Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

3:07
Nästa

Avbryt
Försök igen

Höstens elva i Serie A 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Formation: 3-3-1-3 

Målvakt 

Michele Di Gregorio, Monza, 14 Serie A-matcher/5 nollor/snittbetyget 6,61/10 i La Gazzetta dello Sport 
Interfostrad 26-åring som gjorde Serie A-debut förra hösten, då kan konkurrerade ut den tidigare landslagsmålvakten Alessio Cragno. Sedan dess har Di Gregorio gått från klarhet till klarhet. En målvakt med pondus och starka reflexer.  


Försvarare 

Bremer, Juventus, 15 Serie A-matcher/1 mål/ 0 assist/6,26 
I ett Juventusförsvar som bara släppt in nio mål har 26-åringen tagit en allt större plats. Tillsammans med Danilo och Federico Gatti bildar han en mittbackstrio som kompenserar det de saknar i stjärnglans med tuffhet och markeringslust.  

Annons

Francesco Acerbi, Inter, 12/1/1/, 6,36 
Oväntat nog har 35-åringen utvecklats till Inters bästa mittback. Under en hackig karriär har Acerbi blommat ut sent, men är han är oerhört svårforcerad och listig i sitt mittbacksspel. Klippa.  

Federico Dimarco, Inter, 14/3/4, 6,34 
Den 26-årige wingbacken har stått för årets kanske snyggaste mål i Serie A, med en vänsterfot som håller absolut högsta världsklass. Förutom att Dimarco är stabil defensivt ligger samma fot bakom otaliga målchanser via inlägg och fasta situationer.  


Mittfältare 

Adrien Rabiot, Juventus, 14/2/3, 5,96 
Efter den starka fjolårssäsongen har fransmannen tagit ytterligare ansvar på ett Juve-mittfält som ser allt bättre ut. Rabiot flyter omkring på det där sköna sättet, men är mer konkret och robust än tidigare. Har dessutom vikarierat som lagkapten när Danilo varit borta.  

Annons

Hakan Çalhanoğlu, Inter, 15/7/2, 6,42 
Turken har sömlöst kommit in i den defensiva mittfältsrollen, utan att tumma på sina offensiva spetsegenskaper. Mannen med världens kanske mest unika tillslag är på väg att slå sitt egna målbästa i Serie A – och är bättre än någonsin.  

Lewis Ferguson, Bologna, 15/3/3, 6,32 
Den här skotten börjar ta Serie A med storm. Gjorde en fin debutsäsong förra året, och har under hösten lagt assistpoäng till sitt breda register. En målfarlig mittfältare med fint spelsinne och stor arbetskapacitet.  


Trequartista 

Matías Soulé, Frosinone, 13/6/1, 6,65 
Den 20-årige argentinaren placerar sig högt i skytteligan, därtill är han spelaren med flest ramträffar (5) och nyckelpassningar (37) hittills. Det är en fröjd att se den Juventusutlånade dribblern, som varit stjärnan i en nykomling som gått överraskande bra. Företagsam och farlig runt straffområdet – inte konstigt att Premier League-klubbar fått upp ögonen för Soulé.  

Annons

Anfallare 

Paulo Dybala, Roma, 11/4/6, 6,40 
“La Joya” har som brukligt dragits med skadeproblem. Men när han spelar är det omöjligt att undgå hans enorma betydelse för Romas anfallsspel. Dybala har tillsammans med Romelu Lukaku bildat ett anfallspar med potential att bli Serie A:s allra bästa – om de håller sig skadefria.  

Lautaro Martínez, Inter, 15/14/4, 6,86 
För ett år hånades 26-åringen för sitt målsumpande i VM. Nu leder Martínez skytteligan överlägset, efter att ha adderat en målfarlighet som få trodde att han hade i sig. Med lagkaptensbindeln runt armen gör han därtill många tekniskt svåra mål. Serie A:s klart bästa spelare hösten 2023. 

Marcus Thuram, Inter, 15/6/9, 6,73 
“LuLa” blev “ThuLa”, och ett anfallssamarbete som redan ser oförskämt bra ut inleddes. Inter lockade 26-åringen på free transfer från ‘Gladbach, och det är svårt att hitta en bättre övergång i Serie A. Fransmannen är en komplett anfallare. Snabb, genombrottsstark och har en nästa för mål.  

Annons

Avbytare: 

Yann Sommer, målvakt, Inter, 15 matcher/10 nollor, 6,26 

Alessandro Buongiorno, mittback, Torino, 12/2/1, 6,50 

Teun Koopmeiners, mittfältare, Atalanta, 14/3/3, 6,25 

Christian Pulisic, offensiv mittfältare/ytter, Milan, 13/5/3, 6,42 

Nicolás González, ytter, Fiorentina, 13/6/1, 6,46 


Tränare 

Thiago Motta, 41 år, Bologna 
Bara sämre målskillnad gentemot Roma gör att Bologna inte är på en Champions League-plats. Många rödblå har stuckit ut under hösten men arkitekten bakom framgången är Motta. Italobrassen kombinerar en attraktiv och vägvinnande fotboll med ett disciplinerat försvarsspel. Kommer garanterat plockas upp av en storklubb när han lämnar Bologna.  

Alla matcher i Serie A ser du på TV4 Play 

Publicerad 2023-12-12 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto