Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jonathas är mer värdefull än Messi & Ronaldo

Inte Leo Messi, inte Cristiano Ronaldo. La Ligas mest värdefulla spelare för sitt lag – rent statistiskt – är Jonathas. Men skulle någon fråga mig även bortsett från allt siffror hade jag ändå svarat Elche-anfallarens namn på samma fråga.

Jonathas har varit direkt inblandad i 67 % av Elches 21 ligamål den här säsongen. Nio mål och fem assist. Det kan jämföras med Leo Messi som varit direkt inblandad i 39 av 67 ligamål (58 %) och Cristiano Ronaldo som varit direkt inblandad i 38 av 72 ligamål (53 %).

Det nionde målet gjorde Jonathas i går, när “Los Franjiverdes” åkte till Eibar och vann med uddamålet. Bara brassens fullträffar har inneburit 12 poäng till Elche. Utan dem hade laget haft 11 pinnar nu, varit klar tabelljumbo och haft sju poäng upp till närmaste konkurrent. Nu är Elche fyra poäng ovanför nedflyttningsstrecket – fem före Córdoba som ligger sist.

ANNONS

Jonathas är en lightversion av Diego Costa. Utöver alla mål och framspelningar gillar han att vara i hetluften även på andra sätt. Det vittnar om inte annat sex gula kort och en utvisning om.

Jag har svårt att placera in Jonathas i ett fack. Han är bra på mycket, men inte bäst på någonting. Ungefär som Diego Costa. Båda delar en ursinnig vinnarskalle inombords och har en inställning som räcker och blir över.

Ända sedan han lämnade brasilianska Cruzeiro för utlandsäventyr 2008 har karriären varit krokig och tagit flera oanade vändningar. Sedan förra säsongen har dock formkurvan pekat uppåt. Då gjorde han 15 mål på 37 matcher i Serie B för Latina.

Nu har Jonathas kommit till en plats där han är skyhögt värderad och är lagets stora stjärna. Det syntes att brassen skulle ta på sig den rollen redan i premiären borta mot Barcelona. Det blev definitivt när han sänkte Rayo Vallecano ett par omgångar senare och fixade säsongens första seger för Elche.

ANNONS

Ibland svänger det fort inom fotbollen. Om ett år kan Jonathas mycket väl befinna sig i en betydligt större klubb än Elche.

Publicerad 2015-02-17 kl 13:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto