Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Låt dragkampen om Luciano Vietto börja

På en månads bloggande här på fotbollskanalen har jag redan hunnit nämna såväl Luciano Vietto som Gerard Moreno otaliga gånger. Nu är det befogat att göra det igen.

Villarreal var bra redan innan Vietto klev in i handlingen på Santiago Bernabéu under söndagskvällen, men det var som om hela laget höjde sig och pumpades fulla med energi när argentinaren gjorde entré. Han var inblandad i kvitteringsmålet, var en halkning ifrån att avsluta ett friläge, och hade en nick som tvingade Iker Casillas till en fantastisk räddning.

Luciano uträttade mer på sin halvtimme än majoriteten av hans lagkamrater gjorde på hela matchen.

Frågan har väl egentligen aldrig varit om Vietto kommer lämna Villarreal, utan snarare när. Han har varit så pass bra sedan han lämnade hemlandet för spel i La Liga att dragkampen kommer börjas på allvar redan i sommar. Ja, den är förmodligen redan igång. Villarreal kommer få slita blod, svett och tårar för att behålla sin guldklimp nästa säsong. Men känner jag klubben rätt kommer de se till att få ut en rejäl bunt med stålar. Och det är han förstås värd, så outstanding som han har varit.

***

Gerard Moreno, ja. När Marcelino vilade en klar majoritet av sin ordinarie startelva inför cupreturen mot Barcleona i veckan var Moreno en av de som fick chansen. Och han är ju, som jag varit tydlig med att påpeka tidigare, Europas hetaste fjärdeanfallare.

Mål nummer 13 i ordning den här säsongen prickade Gerard in i andra halvlek på Bernabéu. Det gav Villarreal en poäng, men frågan är om det gav Marcelino en tankeställare. Tränaren har hela säsongen valt Moreno efter Vietto, Uche & Giovani (i den ordningen) trots att han levererat varenda gång han fått chansen. För mig ter det sig ganska obegripligt.

***

Real Madrid? Serieledaren kommer förmodligen bli sågad till fotknölarna på flera håll och kanter. Och det klart, inget poängtapp hemma på Bernabéu i ligaspelet sedan derbyt mot Atlético den 13 september och ställas mot ett slitet och reservbetonad Villarreal ska i normala fall innebära tre poäng.

Samtidigt har större under skett. Sergio Asenjo stod för en jätteinsats mellan stolparna, och förtjänas också att lyftas fram som en given poängräddare för Villarreal.

En syndabock för Real Madrid? Ska jag gissa får inte Gareth Bale något toppbetyg i tidningarna i morgon. Han var, för att tala klarspråk, helt usel. I min värld, och då tänker jag bortom alla politiska aspekter, bör Bale sitta på bänken när Carlo Ancelotti förfogar över en frisk och hel trupp. Real Madrid vinner mer med ytterligare en spelskicklig mittfältare än en slarvig walesare som mest slår bort bollar.

***

Två poäng skiljer nu Madrid från Barça i tabelltoppen. Och el Clásico är bara några veckor bort i tiden. Allt är upplagt för en seriefinal.

***

Muy Bueno, Alberto.

Fyra mål inom loppet av en kvart. Jag lyfter på hatten, Alberto. Muy Bueno.

***

Kommenterade Nantes-Guingamp under söndagseftermiddagen. Nej, det var ingen höjdare. Bjöd mest på brutala kapningar och kortviftning.

Men Sevilla-Atlético var inte mycket bättre. Och ska vi vara ärliga syntes det redan på Cholo Simeones laguppställning hurdan matchbilden skulle bli. För det är sällan, eller rättare sagt aldrig, som det blir särskilt sexigt när Tiago, Gabi och Mario Suárez spelar samtidigt. Det kunde inte ens en formtoppad Vitolo och en dribblingssugen Éver Banega ändra på.

***

Málagas ynglingar fortsätter briljera. Javi Gracía har de rutinerade fältherrarna längst bak, och låter ungdomarna sköta offensiven. Och gatan vad bra det har funkat så här långt.

Juanmi, Sergi Darder och Ricardo Horta (med god hjälp från Samu Castillejo) gjorde varsitt urläckert mål i helgen. Här nedan kan ni se alla tre, och en hel del andra godbitar i La Liga-svepet.

Publicerad 2015-03-02 kl 00:13

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons