Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Yannick Carrasco – från ifrågasatt till nyckelspelare

Pinthorp

Minns ni när Atlético de Madrid offentliggjorde värvningen av Yannick Carrasco? Jag tänker inte på första gången han blev klar för Madrid-klubben, utan andra. Det återstod bara några timmar av vinterfönstret 2020 när det stod klart att Carrasco återvänder efter sitt äventyr i kinesiska Dalian.

Atlético hade kopplats samman med flera andra högprofilerade anfallsspelare den månaden. Det blev ingen spektakulär övergång. Känslan var ganska mycket “jaha” när valet till slut blev Yannick Carrasco. Inte för att hans poängmässiga facit varit dåligt i Kina, tvärtom, eller att hans första sejour i Atleti var dålig. Men han hade hamnat lite på sniskan med Diego Simeone, led av en del attitydsproblem och hade aldrig hittat en adekvat position i laget.

Det kändes som att Carrasco återvände i brist på annat. Atlético behövde stärka truppen, fylla på med offensiv bredd.

1,5 år senare har Atlético allt i egna händer för att vinna ligatiteln. Bara två omgångar återstår.

Annons

Och bäst av alla den senaste månaden har Yannick Carrasco varit. Åtta poäng på de sju senaste matcherna.

Från ifrågasatt till en nyckelspelare. Diego Simeone har flera gånger berömt Carrascos inställning. Han har pratat om en förändrad spelare, som tar till sig taktiska direktiv på helt andra sätt, inser värdet i det hårda arbetet dagligen ute på träningsplanen och som helt accepterat sin roll i laget.

Han spelar inte som en släpande anfallare eller en en ytterforward med helt fria tyglar att vandra offensivt. Den här säsongen har Carrasco lirat mest vänstervinge i Atlético 3-5-2 och han har varit helt fundamental. Inte bara offensivt, där han är överlägsen i truppen när det gäller en-mot-en, utan också defensivt.

Tre ligamatcher i rad mot Barcelona har Carrasco vunnit “man of the match”-utmärkelsen. Han har varit som allra bäst i de stora matcherna för Atlético det senaste året. Och på sistone också börjat leverera poäng på löpande band. Det är nämligen det enda som har saknats. Det är därför vi inte pratar om Yannick Carrasco som en av ligans bästa spelare.

Annons

Nu är det dags att han får det erkännandet han förtjänar. Kanske krävs det att han skjuter titeln till Atlético först.


Tre korta:

Jag tror inte Ronald Koeman tränar Barcelona i augusti.

Gerard Moreno borde starta för Spanien i EM.

Kul att Espanyol är tillbaka i La Liga från nästa säsong. Vände snabbt i La Segunda. Har i ärlighetens namn ett lag som nog hade klarat sig rätt bra i La Liga den här säsongen.

Publicerad 2021-05-14 15:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto