Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kvaratschelia hittar formen - då börjar Napoli vinna 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Napoli har hittat ur sin minikris. Mycket kan de tacka Chvitja Kvaratschelia för det, som för bara en månad sedan själv befann sig i en djup svacka. Men målet i 4-1-segern över Udinese den 27 september var hans första i Napoli sedan mars månad och blev en vändpunkt för den 22-årige storstjärnan.  

Inte för att det varit lugnt i Napoli under tiden. Chefstränaren Rudi Garcia är alltjämt starkt ifrågasatt och i början av oktober ska klubben varit i kontakt med Antonio Conte, som nobbade scudettohållaren. Skyttekungen Victor Osimhen skadade sig sedan med landslaget och blir borta ytterligare en månad. 

Annons

Napoli har dock rest sig efter den dåliga säsongsinledningen. De har tre vinster på de fyra senaste matcherna i Serie A och är just nu fyra i tabellen, fem poäng bakom serieledaren Inter.

Kvaratschelia bidrog med två mål i den gångna helgens 3-1-seger i Verona, och följde upp det med att assistera till Osmihen-ersättaren Giacomo Raspadoris mål mot Union Berlin i kväll, som blev det enda på Olympiastadion.  

Matchen visade att Napoli fortfarande är mil från fjolårets dominerande spel. Jens Cajuste fick chansen från start för andra matchen i rad men blev utbytt i halvtid efter en misslyckad insats. Laget hade länge svårt att bryta ner Unions fembackslinje, men mest uppenbart blev att Kvaratschelia var den som skulle göra det.  

Vänsteryttern ser ostoppbar stundtals när han tar fart med bollen, och han drar ett väldigt stort lass utan parhästen Osimhen på planen. Segern gör att Napoli är tvåa i Champions League-gruppen bakom Real Madrid. Det ska inte gå att missa en slutspelsplats, oavsett hur mycket det hackar i Napoli. 

Annons

**** 

Dessförinnan tog Inter en planenlig men viktig seger mot luriga Red Bull Salzburg. Simone Inzaghi kunde kosta på sig att rotera i laget inför söndagens möte med Roma och ändå vinna med 2-1.  

Alexis Sánchez nätade tidigt innan Hakan Çalhanoğlu avgjorde på straff i den andra halvleken. Tyvärr för Inters del bröts den långa raden av nollor som de haft när de väl vunnit i Champions League. Däremot har nye målvakten Yann Sommer redan samlat på sig sex nollor i ligaspelet. 

Schweizaren har inte varit felfri under hösten och han är en helt annan målvaktstyp än André Onana. Den tidiga känslan är ändå att det kortsiktigt är ett lyckat målvaktsbyte av Inter.  

Den hittills imponerande hösten av de svartblå och årets finalplats gör att de sannolikt kan räknas bland en kvintett av huvudutmanare till CL-titeln när slutspelet drar igång. Det blir väldigt intressant att se om Inzaghis lag kan bära ett sådant favoritskap, inte minst i Serie A. 

Annons

Alla matcher i Champions League ser du på TV4 Play.  

Publicerad 2023-10-24 23:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto