Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter terrordådet: Hugo Larsson stannade hemma

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

TYSKLAND

Sport1 berättar att Hugo Larsson inte kom till tisdagens träning med Eintracht Frankfurt, vilket ursprungligen var planerat. Efter terrordådet i Bryssel är han i stället med klubbens välsignelse med familjen i Sverige. Frankfurter Rundschau skriver att Larsson väntas tillbaka i dag men sätter frågetecken kring svenskens medverkan i lördagens match mot Hoffenheim. 19-åringen har annars på kort tid blivit en startspelare i Frankfurt. Samtidigt skriver Daily Mail i England att Premier League-klubbar erbjuder stöd till de spelare som påverkats av terrordådet i Bryssel. Tidningen listar sedan alla svenska och belgiska landslagsspelare med klubbadress i Premier League.

Annons

SportBild uppger att Liverpool och Real Madrid är intresserade av Bayern Münchens stjärna Jamal Musiala. 20-åringen är inte nöjd med speltiden. Bayern vill gärna inleda kontraktssamtal men Musialas rådgivare vll avvakta utvecklingen. Musiala har kontrakt till 2026 och har tidigare pekats ut som ett av namnen som Bayern vill bygga sitt varumärke kring.

Bild tar inte bara upp fallet med Anwar El Ghazi, som Mainz stängt av efter kontroversiella Palestinainlägg. Bild går också till förnyad attack mot El Ghazi, Karim Benzema och andra som tagit ställning för Palestina. Tidningen håller en anmärkningsvärt pro-israelisk ton även i nyhetstexter där anklagelser riktas mot spelarna om lögner och att de inte nämner Hamas grymheter. Även Klaus Gjasula i Darmstadt adderas. Sedan tidigare är Bayern Münchens Noussair Mazraoui i hetluften för att ha delat pro-palestinska inlägg. Marockanen ska ha ett möte med klubbledningen i dag.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mail skickar ut varningen ”Se upp, Europa”. England säkrade EM-plats (3-1 mot Italien) och det ”kommer inte bli lätt att stoppa dem i Tyskland”, menar tidningen. Jude Bellingham sken på nytt starkast och får högst spelarbetyg (9/10). Han hade kul även efter matchen. Bellingham låg närmast dubbelvikt när Premier League-legendaren Gianfranco Zola jämförde karriärer och sa, ”När jag var 20 år drack jag fortfarande mammas mjölk” (se klipp här). Den tysta minuten på Wembley, för bland annat de ihjälskjutna svenska fansen, avbröts i förtid.

Daily Telegraph uppger att Jim Ratcliffes köp av 25 procent av Manchester United drar ut på tiden. Uniteds styrelse väntades klubba igenom det på torsdag, men detaljer återstår fortfarande och beslutet kan nu ta någon vecka till. Sedan tidigare är det känt att Ratcliffe vill ha kontroll över den sportsliga verksamheten. The Guardian följer upp det med en artikel om att Ratcliffe anser att United värvat oförsiktigt. I samband med ett besök hos klubben i mars ringade han in Casemiro som exempel, med tanke på pris (60 milj pund), ålder (30), kontrakt (fyra år) och lön (350 000 pund/vecka). John Murtoughs position som sportchef kan vara i fara, och iNews menar att Paul Mitchell, tidigare i bland annat Tottenham, är favorit till posten.

Annons

Evening Standard menar att Chelsea tagit ett stort steg mot att bygga ut Stamford Bridge. Klubben har köpt ett fastighetskomplex med tillhörande mark utanför arenan (se karta här) för 80 miljoner pund. The Sun uppmärksammar upprördhet bland krigsveteraner som bor i fastigheten, och som nu lär få flytta. Stamford Bridge tar bara 40 000 åskådare och målet har varit en arena för 55 000 åskådare, på nuvarande plats eller någon annanstans.

 

ITALIEN

.italien

La Gazzetta dello Sport gör artikel på Isak Hien är tillbaka från skada och aktuell för Hellas Verona mot Napoli på lördag. Tidningen beskriver honom som en nyckelspelare, ”försvarets pilot”. Hien haft en skada i baksida lår och tvingades stå över de senaste landskamperna. En betydligt större rubrik får Sandro Tonali. Newcastlestjärnan riskerar att stängas av ett helt år. Liksom Nicolò Fagioli, som stängts av sju månader, har Tonali varit samarbetsvillig om sin olovliga betting. Till skillnad från Fagioli uppges han ha spelat på sitt dåvarande klubblag, Milan, vilket skulle göra fallet allvarligare. Det rör sig dock inte om fall där hMen det har varit att Milan skulle vinna eller spel när han själva inte varit med, det vill säga  Med straffrabatt spekulerar GdS i att Tonali kan stängas av ett år, plus ett halvår villkorligt. Newcastle köpte 23-åringen för 80 miljoner euro i somras. Han har så här långt varit en succé. Daily Telegraph skriver i dag att Newcastle inte kände till något om hans spelmissbruk. Klubben uppges stötta spelaren.

Annons

Corriere dello Sport suckar efter resultatet på Wembley (1-3 mot England). ”Nu får vi be en bön”. Tidningen lägger till: ”EM är i fara: Allt avgörs mot Makedonien och Ukraina”. El Shaarawy pekas ut som bäst/minst dålig – 6/10 i betyg. Lägst får Scalvini, 4. Napoli får klara sig utan sin nummer 9 Victor Osimhen sex-sju matcher. Men CdS menar att Giovanni Simeone och Giacomo Raspadori kan ersätta – till och med deras tröjnummer ersätter på sitt sätt, 18 respektive 81. Il Mattino fastnar vid helt andra siffror: antalet matcher Osimhen missat på grund av skador sedan han kom 2020. Antalet är 41. Tidningarna följer också roat ordkriget mellan Zlatan Ibrahimovic och Mario Balotelli.

 

SPANIEN

.spanien

Sport drar stort på att Barcelona är ”Uppmärksamma på Julián Álvarez”. Både sportchefen Deco och tränaren Xavi vill ha anfallaren, som ofta tilldelas en bänkplats i Manchester City. Álvarez har förlängt till 2028 men har en utköpsklausul. Argentinaren ses som en framtida arvtagare till Robert Lewandowski.

Annons

Mundo Deportivo håller i stället ögonen på en anfallsförstärkning: Vitor Roque. 18-åringen blev i somras klar för Barcelona, och väntas ansluta i januari. ”Ja, det vore bra med januari för att kunna anpassa sig, och sedan börja nästa säsong bra. Men om det inte blir så kommer jag att vara lugn och förbereda mig för fortsatt spel här i Athletico (Paranaense)”, säger han.

Marca ser Mateu Lahoz som ”Fredsdomare”. Den välkända domaren, som stoppade undan visselpipan i juni, är aktuell som ny förbundsbas efter Luis Rubiales. Inne i tidningen har Marca photoshoppat Real Madrid-spelare som Peaky Blinders med gubbkepsar, fast här är de ”Jude Blinders”, Bellinghams gäng. Engelsmannen är den nye ledaren. Ett uttalande från Frankrikes inrikesminister Gérald Darmanin om Karim Benzema väcker större uppseende i Spanien än i Frankrike. I CNews säger Darmanin i förbigående att ”…Karim Benzema, som vi alla vet, har band till Muslimska Brödraskapet”. Det är en internationell islamistisk organisation, som av exempelvis Säpo tidigare i år beskrevs som ”ett hot mot svensk demokrati”. I Saudiarabien, där Benzema spelar, är Muslimska Brödraskapet terrorstämplad. Häromdagen skrev Benzema på X, ”Våra böner går till invånarna i Gaza, ännu en gång offer för orättfärdiga bombningar som varken skonar kvinnor eller barn”. 

Annons

El Mundo berättar om en internationell liga, med bas i Spanien, och matchfixning. Ligan ska bland annat ha riggat betting på fotbolls-VM förra året. En av metoderna var att kapa signalen från sändningar och fördröja den. Ett exempel i den pågående utredningen gäller VM-kvalmatchen Peru-Australien 2022 som gick till straffsparkar. 

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe utser Benjamin Pavard till ”Nordens stjärna” för att han kommer från norra Frankrike och glänste som mittback för Frankrike (4-1 mot Skottland). Två mål och betyget 8/10 står på Pavards konto efter kvällen. ”Det stämmer att jag är en rätt skicklig spelare”, säger Pavard, som inte saknar självförtroende. På annat håll uppmärksammar tidningen konsekvenserna för PSG utanför planen, av att stjärnorna Lionel Messi och Neymar lämnade. Återförsäljningen av biljetter har minskat, en del sponsorer har blivit tveksamma och i sociala medier har PSG tappat 10-15 miljoner följare. L’Equipe skriver också att sex fotbollsagenter eller mellanhänder greps i samband med räder runtom i Frankrike under tisdagen. Misstankarna gäller bedrägeri och gängrelaterad penningtvätt, ett aktuellt ämne även i Sverige.

Annons

RMC Sport såg Frankrikes U21-landslag köra över Cypern med 9-0. Var förbundskapten Thierry Henry nöjd? Nej. ”Jag ska vara väldigt tydlig, jag gillade inte alls första 25 minuterna. Vi respekterade planerna med boll men inte utan boll, inte alls”, säger Henry. Frankrike ledde med 4-0 i paus. ”Jag gillade resultatet men inte sättet”, säger han.

 

ÖVRIGT

Het Nieuwsblad (Belgien) konstaterar att Islamiska staten (IS) tagit på sig ansvaret för terrordådet mot svenska supportrar i Bryssel. Uttalandet kommer via Amaq, terrorgruppens nyhetskanal. Sverige pekas ut som del av en global koalition mot jihadism. På sportsidor kan man läsa att Romelu Lukaku och Jan Vertonghen ”inte tvekade en sekund” när Victor Nilsson Lindelöf förmedlade Sveriges önskan om att avbryta matchen.

Globo Esporte (Brasilien) ser tårar efter Brasiliens match. Inte bara över en tung förlust (0-2 mot Uruguay). Neymar var också i tårar efter att ha blivit utburen på bår. Globo Esporte skriver om en ledbandsskada i knäet.

Annons

TyC Sport (Argentina) lyssnar med stora öron på Lionel Messi som gjorde båda målen när Argentina vann (2-0 mot Peru) och hade lekstuga (se klipp här). Han blir ombedd att jämföra landslaget med bästa Pep-upplagan av Barcelona. ”Det var det bästa laget i historien. Det är inte lite det. Men jag tror det här laget är mycket nära med tanke på vad det åstadkommit, vunnit Copa América och VM”, svarar Messi.

Publicerad 2023-10-18 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto