Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

5:13
Nästa

Avbryt
Försök igen

Inter seglar upp som scudettofavorit efter en redan klassisk derbyseger 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic  

Någon brist på glödheta Milanoderbyn har det inte varit under året. Men med två lag på maximala nio poäng vardera skulle kvällens match ge en fingervisning i hur redo Inter och Milan var att utmana om lo scudetto. 

Den dåliga nyheten för Milan är att den blåsvarta stadsrivalen är steget före fortfarande. Den bra? Att Milan slipper möta Inter mer i år. Fem matcher lagen emellan under 2023 har inneburit lika många Inter-segrar. Rafael Leãos tröstmål i kvällens 1-5 förlust är det enda Milan gjort i dessa matcher.  

Det finns många Inter-spelare att lyfta fram efter den här förkrossande segern, och efter den första halvleken var Marcus Thurams namn det självklaraste. Den 26-årige anfallaren var kanske hela Europas hetaste free agent i somras och uppvaktades av båda Milanoklubbarna, men valde till slut Inter.  

Annons

Efter 45 minuter i hans första Milanoderby hade fransmannen gjort ett drömmål och varit närmast ostoppbar för det rödsvarta försvaret. Thuram byttes ut tidigt i den andra halvleken men det inledande intrycket lovar oförskämt mycket.  

Den tidigare ‘Gladbach-centern behärskar nästan allt i anfallsväg och sticker ut med sin snabbhet, målnäsa och fina teknik. Efter den här inledningen ser Thuram ut som en uppgradering på Edin Dzeko, och hans samarbete med Lautaro Martínez är redan riktigt bra. 

I halvtid låg Milans expected goals på 0,03. Nog för att detta var en överkörning, men dåliga var inte Milan i den första halvleken. Henrich Mchitarjans tidiga mål förbättrade inte Milans möjligheter till poäng, men det såg uddlöst ut hela vägen.  

Leão och Christian Pulisic trängdes ut på varsin kant, ständigt med en mittback och en kantspelare från Inter på sig, och skapade väldigt lite. Den förstnämnde gav Milan hopp med en kvittering tidigt efter pausvilan, utan att laget tog vara på detta lilla momentum.  

Annons

Ett hypereffektivt Inter satte 3-1 genom Mchitarjan och matchen var stängd när 20 minuter återstod. Ytterligare mål från Hakan Çalhanoğlu och inhopparen Davide Frattesi ordnade segersiffror som skriver in sig i milanesisk derbyhistoria.  

Bara en månad har gått sedan jag tippade Napoli före Inter i mitt införtips. Efter denna säsongsinledning från Inter, i kombination med att den regerande mästaren hackat, kan jag inte annat än erkänna att Milanolaget numera är en tidig scudettofavorit.  

Sedan det tipset har de dessutom fått in klasspelare som Benjamin Pavard (bänkad i derbyt) och nyförvärven ser överlag bättre ut än väntat. Detta var en oerhörd styrkedemonstration från Inter och de visade återigen att de otvivelaktigt är det bästa laget i Milano.  

Du kan följa alla matcher från Serie A på TV4 Play!

Annons
Publicerad 2023-09-16 20:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto