Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Isak närmar sig Ibra-noteringen

Pinthorp

Över 2000 minuter under en ligasäsong är synonymt med stort förtroende. I och med gårdagens match klev Alexander Isak, som sjätte Real Sociedad-spelare den här säsongen, upp över den noteringen. Framför allt besvarade han förtroendet från Imanol Alguacil med ännu ett mål. 14:e i ordningen. Redan fem fler än förra säsongens ligaspel.

Men det klart Isak borde gjort ännu fler mål mot Eibar i går. Framför allt lär han ha grämt sig över friläget som helt kunde punkterat matchen i den andra halvleken.

Det går också vända på det och peka på hur otroligt det är att Isak gör en målmässigt stark säsong, men likväl har stor förbättringspotential. Han är nästan som allra bäst när han får krångla sig ur svåra lägen och komma till avslut. När allt bara sker instinktivt. Utan att behöva tänka för mycket.

När Isak blir ännu mer effektiv aspirerar han på skytteligan i La Liga. Att den potentialen finns är helt uppenbar.

Ett delmål för Isak kan vara att skriva svensk La Liga-historia. Den svensk som gjort flest mål under en säsong är Zlatan Ibrahimovic. Det var hans enda säsong i Barcelona 2009/10. Då landade Ibrahimovic på 16 fullträffar. En klart rimlig notering för Isak att nå redan den här säsongen.

ANNONS

Även Henrik Larsson, Henok Goitom & Garvis Carlsson har gjort minst 10 mål under en La Liga-säsong. Isak är i gott sällskap.


Isak var inte ensam svensk att näta den gångna ligaomgången. John Guidetti har nätat i Spanien igen. Ett mål som kan bli helt vitalt för Alavés i slutändan. Laget som krigar om överlevnad nere i bottenregionen av tabellen.

Och vilken Javi Calleja-effekt det har varit i den baskiska klubben. Den tidigare Villarreal-tränaren har tagit med sig sin fotbollsfilosofi och sannerligen gjutit mod i Alavés som praktiserat en hel annan typ av fotboll de senaste omgångarna. Spelare vi sällan sett lira trianglar eller kombinera fler gånger än färre under en match har visat något annat. Har de blivit bättre på tre veckor? Självklart inte. Men Calleja har snabbt lyckats identifiera vilka spelare som hanterar hans typ av fotboll.

ANNONS

Guidetti sa det bra i intervjun efter 1-1-matchen på Mestalla. “Det här är den bästa fotbollen Alavés har spelat under min tid i klubben. Vi har boll, vi spelar, det här är den typen av fotboll som jag föredrar”.

På 285 minuter den här säsongen (liga & cup) har Guidetti tre fullträffar. Ändå mål var 95:e minut. Det här målet kommer definitivt ge honom fler chanser den avslutande månaden.


Barcelona har på allvar gått förbi Atlético som favorit till ligatiteln nu. Det skiljer bara tre poäng från Atlético i toppen till Sevilla som är tabellfyra. Men om Barcelona vinner sin uppskjutna match mot Granada på torsdag, går Ronald Koemans lag upp i ensamt majestät.

Atleti har alltid haft en långsiktig livlina att “krysset på Camp Nou kan räcka”. Skulle Barcelona vinna mot Granada (torsdag) och Valencia (söndag) är läget förändrat. Då kan det vara Barça som i större utsträckning kan spela på resultat. Men om det är positivt eller ej vet jag inte. Jag vet ingenting om den här ligan. Allt är så underbart svängigt och oförutsägbart att jag inte ens skulle förvånas om Sevilla gör det som för ett par veckor sedan kändes omöjligt till en verklighet och vinner.

ANNONS

Det klart att helgen då Barça-Atleti och Madrid-Sevilla möts kommer bli speciell. Säkert ganska avgörande. Men aldrig helt avgörande.

Det här är en toppstrid vi kommer minnas länge. Det är bara njuta av den hela vägen in över 38 omgångar.

Publicerad 2021-04-27 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto