Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Två Rodríguez i fokus – James & Jesé

Real Madrid slog i går kväll Sevilla hemma på Santiago Bernabéu. Hängmatchen som släpat efter med anledning av Madrids medverkan i klubblags-VM gör att samtliga lag i ligan nu står på 21 spelade matcher.

I toppskiktet gjorde Madrid ett litet ryck ifrån Barcelona och Atlético. Försprånget är nu fyra respektive sju poäng.

Men gårdagens 2-1-seger satt sannerligen hårt inne – och eftersmaken var allt annat är ljuv för huvudstadsklubben. James Rodríguez, som slängde sig fram och tidigt nickade in 1-0, fick lämna planen redan i mitten av den första halvleken. Anledningen? En fraktur i foten. Colombianen har nu ett par månader av rehabilitering framför sig. En blytung nyhet för Real Madrid – och inte minst som James själv.

ANNONS

23-åringen har imponerat rejält sedan flytten från Ligue 1 i somras. Jag såg inte majoriteten av Monacos matcher förra säsongen, men väl tillräckligt för hinna bilda en uppfattning. Och den är att James var väldigt ojämn. Blandade extrema formtoppar med ganska svajiga matcher. Den sidan har han ännu inte visat upp i Real Madrid.

Redan från starten, inte minst i supercupmötet mot Atlético, har James visat framfötterna. Colombianens mål i går innebar det åttonde i ligan. Lägg där på sju assist.

Att han dessutom erbjuder en helt annan dimension i “possession”-spelet gör hans frånvaro framöver till ett problem för Real Madrid. Jämfört med Ángel di María, som var betydligt mer direkt i sitt spel förra säsongen, tappar James betydligt färre bollar i prekära lägen. Han är också en nivå bättre i passningsspelet.

ANNONS

Skadefrånvaron skapar samtidigt mindre huvudbry för Carlo Ancelotti. Även när Luka Modric är tillbaka behöver italienaren inte oroa sig hur Isco ska få plats i startelvan – åtminstone inte på två månader. För i den form Isco befinner sig just nu vore det obegripligt att knuffa undan honom ur elvan.

Som om James skada inte vore nog för Real Madrid blir även Sergio Ramos borta tre veckor på grund av en muskelskada. Det är med andra ord ett rejält skadeskjutet lag som tar sig an Atlético i derbyt på Calderón om ett par dagar. Framför allt är problemen stora i försvaret. Som det ser ut nu kan det mycket väl bli en backlinje bestående av Carvajal, Varane, Nacho & Arbeloa.

***

Jesé Rodríguez!

Supertalangen fick ett litet genombrott förra säsongen – men när formen var som bäst drabbades han av en allvarlig knäskada. Åtta månader senare klev Jesé ut på fotbollsplanen igen, och i comebacken nätade han i Copa del Rey-matchen mot Cornellà. Därefter har 21-åringen matchats in successivt, och i går var det han som klev in för en skadad James redan efter 27 minuter.

ANNONS

Det var första gången sedan skadan som Jesé spelade över en timme. Och insatsen gav minst sagt mersmak. Han har fortfarande en bra bit kvar till toppformen, det är tydligt både i drivet och skärpan, men att få hoppa in i en sådan viktig match och dessutom sätta dit ett matchavgörande mål måste få ynglingens självförtroende att skjuta i höjden.

93-modellen har allt för att växa ut till en superstjärna. Med James på skadelistan två månader framåt i tiden lär chanserna till mer speltid öka radikalt för Jesé. Nu är det upp till ynglingen att ta vara på varje möjlighet.

***

Sevilla gav många positiva besked i går. Framför allt kändes det som att laget verkligen trodde på framgång. De gick ut på Santiago Bernabéu, spelade anfallsfotboll som aldrig förr, och trodde på det. Hade bara någon annan än Vicente Iborra fått de främsta chanserna hade laget också gjort betydligt fler än ett mål.

ANNONS

Iago Aspas hoppade in alldeles för sent. Anfallaren uträttade betydligt mer under sina minuter på planen än vad Carlos Bacca gjorde de 67 minuter han spelade. Och med nätrassel två matcher i följd bör Aspas aktier stigit rejält. Till och med Bacca lär känna flåset i nacken.

Apropå Sevilla kom besked glada nyheter från klubben i går. I radioprogrammet “Al Primer Toque” på Onda Cero bekräftade nämligen presidenten Pepe Castro att Barcelona-lånet Denis Suárez kommer vara kvar i Sevilla även nästa säsong. Det är med andra ord precis enligt det grundliga låneavtalet på två säsonger – men spekulationerna har varit många och intensiva gällande att Barça vill försöka få tillbaka Denis till Katalonien i sommar. Detta dels på grund av hans fina insatser i Sevilla, men framför allt med tanke på att klubben inte får värva.

ANNONS

***

I dag fyller för övrigt Cristiano Ronaldo och Neymar år, 30 respektive 23. Tvivlar dock på att de firar tillsammans.

@pinthorp

Publicerad 2015-02-05 kl 16:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto