årige Milanspelaren beskrivs som en ”flopp”. Rubriken ”Offside” är också i en mer ordagrann betydelse, då han lär få ännu mindre speltid med laget framöver. GdS uppger vidare att Milan aldrig skulle sätta en lägre prislapp än 100 miljoner euro för Rafael Leão, som klubben har stora problem att förlänga med. Utköpsklausulen är 150 miljoner euro, så GdS föreställer sig 120 miljoner som troligt, ett pris Chelsea var beredd att betala förra sommaren. På andra sidan sidan stan, är Inter intresserad av Romelu Lukaku även nästa säsong. Och belgaren vill stanna. Samtal har redan inletts med hans representanter. Men 1/ han behöver visa mer under slutet av säsongen, 2/ lånekostnaden behöver sänkas. Ett möte med Chelsea väntas inom kort. Relationerna mellan klubbarna är mycket goda.

Annons

Sport Mediaset pratar i 20 minuter med Zlatan Ibrahimovic. Milan går i otakt, men 41-åringen tillbaka på scenen. ”Nu byter vi musik”, säger han. Fler citat här. På fredag, mot Torino, väntas han få de första spelminuterna på åtta månader.

Corriere dello Sport ger under citatrubriken ”Roma är svagare” utrymme för klubbens sportchef Tiago Pinto som medger att januarifönstret inte var någon höjdare. Och så passar han på att ge en känga till Nicolò Zaniolo, som till slut hamnade i Galatasaray. ”Alla kan ha höga förväntningar. Jag kan också tro att jag ska tjäna X pengar, men om jag lämnar Roma och märker att bara Bournemouth och Galatasaray vill ha mig, så skulle jag ställa mig själv en del frågor”, säger Tiago Pinto. Han bekräftar också att Roma försökte värva Hakim Ziyech: ”Det stämmer att vi försökte med Ziyech, vi talade med hans agent och med Chelsea. Sedan beklagar jag att hans övergång till en annan klubb (PSG, min anm) inte kom till stånd”. Men det var en annan spelare som Pinto säger var nära men som gick i stöpet när Zaniolo sa nej till Bournemouth. Enligt CdS var det Sassuolos anfallare Hamed Junior Traoré – som Bournemouth i stället plockade. Mer från Italien: Kosovare Asllani satte Milans mål och Pauline Hammarlund Fiorentina när lagen spelade 1-1 i cupen. Men Milanhade 1-0 från första mötet och gick vidare. Evelina Duljan noterades för en assist när Juventus gick vidare (3-0 mot Chievo Verona) och Alva Selerud gjorde samma sak när Roma gick vidare (2-0 mot Pomigliano).

Annons

FRANKRIKE

Frankrike1

L’Equipe hyllar Le Classique-vinnarna Marseille som ”För starka” (2-1 mot PSG). ”Vi är besvikna och förbannade”, säger PSG-målvakten Gianluigi Donnarumma. ”Vi får tvätta ansiktena och blicka framåt”, säger tränare Christophe Galtier. Men L’Equipe har rubriken, ”Den här gången är det illa”. Det var tredje förlusten efter årsskiftet. Tidningen tycker att matchen visar att ”PSG inte är redo för Bayern München” i Champions League. Och som symbol för det står Neymar. L’Equipe ger honom 3 av 10 i betyg för gårdagens insats. Jens Cajuste gjorde Reims mål och får lagets högsta spelarbetyg, 6, men den förlustfria sviten bröts (1-3 mot Toulouse).

Le 10 Sport hävdar att Chelsea och LA Galaxy nått en överenskommelse för Pierre-Emerick Aubameyang. Bara detaljer återstår i avtalet mellan MLS-klubben och anfallaren. Det rör sig om ett lån. Le 10 Sport skriver vidare att PSG är ute efter Bernardo Silva. 28-åringens kontrakt går ut i sommar och uppges vilja byta klubb. Även Barcelona har uppgetts intresserad.

Annons

TYSKLAND

Tyskland

Kicker har högtflygande Union Berlin på förstasidan. Och helgens motståndare RB Leipzig ligger inte långt efter. Men strålkastarljusen är ändå på en spelare som lär missa matchen, Willi Orban. Skälen är goda, i ordets bästa bemärkelse. Orban är uppskriven som stamcellsdonator. Nyligen uppstod en matchning med en leukemipatient. Orban tvekade inte. Men han har samtidigt inte kunnat träna med laget större delen av veckan. ”Jag blev förstås först förvånad när jag fick beskedet att jag var en möjlig donator, men jag hade inga tvivel och och ville göra det så fort som möjligt”, säger Orban, ”Det här är en möjlighet att rädda ett människoliv med väldigt liten insats, så det fanns inga tveksamheter. Jag hoppas innerligt att min donation kan hjälpa patienten att bli helt friskt” (i Sverige finns Tobiasregistret – se här). I lördagens match väntas Emil Forsberg starta på nytt. Även formstarka Mattias Svanberg väntas starta för Wolfsburg borta mot Schalke.

Annons

Bild noterar att Dortmund tog sig vidare i cupen (2-1 mot Bochum). Kvartsfinallagen lag är nu: Bayern München, RB Leipzig, Dortmund, Union Berlin, Eintracht Frankfurt, Stuttgart, Freiburg och Nürnberg. Lottningen är först söndag den 19 februari.

ÖVRIGT

Het Laatste Nieuws (Belgien) konstaterar att Thierry Henry lämnar sin post som assisterande förbundskapten. Det bekräftar förbundets vd Peter Bossaert. ”Thierry pratade med oss om sina tankar och vi hade velat ha honom, men han kommer inte längre att vara assisterande tränare. Vi uppskattar honom verkligen”, säger Bossaert. I går presenterade Domenico Tedesco som ny förbundskapten efter Roberto Martinez.

SportoweFakty (Polen) noterar Omgångens lag, presenterad av ligan. I den finns en svensk: Filip Dagerstål, Lech Poznan.

Publicerad 2023-02-09 08:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto