Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Corriere dello Sport: Tottenham skickar tillbaka Kulusevski

Headlines Blogg

Rubrikämne i rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.


ITALIEN

ITALIEN

Corriere dello Sport bär i papperstidningen på uppgifter av svenskintresse. I en artikel kring utlånade Juventusspelare skriver tidningen, ” Här finns nyheten att Dejan Kulusevski återvänder. Tottenham har visat att klubben inte utnyttjar utköpsklauslen på 35 miljoner euro (de kan göra så, de sportsliga målen för den obligatoriska utköpklausulen har inte mötts)”. Tidningen har som mellanrubrik i artikeln: ”Tottenham skickar tillbaka honom”. Framtiden ter sig mycket oviss för Kulusevski om uppgifterna stämmer. Tuttosport skrev i går att tränaren Max Allegri lär bli kvar i klubben, samtidigt som Calciomercato påpekar att om Kulusevski återvänder så lär han knappast stanna under Allegris styre, där det inte funkade alls. En ny utlåning eller försäljning ligger nära till hands. Juventus är på väg att anställa Napolis sportchef Cristiano Giuntoli. Ärendet lär hamna på hans bord. Ironiskt nog uppgavs Giuntoli intresserad av Kulusevski 2019, när svensken tillhörde Atalanta.

Annons

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Inter flyger” , kanske hela vägen till Champions League-final. Det blev segern i superderbyt (2-0 mot Milan). Det var ett ”Maxi-Inter och mini-Milan” på San Siro. Mest maxad var Edin Dzeko, 7,5/10, mest mini var Theo Hernández, 4,5. Milan jobbar i motvind nu. Men en boost till returen kan bli Rafael Leão. ”I dag var han inte i skick att spela. Vi får se om sex dagar, vi hoppas han kan spela”, säger tränaren Stefano Pioli. I går kom också bekräftelse på att Leão skriver på ett nytt kontrakt med Milan till 2028. GdS har fler uppgifter. GdS har lite fler uppgifter. Lönen höjs från 1,5 miljoner euro till sju milj euro, plus två milj euro i sign-on-bonus. Utköpsklausulen höjs från 150 milj euro till 170 milj euro. Det sista hindret var Leãos skuld till Sporting, men Lille har nu börjat betala av 22 miljoner euro till den portugisiska klubben. Lille har en klausul om procent vid vidareförsäljning i det nya kontraktet. Efter succén med Kim Min-jae letar Napoli fler spelare från Sydkorea och från Japan. Den kommersiella marknaden är förstås också intressant. GdS påpekar att spelarna ”är disciplinerade och drar in sponsorer”. I sökljuset finns Lee Kang-in (Valencia), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Daichi Kamada (Frankfurt), Hiroki Ito (Stuttgart) och Ko Itakura (Mönchengladbach).

Annons

 

ENGLAND

Sky Sports ser till så att det inte är en ny dag utan nya uppgifter om Viktor Gyökeres. Wolverhampton leder jakten på anfallaren, enligt en källa till tv-kanalen. Crystal Palace och West Ham pekas ut som utmanare. Inga förhandlingar pågår för närvarande, i avvaktan på om Coventry lyckas kvala sig upp till Premier League. Sky Sport rapporterar vidare att ”ett flertal klubbar i Premier League och runtom i Europa” är intresserade av Carl Starfelt. Den 27-årige backen blev i helgen skotsk mästare med Celtic, som han har kontrakt med till 2025. Även transferspecialisten Fabrizio Romano skrev i början av året om PL-intresse för Starfelt.

BBC Sport noterar att Watford, och därmed Ken Sema, fått ny tränare i Valérien Ismaël.  Tranmere har valt att släppa Joel Mumbongo. Anfallaren skrev förra sommaren på för ett år.

Annons

ENGLAND

Daily Star drar stort på att Jack Grealish siktar på trippeln med Manchester City. ”Vi har strålande spelare på alla positioner. Jag har aldrig känt en sådan övertygelse att spela i ett lag som i detta. Och vi spelar inte bara för Champions League. Vi spelar även för ligan och FA-cupen. Vi är ett lag med stort självförtroende för närvarande”, säger Grealish. The Sun skriver samtidigt att City skulle dra in 300 miljoner pund i segerpengar på en trippel. 

The Sun har fler uppgifter, men om grannklubben Manchester United. Tidningen hävdar att familjen Glazers nu är beredd att sälja United, samt att budet från Jim Ratcliffe är det som de föredrar. Det skulle vara ett önskescenario för de flesta Unitedfans.

The Times uppger att Hugo Lloris erbjudits ett kontrakt från Saudiarabien värt 300 000 pund i veckan. I Tottenham har han 100 000 pund i veckan. Målvaktens kontrakt med Londonklubben gäller till 2024.

Annons

Daily Telegraph lanserade på onsdagskvällen uppgiften att Real Madrid är ute efter både Jude Bellingham och Kylian Mbappé i sommar. Telegraph skriver också, med hänvisning till sina källor, att Newcastle kommer att lägga ett bud på James Maddison efter säsongen. Men klubben kommer bara följa upp intresset om mittfältaren verkligen vill komma. Manchester United och Tottenham har tidigare också nämnts som intresserade.

The Guardian skriver att Chelsea nu är inställd på att Matteo Kovacic lär lämna klubben i sommar. Bayern München, Manchester City och Manchester United pekas ut som intresserade. Mittfältaren har bara ett år kvar på kontraktet. Tidningen uppmärksammar också att Chelseas damer, med kapten Magdalena Eriksson i startelvan, håller trycket uppe på serieledaren Manchester United (6-0 mot Leicester), samt att Stina Blackstenius med två mål ledde Arsenal till seger (4-0 mot Brighton).

Annons

 

SPANIEN

Marca instämmer i The Athletics uppgifter: Aston Villa är ute efter Marco Asensio. 27-åringen vill helst stanna i Real Madrid, men Aston Villa kan erbjuda åtta miljoner euro i årslön, dubbelt mot vad han tjänar för närvarande. Asensio har nobbat ett första erbjudande från Real Madrid, som innebar något lägre lön än den nuvarande. Hans kontrakt går ut i sommar. Liksom andra Madridtidningar, och franska medier, noterar Marca uppgifterna i Daily Telegraph om Real Madrid och Kylian Mbappé, men inte med något intresse.

SPANIEN

Sport och Mundo Deportivo ger all plats och all sin tid åt Sergio Busquets som i går bekräftade att han tar farväl av Barcelona efter säsongen. Enligt MD har 34-åringen tre intressenter i Saudiarabien; Al-Hilal (som också är ute efter Lionel Messi), Al Nassr (där Cristiano spelar) och Al-Shabab. Dessutom är Inter Miami intresserade. 

Annons

Estadio Deportivo svänger sig på italienska, ”Sarà perché ti amo” (Det sker för att jag älskar dig). Det beror på italienskt motstånd för Sevilla i kväll, Juventus, men också för att Europa League och Sevilla länge haft en romans. Galet nog har den Sevillabaserade tidningen inte en rad på förstasidan om damlagets prestation – 1-1 mot Barcelona. Det är första gången sedan i juni 2021 som Barça tappar poäng. Barças hade 62 raka segrar i ligan. Fridolina Rolfö spelade inte. Hon har en känning i knäet.

Relevo uppger att Celta Vigo inte kommer att sälja Williot Swedberg i sommar. Däremot är ett lån aktuellt. Klubben vill inte att 19-åringen tillbringar ytterligare en säsong på bänken. Swedberg är den enda a-lagsspelare som inte startat någon ligamatch denna säsong.

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe ger bara ett hörn av förstasidan till fotbollen, till Inters seger i CL-semin. Hela Milans backlinje får fört övrigt supersvaga 3/10 i betyg. Daily Telegraphs påstående om att Real Madrid är ute efter Kylian Mbappé ger precis noll avtryck i L’Equipe och Le Parisien. Däremot uppmärksammas stort att ultraskollektivet CUP bojkottar PSG resten av säsongen, sedan det skurit sig med klubbledningen.

Annons

Foot Mercato hävdar att PSG-presidenten Nasser Al Khelaïfi har två favoriter att ersätta Christophe Galtier på tränarposten: José Mourinho och Thiago Motta. Mourinho avfärdade i går uppgifter om att hans skulle vara i kontakt med PSG med orden, ”Om de har letat efter mig så har de inte hittat mig”. Men FM insisterar på att portugisen är i kontakt med PSG, och RMC Sport har tidigare skrivit om samtal mellan PSG och hans agent Jorge Mendes.

 

TYSKLAND

Sport Bild pratar med Emil Forsberg, som passerat 300 matcher med RB Leipzig. Hur länge fortsätter han? ”Vi får se hur länge jag kan hjälpa laget. Det går bra för mig nu, jag är frisk och kommer definitivt att stanna. Jag kan tänka mig att avsluta karriären i RB Leipzig”. Förra året firade Forsberg cuptriumfen med att ta bucklan i säng, nu väntar cupfinal igen (Frankfurt). ”Om vi vinner kan någon annan få gosa med den den här gången”. Innan finalen väntar bland annat möte med Bayern München, och RB Leipzig kan med en seger ge Dortmund en chans på titeln. ”Bra fråga (skratt). Jag vill slå Bayern för att vi ska nå en Champions League-plats. Dortmund får göra resten själv. Men om det blir så har Dortmund förtjänat det”, svarar Forsberg. Sport Bild uppger på annan plats att Newcastle förbereder bud på Moussa Diaby. Även Arsenal och PSG är intresserade av den 23-årige ytter. Leverkusen vill ha 60 miljoner euro. Även L’Equipe skriver i dag om de tre klubbarnas intresse, och lägger till Milan som en outsider.

Annons

Münchner Merkur kan konstatera att Thomas Müller är Thomas Müller. Han skämtar på sitt eget vis, även när det skapats stora rubriker om att han överväger att flytta från Bayern München. På Instagram har han lagt ut en bild på sig själv och sin häst med texten, ”Tänk om du kunde läsa tidningarna King D’avie…” (namnet på hästen), samt e-moji med apa som håller för ögonen, samt ”#nublirdetsnurrigt #fulltfokuspåtiteln #fcb”. Klubb-vd Oliver Kahn fick under onsdagen också frågan om hur han skulle reagera om Müller bad att få lämna – ”Det kommer inte att hända”, säger Kahn. MM hävdar på annat håll att Real Madrid är intresserad av Joshua Kimmich. En övergång i sommar är inte aktuell, men tidningen ser moln på Bayern-himmeln sommaren 2024 om klubben inte lyckas förlänga hans kontrakt (2025).

 

Annons

ÖVRIGT

De Telegraaf (Nederländerna) har redan skrivit om att Jesper Karlsson missar AZ:s match mot West Ham i kväll. Myron van Brederode är den naturlige ersättaren men det kan också bli formstarke Mayckel Lahdo. ”Han kan också spela till vänster”, påpekar AZ-tränaren Pascal Jansen.

Publicerad 2023-05-11 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto