Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Och då var det tre kvar

Pinthorp

Det hade krävts snudd på full pott för att Sevilla skulle trampa förbi alla tre lag i toppen av tabellen. Det var kul så länge hoppet fanns. Men nu börjar även det försvinna. Sevilla vinner inte La Liga. Alla tre kan inte kollapsa på det sättet som nu skulle krävas.

Samtidigt kan Sevilla fortsatt ha en helt avgörande roll i titelstriden. Möter trots allt Real Madrid borta på söndag. Och på lördag, i denna helt fantastiska helg, spelar Barcelona mot Atlético på Camp Nou.

Vem som är favorit? Jag vet inte. Det finns ingen. Atleti har allt i egna händer, men den kanske tuffaste bortamatchen på hela säsongen kvar. Kryss på Camp Nou öppnar för Real Madrid? Ja visst, men Real har också ett riktigt klurigt återstående schema. Athletic & Villarreal i de avslutande två omgångarna.

Så här ser det ut för topptrion:

Atlético (76p): Barcelona (b), Real Sociedad (h), Osasuna (h) & Valladolid (b).

Annons

Real Madrid (74p): Sevilla (h), Granada (b), Athletic (b) & Villarreal (h).

Barcelona (74p): Atlético (h), Levante (b), Celta (h) & Eibar (b).

Det enda jag tror inför slutspurten är att helgens omgång inte blir helt avgörande. Jag tror inget lag går rent, utan att poäng kommer tappas när vi minst anar det.

Det enda jag vet är att det är en fantastisk avslutning på säsongen. Så här ska det alltid vara.


Även i botten är det vansinnigt tight. Eibar hade nog vinkat adjö till La Liga vid förlust mot Alavés senast, men hux flux klev Kike García fram och blev förste spelare i Eibars historia att göra hattrick i La Liga. 31-åringen håller klubbens dröm om en fortsättning i högstadivisionen vid liv.

Framför allt är fem lag indragna. Eibar, Elche, Huesca, Valladolid & Alavés. Men varken Getafe eller Valencia ska ta ut någonting än.

Annons

Javi Gracia får lämna tränarposten i Valencia med bara fyra omgångar kvar. En tydlig signal från ledningen att det finns en tydlig oro inför de avslutande omgångarna. Att det där kontraktet definitivt inte känns säkrat ännu.

Voro tar över. För sjätte gången som “caretaker”. En lojal gubbe som varit i ledarstaben över flera år totalt, och ofta gör ett bra jobb när han hoppar in som en interim-lösning.

Mycket ska till för att Valencia ska snubbla på mållinjen. Jag tror det spelas La Liga-fotboll på Mestalla även till hösten.

Men det blir väldigt intressant att se vilken väg klubben väljer att gå framöver. Vem tar över det sportsliga ansvaret? Både på tränarbänken men även i högre upp. Det går att vara enkelspårig och titta på Peter Lim-regimen som en räddning för Valencia. Det kanske det var. 2014. Men nu? Och den sportsliga utvecklingen sedan dess? Valencia var fjärde störst i La Liga på den tiden. Nu ett lag som inte ens säkrat kontraktet efter 34 omgångar.

Annons

Jag hade velat se ett tränarnamn som Pepe Bordalás (Getafe) eller Diego Martínez (Granada) i Valencia. Med rätt förutsättningar. Och en rejäl rensning i truppen.

Valencias väg till toppen är lång. Men rätt små medel kan vända den här urusla trenden. Kolla bara på Atlético innan Diego Simeones inträde som ett praktexempel.

Publicerad 2021-05-04 14:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto