Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Atlético är inte Atlético utan lidelse

Pinthorp

“Vi är inte Atleti om vi inte lider”, sa Koke häromveckan. Något liknande har Diego Simeone predikat under sluttampen av säsongen.

Och även om det slutade i seger tror jag Atlético-supportrarna till störst del bara kände lidelse under gårdagens match mot Osasuna. Stolpe ut flera gånger om och en Ante Budimir-nick som precis passerade mållinjen. Med tio minuter kvar osade det fiasko. Atlético var på väg att snubbla på mållinjen. Men Atlético agerade bara som Atlético gör.

Minns ni våren 2014? I den näst sista omgången hemma mot Málaga hade seger räckt för att säkra ligaguldet. Oavgjort räckte för att fortsatt ha allt i egna händer. Vad som skedde? Atlético släppte in ett dråpligt mål – men lyckades givetvis ändå få dit en kvittering (Toby Alderweireld, som är lätt att glömma bort i en Atlético-kontext). Resten är ju bekant historia. Atlético kryssade sig till titeln på Camp Nou i det som blev en renodlad final.

ANNONS

Men enkelt var det inte. Och enkelt ska det aldrig vara för Atlético de Madrid. Det har aldrig varit ett signum associerat med klubben.

Nu har alltjämt Atlético saker och ting i egna händer. Seger mot Valladolid i sista omgången och det spelar ingen roll vad som händer i huvudstaden där Real Madrid möter Villarreal.

Jag räknar inte med att Atleti kommer promenadsegra på José Zorilla mot ett Valladolid som slåss för nytt kontrakt. Det kommer bli oerhört spännande 90 minuter som väntar på lördag. Då avgörs La Liga. Både i toppen och i botten.


Apropå botten så lämnar nu Eibar, efter sju säsonger och säkert sju fler än väntat, La Liga.

Hade klubben rykt våren 2014 (då laget faktiskt slutade på nedflyttningsplats men blev kvar då Elche tvångsdegraderades på grund av ekonomi) tror jag en återkomst hade varit svår inom de närmsta åren. Nu är läget annorlunda. Eibar har byggt en helt annan grund. Jag tror inte vi sett Eibar i La Liga för sista gången.

ANNONS

Zinedine Zidane sa ifrån mot pressen angående att han ska ha meddelat omklädningsrummet om att hans sista match som Real Madrid-tränare blir mot Villarreal till helgen.

Vad som är sant eller inte kan vi bara spekulera kring. Men det klart att det finns substans i ryktena som briserat. Jag tror Real Madrid skulle må bra av någonting nytt. Inte nödvändigtvis något radikalt, utan att låta Raúl ta över från sitt Castilla-uppdrag känns på förhand oerhört spännande.

Han har dessutom gjort ett strålande jobb med de egna produkterna som avancerat och nått A-laget den här säsongen. Jag tycker både Miguel Gutiérrez och Antonio Blanco ser ut som lirare med 100 La Liga-matcher på cv:t.

Oavsett om Zizou landar en tredje ligatiteln som Madrid-tränare har han gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen. Real har haft över 60 skador. Ingen har levererat kontinuerligt av de offensiva spelarna förutom Karim Benzema. Lagkaptenen har varit skadad nästan hela 2021. Och hela ordinarie backlinjen har saknats den avgörande månaden.

ANNONS

Zidane kan fortfarande vinna en ligatitel. Men han kommer inte förlora den. Det han har gjort i ligan den här säsongen förtjänar bara att hyllas.

Publicerad 2021-05-17 14:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto