Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Säsongens utmärkelser i La Liga

3v

Säsongens…

…poängrekord: Sevilla. Det klart Unai Emery suckade lite för sig själv när han blev varse om att Papu Gómez sköt in tre sena poäng till Sevilla i slutomgången. Nu är det Julen Lopetegui som har rekordet på flest poäng under en La Liga-säsong. Lite i skymundan gör Sevilla ett bra år.

…genombrott: Pedri González. 18-åringen hade inte en minut La Liga-fotboll i kroppen innan han klev in och övertygade Ronald Koeman förra sommaren. Varit ordinarie sedan El Clásico i oktober. Spelat över 50 matcher. Nu uttagen i EM-truppen.

…tatuering: Iker Muniain får kliva åt sidan. Saúl Ñíguez vinner säsongens tatuering. Mittfältaren har alltså ett kombinerat klubbemblem Atlético/Elche intatuerat på kroppen. Hans Atlético vann ligan. Hans Elche lyckades i sista omgången kliva upp från nedflyttningsplats och lösa kontraktet.

ANNONS

…publik: Det blir väl Elche-supportrarna på Martínez Valero? I bristande konkurrens var det ändå mäktigt att få se ett par stycken fira ett nytt La Liga-kontrakt inne på arenan.

…svensk: Alexander Isak. Vilken fantastisk säsong. 17 ligamål. Bästa noteringen för en svensk i La Liga någonsin.

…tränarskifte: Eduardo “Chacho” Coudet. Tog över Celta när laget låg på plats 17 i tabellen. Nästan vunnit hälften av matcherna sedan dess. Parkerar som stabil tabellåtta – men har också lirat en sjujäkla rolig fotboll.

…nyförvärv: Well, det går inte skeppa en av världens främsta anfallare till en ligakonkurrent och tro att det går obemärkt förbi. Luis Suárez har varit enorm för Atlético.

…genombrott #2: Bryan Gil må spela i laget som slutade allra sist, men han kommer knappast följa med Eibar till La Segunda. Tillbaka till Sevilla i sommar och fortsätta flyga?

ANNONS

…nykomling: Cádiz. Inte ens närheten av bottenstriden. Slutar tolva.

…lillebror: Hallå, Levante? Ni hade ju chansen att göra det historiska nu. Sluta före stadsrivalen Valencia. Men icke. I stället en helt bedrövlig säsongsavslutning. En av få saker som Valencia kan ta med sig som positivt. Att sluta före lokalrivalen. Lillebror förblir lillebror i det här fallet.

…klubb: Real Sociedad. A-laget har flest egna produkter och tar dels en cuptitel (om än försenad) och löser en Europa League-plats. B-laget Sanse tar klivet upp i Segunda División. C-laget avancerar också i seriesystemet. Välskött klubb med långsiktigt tänk som nu börjat ge stor effekt.

…vår: Real Betis. Det lag i de fem största europeiska ligorna som förlorat färst antal matcher under 2021. Bara två plumpar. Enter EuroBetis!

ANNONS

…milstolpe: Han vann skytteligan och en cuptitel. Annars får Leo Messi också ta med sig att han nu är den Barcelona-spelare med allra flest matcher för klubben någonsin. Passerade Xavi tidigare under säsongen. Står just nu på 778 matcher. Når 800 i höst?

…ras: Getafe. Sett till förutsättningarna och hur det har sett ut de senaste säsongerna den kanske största floppen. El Geta löste nytt kontrakt i omgång 37. Kämpade om Champions League för ett par år sedan. Nu är det dags för Pepe Bordalás att anta en ny utmaning.

…självklarhet: Att Iñaki Williams skulle spela alla 38 ligamatcher. För femte säsongen i följd.

…match: El Clásicot på Alfredo di Stéfano. Bästa klassikermötet på många år. Den matchen hade det mesta.

…mål: Jag går för Messis balja mot Huesca. Avslutet är bra, men mottagningen gör att målet sticker ut. Ett redan underskattat mål.

ANNONS

…MVP: Marcos Llorente. Inte ens startspelare när säsongen drog igång. Har gått i mål med 12+11 på poängkontot. En otrolig vinnare. Skapt för att spela under Diego Simeone.

Publicerad 2021-05-24 kl 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto