Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skyttekungens fall - Lazio måste lösa sitt Immobile-problem 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Det krävdes en målvakt för att bärga Lazios första Champions League-poäng. Ivan Provedel, med 94 på ryggen, nickade in 1-1-målet i den 95:e minuten mot Atlético Madrid i går och säkrade en välförtjänt pinne för Romklubben.  

Den osannolika målskytten stal också uppmärksamheten från ett växande problem i Lazio, nämligen självaste Ciro Immobile. Under Maurizio Sarris andra år i klubben lyfte Lazio till en andraplats förra säsongen – lagets bästa Serie A-placering sedan ligatiteln 1999/2000.  

Tränaren lyckas med Sarriball även i ett lag utan en stor lönebudget. Det är en fascinerande utveckling av Lazio, men som inte gynnat alla. Klubbikonen Immobile, Lazios bästa målskytt genom tiderna med 197 fullträffar, har bara nätat sju gånger i Serie A under hela 2023.  

Annons

En tydlig kontrast till Sarris första säsong i Lazio, 21/22, då Immobile tog hem skytteligan för fjärde gången (27 mål) när laget slutade femma. Den 33-årige lagkaptenen var som allra bäst under Simone Inzaghis mer direkta anfallsfotboll. Men även om Immobile fått leva med sina skeptiker har problemet med anfallaren uppenbarats på ett annat sätt nu.  

Neapolitanaren är uppenbarligen varken tillräckligt rörlig eller tekniskt skicklig för att vara fungera optimalt som center i Sarris 4-3-3-formation. Immobile hade svårigheter i länkspelet mot Atleti och sköt rakt på Jan Oblak när Lazio fick sin bästa målchans under ordinarie tid. 

När Immobile var borta under några matcher i fjol vikarierade högeryttern Felipe Anderson på centerpositionen och gjorde fem av sina tolv mål därifrån. Anderson är knappast någon traditionell nia i den bemärkelsen, men brassen är bättre på att kombinera med lagkamraterna och har dessutom ett hyggligt skott. 

Annons

Lazio har en tuff höst framför sig med spel på två fronter, där de inlett Serie A med tre förluster på fyra matcher. Det nödvändiga för Sarris del lär bli att börja spela Anderson istället för sin lagkapten. Den rockaden skulle dessutom öppna för att använda Pedro eller den spännande dansken Gustav Isaksen på högerytterpositionen.  

Lazio investerade Milinkovic-Savic-pengarna väl i truppbygget under sommaren, men har inte råd att fortsätta förlora matcher om de ska ta sig till Champions League även nästa år. Olimpico-publiken visade i går att Immobile har fansens tydliga stöttning. För Lazios bästa kan dock Sarri behöva ta ett obekvämt beslut snart.  

Följ alla matcher i Champions League på TV4 Play!

Publicerad 2023-09-20 17:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto