Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:31
Nästa

Avbryt
Försök igen

Inget talar för en ny CL-framgång för Milan 

Italienbloggen

Twitter: @ErikHadzic 

Det blev en dyster kväll för de italienska lagen. Lazio var helt underlägset Feyenoord i den tidiga Champions League-matchen, och klasskillnaden var lika stor i Paris mellan PSG och Milan. PSG:s 3-0-seger innebär att de leder denna knallhårda grupp, och halvvägs in i den står Milan på blott två inspelade poäng.

Förra säsongen hamna de de rödsvarta långt från Serie A-titeln men lyckades nå sin största CL-framgång på väldigt länge. Nu är förhållandet mellan turneringarna det spegelvända. Fram till förlusten mot Juventus senast hade Milan stått för en imponerande säsongsinledning i Serie A och lyckats hämta sig från 1-5-chocken i Milanoderbyt.  

Annons

I Champions League-spelet har dock lagets brister blivit uppenbara. Ett ineffektivt Milan utnyttjade inte sitt stora övertag mot Newcastle innan de spelade mållöst mot Borussia Dortmund. Ytterligare en nolla i målkolumnen mot PSG innebär att laget inte nätat i turneringen sedan kvartsfinalen mot Napoli i våras.  

Även om lottningen var tuffast tänkbara på förhand måste man ställa högre krav på en frontlinje som leds av Rafael Leão, Olivier Giroud och Christian Pulisic. Alltjämt hänger mycket i offensiven på Leãos genombrottsförmåga, men kvalitetslag som PSG vet hur neutraliserar ett sådant hot – och då är det tunt där bakom.  

Parisarnas nykomponerade mittfält körde över Milans dito med Reijnders, Musah och Krunic, och försvarsmässigt hade de rödsvarta en eländig inledning på andra halvlek innan PSG satte 0-2. Det är svårt att greppa hur denna brist på fokus kan uppstå i ett försvar som med samma spelare lyckades hålla nollan i hälften av alla slutspelsmatcher i våras.  

Annons

Två hemmamatcher väntar mot PSG och Dortmund när gruppspelet vänder och minst fyra poäng i dem lär vara en nödvändighet om Milans slutspelshopp ska leva till den avslutande matchen på St. James’ Park. I nuläget talar inget för att det går vägen den här gången i Champions League.

Alla matcher i Champions League ser du på TV4 Play

Publicerad 2023-10-25 23:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto