Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens utmärkelser i La Liga

Pinthorp

Säsongens…

…poängrekord: Sevilla. Det klart Unai Emery suckade lite för sig själv när han blev varse om att Papu Gómez sköt in tre sena poäng till Sevilla i slutomgången. Nu är det Julen Lopetegui som har rekordet på flest poäng under en La Liga-säsong. Lite i skymundan gör Sevilla ett bra år.

…genombrott: Pedri González. 18-åringen hade inte en minut La Liga-fotboll i kroppen innan han klev in och övertygade Ronald Koeman förra sommaren. Varit ordinarie sedan El Clásico i oktober. Spelat över 50 matcher. Nu uttagen i EM-truppen.

…tatuering: Iker Muniain får kliva åt sidan. Saúl Ñíguez vinner säsongens tatuering. Mittfältaren har alltså ett kombinerat klubbemblem Atlético/Elche intatuerat på kroppen. Hans Atlético vann ligan. Hans Elche lyckades i sista omgången kliva upp från nedflyttningsplats och lösa kontraktet.

Annons

…publik: Det blir väl Elche-supportrarna på Martínez Valero? I bristande konkurrens var det ändå mäktigt att få se ett par stycken fira ett nytt La Liga-kontrakt inne på arenan.

…svensk: Alexander Isak. Vilken fantastisk säsong. 17 ligamål. Bästa noteringen för en svensk i La Liga någonsin.

…tränarskifte: Eduardo “Chacho” Coudet. Tog över Celta när laget låg på plats 17 i tabellen. Nästan vunnit hälften av matcherna sedan dess. Parkerar som stabil tabellåtta – men har också lirat en sjujäkla rolig fotboll.

…nyförvärv: Well, det går inte skeppa en av världens främsta anfallare till en ligakonkurrent och tro att det går obemärkt förbi. Luis Suárez har varit enorm för Atlético.

…genombrott #2: Bryan Gil må spela i laget som slutade allra sist, men han kommer knappast följa med Eibar till La Segunda. Tillbaka till Sevilla i sommar och fortsätta flyga?

Annons

…nykomling: Cádiz. Inte ens närheten av bottenstriden. Slutar tolva.

…lillebror: Hallå, Levante? Ni hade ju chansen att göra det historiska nu. Sluta före stadsrivalen Valencia. Men icke. I stället en helt bedrövlig säsongsavslutning. En av få saker som Valencia kan ta med sig som positivt. Att sluta före lokalrivalen. Lillebror förblir lillebror i det här fallet.

…klubb: Real Sociedad. A-laget har flest egna produkter och tar dels en cuptitel (om än försenad) och löser en Europa League-plats. B-laget Sanse tar klivet upp i Segunda División. C-laget avancerar också i seriesystemet. Välskött klubb med långsiktigt tänk som nu börjat ge stor effekt.

…vår: Real Betis. Det lag i de fem största europeiska ligorna som förlorat färst antal matcher under 2021. Bara två plumpar. Enter EuroBetis!

Annons

…milstolpe: Han vann skytteligan och en cuptitel. Annars får Leo Messi också ta med sig att han nu är den Barcelona-spelare med allra flest matcher för klubben någonsin. Passerade Xavi tidigare under säsongen. Står just nu på 778 matcher. Når 800 i höst?

…ras: Getafe. Sett till förutsättningarna och hur det har sett ut de senaste säsongerna den kanske största floppen. El Geta löste nytt kontrakt i omgång 37. Kämpade om Champions League för ett par år sedan. Nu är det dags för Pepe Bordalás att anta en ny utmaning.

…självklarhet: Att Iñaki Williams skulle spela alla 38 ligamatcher. För femte säsongen i följd.

…match: El Clásicot på Alfredo di Stéfano. Bästa klassikermötet på många år. Den matchen hade det mesta.

…mål: Jag går för Messis balja mot Huesca. Avslutet är bra, men mottagningen gör att målet sticker ut. Ett redan underskattat mål.

Annons

…MVP: Marcos Llorente. Inte ens startspelare när säsongen drog igång. Har gått i mål med 12+11 på poängkontot. En otrolig vinnare. Skapt för att spela under Diego Simeone.

Publicerad 2021-05-24 14:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto