Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Utlånad MFF-spelare i blåsväder - tvingas be om ursäkt

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ÖVRIGT

BN DeStem (Nederländerna) berättar att Malmö FF-mittfältare Patriot Sejdiu tvingats be NAC-fansen om ursäkt. Missnöjd över att bli utbytt i senaste matchen retade han upp fansen genom att provokativt gå av planen långsamt och sedan vinka till dem ironiskt när de skrek på honom. ”Chockerande uppträdande. Vi accepterar inte detta från någon av våra spelare”, säger tekniske direktören Peter Maas. ”Jag ångrar det och hoppas jag får en ny chans av vår tränare och våra fans. Förlåt”, säger Sejdiu till klubbens hemsida. MFF lånade i augusti förra året ut 23-åringen till NAC över säsongen. De Telegraaf lyssnar till Memphis Depay, som försvarar sin vänskap med Quincy Promes. ”Jag sviker inte mina vänner, men det betyder inte att heller att jag stöder dem i allt det gör”, säger Depay. Promes har dömts till sammanlagt sju och ett halvt års fängelse för omfattande knarksmuggling samt för att ha knivhuggit en kusin. Depay la upp ett foto på Instagram med Promes på Insgram i början av året. Förbundskapten Ronald Koeman fick en fråga om det under landslagssamlingen. ”Man kan ibland göra det enklare för sig genom att inte göra vissa saker”, svarade Koeman. Depay tar även upp sin bakgrund, att han har en bror som suttit i fängelse. ”Quincy är berömd men inte min bror. Jag får aldrig några frågor om honom. Jag är också kompis med Benjamin Mendy och Dani Alves, men har aldrig fått några frågor om det förut”, säger Depay.

Annons

ÖVRIGT

Record (Portugal) tycks bara vara Viktor Gyökeres. Citat på citat efter gårdagens möte med medier. Och framför allt tar Record liksom övrig portugisisk press fasta på att svensken bara tänker titlar med Sporting, inte på framtiden. Samtidigt hävdar Correio da Mañha att Arsenal leder jakten på Gyökeres. Inte nog med det, Londonklubben påstås villig att pröjsa de 100 miljoner euro som anfallaren har som utköpsklausul. A Bola understryker att Sporting vill behålla Gyökeres även efter sommaren och är beredd att erbjuda ett mer lukrativt kontrakt med högre utköpsklausul. Men om det blir försäljning i sommar, då är det 100 miljoner euro som gäller, inte mindre. En som säkert tycker Gyökeres är värd mer än sin utköpsklausul är Pedro Santana Lopes, både ex-president i klubben och ex-premiärminister i Portugal. ”Ni kan säga vad ni vill…Gyökeres är inte sämre än Mbappé eller Haaland. Ett verkligt geni”, skriver han på X.

Annons

Ekstrabladet (Danmark) hör en ”transferbomb” brisera. FC Nordsjælland bekräftar att San Diego FC värvar Marcus Ingvartsen och Jeppe Tverskov. Avtalet börjar gälla i januari 2025.

 

ENGLAND

ENGLAND

Daily Star hävdar att Jim Ratcliffe har Gareth Southgate som förstaval att ta över tränarposten i Manchester United i sommar. Ratcliffe uppges också tro sig kunna locka förbundskaptenen till Old Trafford. De engelska landslagsspelarna i United gillar planen. The Sun påpekar att Graham Potter tidigare setts som favorit om Erik ten Hag ska ersättas.

The Times har som de flesta tidningar Kobbie Mainoo på förstasidan. 18-åringen har kommit med i engelska landslaget. Vidare uppger tidningen att Nottingham riskerar nytt poängavdrag. Klubben måste gå 30 miljoner pund plus på övergångar innan juni är över. Morgan Gibbs-White ses som en stjärna som Nottingham kan tvingas sälja. Samtidigt uppger Daily Mail att flera storklubbar vill ha Murillo. Chelsea ser ut att ta sig till damernas Champions League-semifinal efter storseger i Amsterdam i går (3-0 mot Ajax). Johanna Rytting Kaneryd spelade från start. Hon får ganska beskedliga 6 av 10 i betyg. Ajax satte ett klubbrekord med 35 991 åskådare.

Annons

Football Insider och Give Me Sport hävdar båda, med hänvisning till sina källor, att Alexander Isak har en framskjuten placering på Arsenals shoppinglista. En ny anfallare ses som prioritet. Portugisiska uppgifter gör gällande att Viktor Gyökeres intar samma roll (se under Övrigt).

The Sun hävdar samtidigt att Arsenals intresse svalnat för Ivan Toney. I stället ser det ut att bli en fajt mellan Chelsea, Tottenham och West Ham om Brentfords anfallare.

The Athletic uppger att Olivier Giroud är i långt gångna förhandlingar med Los Angeles FC. Den 37-årige anfallaren har ännu inte fattat några beslut om framtiden, men väntas lämna Milan när kontraktet går ut i sommar.

TalkSport-experten Simon Jordan, tidigare delägare i Crystal Palace och fotbollsekonomen Stefan Borson är övertygade om att Chelsea nästa år kommer att drabbas av poängavdrag som Everton och Nottingham. ”Kanske värre”, säger Borson och pekar på klubbens förväntade ekonomiska förluster. Chelsea sägs också tvungen att sälja spelare för 100 miljoner pund innan juni slut, men det är köparnas marknad och det anses bli mycket svårt för Londonklubben.

Annons

Goal har lanserat sin årliga NXGN-lista, de 50 största talangerna i världen. Roony Bardghji tar sig in på 13:e plats, Lucas Bergvall på 23:e plats. Listan toppas av Lamine Yamal. Damernas lista är på 25 spelare och toppas av Linda Caicedo.

 

ITALIEN

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport beskriver rasismbråket mellan Francesco Acerbi och Juan Jesus som en ”Fajt utan dess like”. I korthet: 1/ Juan Jesus berättar efter Inter-Napoli att Acerbi använt ett rasistiskt ord till honom men att Interspelaren bett om ursäkt för det. 2/ Acerbi förnekar att han sagt något rasistiskt. 3/ Juan Jesus reagerar med ilska på Instagram, och menar att Acerbi ändrat sin version. 4/ Acerbi vidhåller inför Inters ledning att han inte sagt något rasistiskt. Båda spelarna kommer nu att förhöras av förbundsåklagare. Acerbi, som skickats hem från det italienska landslagslägret, riskerar vid fällande dom tio matchers avstängning. GdS anser sig ha goda nyheter år Milan. Bayern München har en option på 40 miljoner euro för Joshua Zirkzee men är inte intresserad av anfallaren och anfallaren är inte intresserad av Bayern. Därmed är manegen krattad för Milan. Och för Zlatan Ibrahimovic att agera. Svensken gillar Zirkzee och Zikzee hade svensken som en idol. Men Bologna hoppas sälja 22-åringen för lika mycket som Rasmus Højlund gick för, cirka 75 miljoner euro. Och både Manchester United och Arsenal är intresserade. Benjamin Sesko ses fortsatt som en plan B för Milan.

Annons

Corriere dello Sport drar på att Napoli vill snuva Juventus på Heorhij Sudakov. Den 21-årige ukrainaren säger sig gilla Napoli. Åtskilliga andra klubbar har också uppgetts intresserade. CdS beskriver också situationen för Jesper Karlsson. Tränaren Thiago Motta är inte helt övertygad ännu – han behöver bli bättre i defensiva faser – men Bologna tror fortsatt starkt på hans potential. Det var därför klubben nobbade Fiorentina och flera andra klubbars försök att ta över svensken i januari, skriver tidningen. Det är därför rubriken på artikeln är ”Första ’nyförvärvet’ för 2024/2025 är klart”. 25-åringen är för närvarande skadad igen. Han kan eventuellt vara spelklar till matchen mot Salernitana den 1 april. Beskedet om att Fiorentinas viceordförande Joe Barone gått bort tränger sig också fram på sporttidningarnas förstasidor.

Annons

 

SPANIEN

SPANIEN

Marca och AS basunerar båda på förstasidan ut ordet ”Roto” – ”skadad”. Marca med tillägget ”igen”. Säsongen tycks över för målvakten Thibault Courtois efter en ny knäskada. Osasuna har i ett pressmeddelande kraftfullt dementerat att det förekom rasistiskt motiverade ramsor riktade mot Vinícius Jr i samband med matchen i helgen i lördags. Klubben påpekar att den ”inte kommer att tillåta att Osasunas namn svärtas”. Real Madrid lämnade in en officiell protest efter matchen. Den riktade sig mot domaren som inte tog med ramsan ”Dö, Vinícius” i sin rapport, en ramsa som Real Madrid menar är rasistiskt motiverad.

Sport och Mundo Deportivo har båda Lamine Yamal, 16, och Pau Cubarsí, 17, på förstasidorna. De ses som ”nutid och framtid”, som MD skriver, i både Barça och som färska landslagsspelare. Sport skriver att Atlético kan göra ett försök att värva Robert Lewandowski. Uppgifterna kommer via Cope-journalisten Rubén Uría. Av ekonomiska skäl kan Barça behöva sälja. Den 35-årige anfallaren har kontrakt till 2026. Vidare uppger Sport att Barça är intresserad av Lazar Samardzizc. Udinesemittfältaren har en utköpsklausul på 35 milj euro.

Annons

 

FRANKRIKE

FRANKRIKE

L’Equipe pryder förstasidan med herrarnas förbundskapten till orden ”Deschamps den allsmäktige”. På lördag firar han 150 landskamper när Frankrike möter Tyskland. Aldrig förr har Deschamps maktposition varit starkare. En annan förbundskapten håller på att knacka dörr. Thierry Henry försöker få med stjärnor till OS på hemmaplan i sommar. Karim Benzema är beredd att öppna dörren. ”OS? Varför inte? Det skulle så klart vara kul”, säger den 36-årige anfallaren, som tidigare tackat för sig i a-landslaget. Henry vill ha med spelare som Kylian Mbappé och Antoine Griezmann men stjärnornas klubbar, Real Madrid respektive Atlético, vill inte släppa dem. Tre överåriga spelare får vara med i U23-landslagstruppen i OS. I damernas Champions League tog Lyon ett stort steg mot semifinal efter seger på bortaplan (2-1 mot Benfica).

Annons

RMC Sport hör Adrien Rabiot tvivla på en återkomst i PSG. ”Varje sommar sedan jag lämnade för Juve hör jag folk som kopplar ihop mig med PSG. Det är på ett sätt smickrande, men fortfarande väldigt svårt med tanke på hur det slutade”, säger Rabiot, med hänvisning till den stormiga skilsmässan från klubben 2019, ”Som sagt, i fotboll kan man inte stänga några dörrar, men det är hur som helst inte min prioritet”. Mittfältarens kontrakt med Juve går ut till sommaren men han säger sig ännu inte ha tagit något beslut om framtiden.

 

TYSKLAND

TYSKLAND

Sport Bild får bekräftelse på Bayern Münchens försök att behålla Alphonso Davies. Kanadensare har ett slutbud på bordet. ”Vi har gett Alphonso Davies ett konkret och uppskattande bud. Vid en viss tidpunkt livet måste man säga ja eller nej”, säger sportchefen Max Eberl. Det rör sig enligt tidningen om ett bud värt 13-14 miljoner euro om året. Real Madrid har enligt spanska uppgifter redan uppgetts överens med Davies. ”Real Madrid har inte kontaktat oss”, svarar Eberl. Bayern uppgavs under söndagen beredd att sälja Joshua Kimmich vid rätt bud.

Annons

Fussball News hör Frankfurts sportchef Timmo Hardung ge en uppdatering kring Hugo Larsson, som lämnat Sveriges landslagsläger. Det är endast en överbelastning av låret och ”det är inte uteslutet” att mittfältaren kan vara med redan mot Union Berlin den 30 mars.

Bild kan konstatera att tyska fans tycker sig vara ”pretty in pink”. Landslaget presenterade nyligen sin nya bortatröja. Den är rosa, och den har gått hem hos folket. ”En bortatröja har aldrig sålt bättre efter sin presentation”, meddelar Adidas talesperson Oliver Brüggen.

Abendzeitung pratar med Bayern Münchens vd Jan-Christian Dreesen som inte utesluter en återkomst för Julian Nagelsmann som tränare i klubben. ”Jag tror andra sagt det före mig, att man aldrig ska utesluta något i fotboll. Men det är något för framtiden och inte en fråga i dag”, säger Dreesen. Xabi Alonso ses fortsatt som Bayerns givna förstaval, men enligt Sky Sports finns det röster inom klubbledningen som förespråkar Nagelsmann som plan B. Hans kontrakt som förbundskapten löper ut efter EM i sommar. Thomas Tuchel lämnar klubben efter säsongen.

Annons
Publicerad 2024-03-20 08:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto