Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mbappé om framtiden: ”Vinna ligan, sedan får vi se…”

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe dömer ut ett ”PSG utan genier”. Champions League-äventyret fick ett abrupt slut igen efter det att ”Lionel Messi och Kylian Mbappé blev fullständigt tystade” (0-2 mot Bayern München). Kylian Mbappé tog till orda efteråt. ”De (Bayern) har ett lag byggt för att vinna Champions League, vårt max är det här. Påverkar resultatet framtiden för PSG-stjärnan? ”Nej, nej, jag är lugn, mitt mål är att vinna ligan sedan får vi se”, säger Mbappé. Ett kanske inte helt övertygade svar. L’Equipe-krönikören Vincent Duluc menar att PSG har ”en fundamental oförmåga att växa”. Messi och Mbappé får 3 av 10 i betyg, men Marcio Verratti får lägst, 2. RMC Sport-profilen Daniel Riolo går loss på italienaren. ”Verratti ska man skicka hem till Pescara. Där kan han äta sina små grillspett, vandra längs havet, dricka shots, röka cigaretter. Han kan ha det lugnt, inte irritera andra mer. Sedan kan han lira femmannafotboll med sina kompisar. Det är vad han passar för. Jag har sagt det i evigheter. Jag vet inte om han ens skulle plats i min sons lag”, säger Riolo.

Annons

Le Progrès hälsar Alexander Lacazette välkommen tillbaka efter skada. Amin Sarr lyckades inte fylla hans skor. I senaste matchen fick det svenska nyförvärvet lägst betyg av alla spelare i L’Equipe, 2 av 10, och omdömet ”osynlig”. Även hans tidigare insatser har bekymrat fans. Nu tar medspelare och tränare Sarr i försvar. Dejan Lovren: ”Det är lite tufft för Amin Sarr, han har just anlänt. Jag har sagt till honom att det är tuffare här än i Heerenveen. Alexandre är en toppspelare och vår lagkapten. Så det är klart att vi saknat honom”. Laurent Blanc: ”Amin (Sarr) är en generös kille. Han anpassar sig bra och är glad över att spela för Lyon. Han har potential. Man måste ha tålamod. Han är ung och lär känna Ligue 1. Han kommer från en liga med mindre fart och styrka”.


ENGLAND

ENGLAND

The Sun säger ”Harryvederci” till Harry Kane & Co (0-0 mot Milan). Champions League är över. Andra tidningar är hårdare i tonen, som Daily Mail: ”Ryggradslöst Spurs”. Spelarbetygen är därefter. Dejan Kulusevski är en av flera spelare som Football London bara ger 3 av 10 till. ”Ur form för närvarande”, lyder omdömet. Tidningarna tar fast på att Tottenham blev utbuat. Det skedde vid slutsignalen men också vid Antonio Contes byten. Ett exempel var när Kulusevski blev utbytt mot backen Davinson Sanchez. Conte ville efteråt inte tala framtid, han sa bara att samtal väntar efter säsongen, men är spetsigare i italiensk tv, ”Man vet aldrig, klubben kanske vill göra sig av med mig tidigare, kanske hade de högre förväntningar”. Självfallet har The Sun spaltmeter om Man Citys Kyle Walker, som utreds av polis för att ha blottat sig. ”He’s a dick”, säger hans fru Annie Kilner. Ett uttalande med flera dimensioner.

Annons

Daily Mirror ger stor rubrik åt att Erik Ten Hag slår fast att Bruno Fernandes fortsätter som lagkapten. ”Ja, definitivt”, säger Man United-tränaren. Portugisens roll har kraftigt ifrågasatts efter uppträdandet mot Liverpool. Ten Hag prisar Bruno Fernandes, kallar honom ”en inspiration”, och lägger till att ”ingen är perfekt”. Marcus Rashford instämmer i sin tränares berömmande ord om Bruno Fernandes, och kallar det sedan för ”struntsnack” att United skulle gett upp på Anfield. Victor Nilsson Lindelöf missade den matchen på grund av en skadekänning, men var under onsdagen tillbaka i full träning och är tillgänglig till matchen mot Real Betis i kväll.

The Guardian uppmärksammar Chelseas damer som är tillbaka på vinnarspår (3-1 mot Brighton) och Johanna Rytting Kaneryd skrev för första gången in sig i målprotokollet. Tränare Emma Hayes passade dagen till ära också på att slå ett slag för att spelare som skaffar barn ska få bättre stöd. ”Om en spelare får en korsbandsskada görs allt för att spelaren ska vara tillbaka på planen inom nio-tolv månader. Det borde vara precis likadant med kvinnor som får barn, men så är det inte, och vi borde fråga oss själva varför”, säger Hayes. Chelsea är en poäng efter ligaledaren Man United men har en match mindre spelad.

Annons

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport sätter krona på det rödsvarta Milanolaget och dubbar det till ”Kung Milan” efter den mållösa festen i London (0-0 mot Tottenham). ”Nu är allt möjligt”, säger tränare Stefano Pioli, sedan Milan nått sin första CL-kvartsfinal på elva år. Det är Pioli och målvakten Mike Maignan som ses som avgörande, båda får 8 av 10 i betyg. Dejan Kulusevski inkasserar, tillsammans med tre andra Tottenhamspelare, de lägsta betygen, 4,5. På annan plats skriver GdS att Tammy Abraham måste lyfta sig under avslutningen av säsongen, annars är Roma beredd att sälja. Everton och Aston Villa uppges stå i första led. Priset anges till 75 miljoner euro. Roma möter i kväll Real Sociedad.

Tuttosport har sitt Juventus i första rum: ”De 15 minuspoäng kommer att upphävas”. Det är idrottsjuristen Pierluigi Matera som menar att domen kommer att rivas upp i nästa instans och Juve få sina ligapoäng tillbaka. I kväll spelar Juve i Europa League, hemma mot Freiburg.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och Sport gör gemensam sak. Både i Madrid och Barcelona vältrar sig tidningar på förstasidan i skadeglädje över PSG:s CL-misslyckande. Marca har bild på Kylian Mbappé och rubriken, ”Om du vill vinna Champions League, så vet du…”. En pik om att det är i Real Madrid man vinner CL-titlar, och att fransmannen nobbade en flytt dit förra året. Sport pryder sin förstasida med ”Flopp”, och följer upp med en bildserie med tidigare insatser till rubriken ”Meningslösa investeringar! Elva år av förlöjligande i Europa”. Marca berättar på annan plats att Marco Asensio fått ett kontraktserbjudande från Real Madrid men inte är nöjd med det. Löneerbjudandet är aningen lägre än i nuvarande kontrakt. Trots att båda parter vill fortsätta framåt tillsammans står nu förhandlingar stilla, skriver Marca. Sport har i sin tur fokus på Barças värvningar. Juan Foyte (Villarreal), Vitor Roque (Athletico Paranaense) och Iñigo Martínez (Athletic Club) är de tre hetaste inför sommaren.

Annons

AS undrar ”Var är nyförvärven?” i en artikel om Mallorca. Två av de som kom i januari är Ludwig Augustinsson och Dennis Hadzikadunic. Senast sågs de båda blåsa ut födelsedagsljus hos en supporterklubb. På planen syns de sällan. Augustinsson har spelat 79 minuter hittills, Hadzikadunic inte en enda.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Kicker rimmar glatt på franska, ”Allez, FCB”. PSG:s jakt på den heliga graalen slutade i en krasch igen (2-0 till Bayern München). Matthijs de Ligt klev in i rollen som en superhjälte med sin häpnadsväckande rensning i första halvlek. ”Jag ska skicka en lastbil med schweizisk choklad till hans dörr”, säger målvakten Yann Sommer tacksamt, ”Hade det gått illa där hade matchen kunnat bli helt annorlunda”. De Ligt, Kimmich och Choupo-Moting får högst betyg, 2 av 6. Av Bild får De Ligt och Upamecano toppbetyget 1.

Annons

Wolfsburger Allgemeine förmedlar beskedet att Rebecka Blomqvist kommer att lämna Wolfsburg. Dessutom uppdaterar tidningen information om Magdalena Eriksson och Pernille Harder. Det var WAZ och AZ som häromdagen avslöjade Bayern Münchens intresse för duon. Enligt WAZ ligger Real Madrid och Lyon före i kampen. Båda har presenterat förslag till spelarna, vars kontrakt med Chelsea går ut i sommar. Ett beslut är väntat i slutet av mars-början av april.

 

ÖVRIGT

RTV Nord (Nederländerna) rapporterar att Groningens Daleho Irandust blir borta tre veckor. Den 24-årige mittfältaren skadade sig i matchen mot Feyenoord i helgen. De Telegraaf noterar att planstormaren under PSV Eindhoven-Sevilla, som attackerade gästernas målvakt Marko Dmitrovic, har fått sitt straff. Den 20-årige mannen har dömts till tre månaders fängelse, varav en månad villkorligt.

Annons

Het Nieuwsblad (Belgien) fick rätt. Scott Parker fick sparken i Club Brügge. Däremot har klubben ännu inte lyckats komma överens med Alfred Schreuder som ersättare. 

TNT Sport (Brasilien) pratar med Richarlison efter Tottenhams CL-sotrti. Han är missnöjd med sin speltid. ”Jag behöver fler minuter. Den här säsongen har varit skit eftersom jag inte får speltid”, undrar Richarlison, och är frustrerad över hur han kastas mellan bänk och startplats. ”I går (läs: i tisdags) bad de mig göra en test på träningsplanen, de sa att om jag gjorde bra ifrån mig skulle jag få spela, men när det var dags för match var jag bänkad. Jag förstår det inte”, säger Richarlison.

Publicerad 2023-03-09 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto