Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

1:50
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se upp Sverige - det väntar tuffare motstånd än vad de flesta tänker sig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

EM-slutspelet 2024 i Tyskland är i fara för Sveriges del om Janne Anderssons manskap inte lyckas inkassera ett bra resultat i den kommande EM-kvalmatchen mot Österrike. En motståndare som kanske har lite mer okända namn för den breda svenska publiken, men jag kan lova er att det är en högkvalitativ och slagkraftig trupp som Österike har till förfogande. Sveriges spets med framförallt Alexander Isak håller hög internationell nivå, däremot skulle jag vilja säga att Österrikes bredd och kollektiva styrka är starkare.

Annons

NYCKELSPELARNA

Namnen som många känner igen är:

  • David Alaba – Real Madrid
  • Marko Arnautovic – Bologna
  • Marcel Sabitzer – Manchester United (lån från Bayern München)

Dessa tre spelare håller hög nivå och kommer göra livet surt för Sverige. Däremot finns det fler spelare att hålla ett extra öga på, såsom:

Konrad Laimer – den outröttliga mittfältaren som ständigt är i rörelse och har förmågan att både täcka stora ytor, vinna mycket boll och dessutom vara ett vapen i det offensiva spelet. Ingen överraskning att Bayern München har värvat honom denna sommar från RB Leipzig (free transfer). DOCK är Laimer skadad och missar matchen mot Sverige.

Xaver Schlager – en hårt jobbande mittfältare som balanserar upp laget. Gick förra sommaren till Emil Forsbergs RB Leipzig och har gjort det bra. Extremt nyttig lagspelare.

Annons

Christoph Baumgartner – den offensiva spelfördelaren kommer med största sannolikhet lämna Hoffenheim i sommar. Baumgartner är en väldigt skicklig kreatör som besitter kvickheten, blicken, tekniken och passningsfoten. Ett farligt offensivt hot som vet hur man luckrar upp motståndarens försvar. 

Patrick Wimmer – yttern är väldigt duktig i ”en mot en”-situationer där han utnyttjar sin acceleration och mod väl. Lurig spelare att ställas mot.  

Kikar vi på de senaste fem mötena har Österrike en klar fördel:

Det återstår att se hur Sverige lyckas denna gång mot Österrike. En sak är säkert och det är att Janne Anderssons manskap måste fundera på hur de ska hantera Ralf Rangnicks starka mittfält. Förutom att de har den ”outtröttliga” spelaren Schlager så besitter det mittfältet också fin spetskvalité i bland annat Marcel Sabitzer. 

Annons

Missa inte Fotbollskanalen on Tour för det senaste från det svenska landslagslägret – daglig podd under landslagstiden med Olof Lundh, Andreas Sundberg och Martin Petersson.

Publicerad 2023-06-19 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto