Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Albanien med Broja i startelvan

Headlines Blogg

Rubrikämne rött.
Om svenskar i blått.
Podden Fotbollskanalen Headlines är redan ute.

 

ÖVRIGT

Panorama (Albanien) skriver att förbundskapten Sylvinho väntas göra en rad förändringar i laget till matchen mot Sverige i kväll. Bland annat lär Chelseas anfallare Armando Broja, utlånad till Fulham, finnas med i startelvan. Iván Balliu är aktuell som högerback, Marash Kumbulla kan ta en mittbacksplats, Ernest Muçi väntas gå in på mittfältet och Arbër Hoxha ta en plats offensivt. Albanien förlorade med 3-0 till Chile i fredags. ”Vi är ett nytt lag”, säger Sylvinho, och pekar på många spelare med relativt få landskamper.

7 News (Australien) upptäcker att Viktor Gyökeres-målgesten även letat sig in i australisk fotboll, Aussie rules football. Errol Gulden introducerade den för tv-tittarna i går . ”Jag är ett stort fotbollsfan och den ledande målskytten i Portugal är en svensk, som lanserat den målgesten. Jag bara tänkte på den i veckan, så jag körde på det. Den är säkert lite ”, förklarar Gulden (se klipp här).

Annons

.ovrigt

Record (Portugal) menar att ”London kallar på Diomande”, som i Ousmane Diomande.  Arsenal tar upp konkurrensen med Chelsea om den 20-årige backen. Enligt A Bola är även Newcastle det. Diomande har en utköpsklausul på 80 miljoner euro.

NBC (USA) applåderar herrlandslaget som i natt, svensk tid, vann finalen i Concacafs Nations League (2-0 mot Mexiko). Tyler Adams ledningsmål var en rökare (se klipp här). Matchen stoppade två gånger på grund av homofobiska ramsor från mexikanska fans.

Rtv (San Marino) grämer sig över missade chanser att fira en seger. San Marinos landslag har inte vunnit en match på 20 år. Möjligheten fanns i ett dubbelmöte med Saint Kitts and Nevis. Men den västindiska nationen vann första mötet med 3-1 och i går blev det 0-0. Nästa lilla chans kommer i september. Då väntar Lichtenstein i Nations League, nationen som San Marino slog den där gången 2004. Den enda segern någonsin.

Annons

 

ENGLAND

.england

Daily Mirror har Ivan Toney på på sportettan. Det har de flesta tidningar. Den 28-årige anfallaren får en audition i Englandströjan mot Belgien i morgon. Förbundskapten Gareth Southgate poängterar att Toney har självförtroendet för att klara den. ”Den där swaggern, det där självförtroendet, det är viktigt för en anfallare”, säger Southgate. Och det är London som tycks gälla för Toney. Inte bara för att matchen spelas på Wembley och för att han till vardags spelar för Brentford. De klubbar som rapporterats intresserade av honom är Arsenal, Chelsea, Tottenham och nu också West Ham.

The Sun hävdar att Manchester United riskerar att stängas ute från Europaspel kommande säsong. Uefa står fast vid sina regler om att två lag med samma ägare inte kan spela i samma turnering. ”Det stämmer att Manchester United och Nice inte kan spela i samma turnering. De kan spela i olika turneringar”, säger en källa inom Uefa. Jim Ratcliffe och hans Ineos är helägare av Nice, och delägare i Manchester United. Båda lagen är för närvarande på kurs mot Europa League, och Nice har i nuläget företräde som högst placerade lag i den egna ligan.

Annons

Daily Mail hävdar att Manchester City nu också är intresserad av Jarrad Branthwaite. Tidigare har Manchester United uppgetts ute efter den 21-årige backen. Även Tottenham och Real Madrid är beundrare. Problemet för United kan vara Evertons prislapp på 60 milj pund, lägger Daily Mail till. Tidningen skriver vidare att Man United är intresserad av Barcelonas stjärnskott Mikayil Faye. Scouter var på plats när den 19-årige backen landslagsdebuterade för Senegal med en pärla (se målet här). Även Inter och Bayer Levekusen är intresserade, franska Foot Mercato skrev i helgen Bayern München och Lens.

The Guardian ger utrymme på sportettan över West Hams ilska över ett bortdömt mål mot serieledande Chelsea, som till slut vann med 2-0. Johanna Rytting Kaneryd spelade från start. Arsenal hakar på med seger (3-1 mot Aston Villa). Stina Blackstenius gjorde ett av målen.

Annons

 

ITALIEN

.italine

La Gazzetta dello Sport gjorde lördagens förstasida på hur Zlatan Ibrahimovic kan locka Viktor Gyökeres till Milan. Tidningen släpper inte temat. Om Ibrahimovic är esset, så är Rafael Leão jokern. GdS ser en begynnande vänskap sedan spelarna bytt tröjor och sedan även vänliga ord om varandra i sociala medier, något även portugisiska A Bola uppmärksammade under söndagen. ”Kan en första värvning för en Ibra-Leão-tandem bli en svensk från Sporting?”, undrar Gazzetta dello Sport, och vidhåller att 50 miljoner euro kan utgöra startpunkt för diskussioner mellan klubbarna. Tidningen gläds annars åt Italiens seger i New Jersey (2-0 mot Ecuador) men påpekar att ”det krävs mer” till EM. Nicolò Barella, som gjorde andra målet, utses till matchens lirare med 7,5 av 10 i betyg. Corriere dello Sport har den förste målskytten, Lorenzo Pellegrini, som matchens lirare.

Annons

Sky Sport Italia uppger att Milan redan gjort klart med en värvning till nästa säsong. Klubben köper loss Álex Jiménez från Real Madrid. Den 18-årige mittbacken är redan på lån i klubbens Primaveralag. Övergångssumman understiger fem miljoner euro. Real Madrid har en återköpsklausul.

Corriere dello Sport har bortanför euforin över Ferraris F1-seger, stor rubrik för José Mourinho. Han delade ut en svidande örfil till landsmannen och Romas sportchef Tiago Pinto. ”Vi kommer aldrig att jobba tillsammans igen”, understryker Mourinho. Själv bekräftar 61-åringen att han letar nytt jobb. Och han tar tillfället i akt att synas. För ett par veckor sedan bar han ut pokalen i egyptiska cupfinalen (se klipp här), i går höll han i målflaggan på MotoGP i Algarve (se klipp här). Evelyn Ijeh gjorde ett av målen i Milans segermatch (4-0 mot Pomigliano) – se målet här.

Annons

 

SPANIEN

.spanien

Sport firar Barcelona seger i damernas Clásico (3-0 mot Real Madrid). Fridolina Rolfö blev målskytt och inkasserar finfina 8 av 10 i betyg. Caroline Graham Hansen var annars matchens lirare, och skickade också en passning till Real Madrid: ”De snackar alltid före matcherna och det slutar alltid med att vi vinner”. Vidare följer tidningen Barças försök att säkra ”Joãos”, alltså João Félix (Atlético) och João Cancelo (Man City), till nästa säsong. ”Vi är villiga att fortsätta med båda, antingen köp eller på samma vis som nu, med respektive klubb”, säger Barças klubbpresident Joan Laporta, ”Fallen är snarlika men med Cancelo är vi mycket närmare kring pris, med João Félix har priset ännu inte satts och vi väntar”. Cancelo hamnade i rubrikerna under söndagen efter att ha utdelat en känga mot Pep Guardiola. Laporta instämde i intervjun också i uppgifter om att Barça nobbat ett bud på 200 miljoner euro för Lamine Yamal. ”Vi får bud på 200 miljoner euro för Lamine Yamal och vi säger nej”, förklarar Laporta. Vilken klubb det rörde sig om är oklart, men Marca har tidigare nämnt PSG.

Annons

Mundo Deportivo hävdar att Robert Lewandowski erbjuds 100 miljoner euro per säsong för att spela i Saudiarabien. Men polacken är inte intresserad. Den 35-årige anfallaren planerar att avsluta karriären i Barcelona. Han har kontrakt till 2025.

Relevo skriver att Bayern München varit i kontakt med Roberto De Zerbi. Brightontränaren uppges smickrad av intresset. Bayern har dock fortsatt Xabi Alonso som prioritet nummer ett och De Zerbi avvaktar vilka alternativ som öppnar sig.

 

FRANKRIKE

.frankrike

L’Equipe följer ett Frankrike som slickar såren efter förlusten mot Tyskland i lördags. ”Bara en plump i protokollet eller en verklig larmsignal?”, undrar L’Equipe. Ett nytt test väntar i morgon, Chile. Gott om förändringar görs i laget. Trolig startelva: Maignan – Clauss, Konaté, Upamecano/Saliba, T. Hernandez – Camavinga, Tchouaméni, Fofana – Kolo Muani, Giroud/Thuram, Mbappé.

Annons

Téléfoot frågar Kylian Mbappé om framtiden. ”Folk kommer att bli underrättade: jag kommer att anlända till EM med frid i sinne, och inställningen att åstadkomma något storartat”, säger Mbappé. EM inleds 14 juni. Real Madrids Aurélien Tchouaméni spelar tillsammans med Mbappé i landslaget – och snart i klubblag. ”När de (spanjorerna) får se honom på en daglig basis kommer de ännu bättre att förstå hans storhet”, säger han. Ett uttalande som spanska medier ser som ytterligare en bekräftelse på att Mbappé verkligen är klar. Vidare lyfter Téléfoot Layvin Kurzawas situation. Kontraktet med PSG går ut i sommar. Flera spanska klubbar uppges intresserade. Vänsterbacken har redan haft samtal med Real Betis.

 

TYSKLAND

.tyskland

Sky Sport uppger att Bayern München satt en deadline för Alphonso Davies. Klubben vill ha svar denna vecka på sitt kontraktsförslag. Väljer kanadensaren att lämna klubben för Real Madrid vill Bayern ha 50-60 miljoner euro. Real Madrid vill betala mindre än så. Pendeln har svängt snabbt för tyska landslaget efter den imponerande segern mot Frankrike senast. Nu påpekar Sky Sports expert Lothar Matthäus att ”spelarna har allt för att kunna vinna EM”. Nästa test: Nederländerna i morgon (troliga startelvor här).

Annons

Kicker lockar med en intervju med Dortmunds tränare Edin Terzic. ”Jag har inga problem med om min väg till framgång tar lite längre tid, så länge jag känner att riktningen är den rätta”, filosoferar Terzic. Kritiken han fått på resan har han inga problem med, ”Ingen press utifrån kan vara starkare än den press jag sätter på mig själv”. Oscar Vilhelmsson uppmärksammas med en artikel efter sitt hattrick för Sveriges U21-landslag. Det speglar en uppåtgående trend. Darmstadtanfallaren har ”blivit mer fysisk, använt sin styrka bättre de senaste veckorna”, säger tränaren Torsten Lieberknecht, som hoppas Vilhemsson nu förblir skadefri. Kicker ser honom som startspelare.

Bild skriver att Eintracht Frankfurt hoppas ha Hugo Larsson i träning i veckan och spelklar till lördagens match mot Union Berlin. Mittfältaren lämnade Sveriges landslagsläger i förra veckan. På tal om Larsson, Mimmi Larsson låg bakom två mål i RB Leipzigs seger (3-0 mot Duisburg). Hon spelade fram till ett och fick straff med sig till ett annat. 

Annons

Fussball News hävdar att Manchester United letar backup till Luke Shaw som vänsterback. Orsak: Tyrell Malacia. 24-åringen påstås ha både fysiska och psykiska bekymmer. Malacia har inte kunnat spela något den här säsongen.

Publicerad 2024-03-25 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto