Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Manu Trigueros kombinerar lärarlivet med fotbollen

Son till ett två lärare, ett “läshuvud” i grund och botten. För Manu Trigueros, 23, var det en självklarhet att ge sig på att studera till lärare. Att han redan var ett välbetalt fotbollsproffs spelade ingen som helst roll.

Trigueros är en av de mest tongivande spelarna i säsongens Villarreal, och har startat 18 La Liga-matcher. För ett lag som i princip spelat två matcher i veckan sedan augusti månad har det varit en hård, tuff och slitsam säsong. Och för att maximera tiden helt och hållet pluggar alltså Trigueros till lärare vid sidan om fotbollen. Just nu är han inne på tredje året på universitetet San Pablo CEU i Castellón, och har sin praktik i Vila-Real. En avancerad och svårkombinerad livsstil – som kräver en hel del självdisciplin.

– Jag har alltid velat bli lärare, det har varit en självklarhet för mig. Det kan vara svårt att kombinera, men om du är organiserad funkar det, säger han till Marca.

Det är framför allt i de yngre åldrarna Manu Trigueros vill lära ut sin kunskap. För en del lär säkerligen fotbollshistorierna vara lika intressanta som skolämnena när Manu har ordet.

– Varje gång jag träffar unga elever blir jag glad. Alla är oförutsägbara och fulla av överraskningar.

Det är inte ovanligt att spelare, mer eller mindre kända, studerar vid sidan om fotbollen. Men det är ovanligt att en 23-årig lirare som är given i Spaniens sjätte bästa lag håller studierna vid fullt liv. För Trigueros är det viktigt. Något som ger honom ro och ett avbräck från fotbollen, vilket kan vara nyttigt.

Men om några timmar kommer varken Manu eller någon annan i Villarreal ha tankarna på något annat än fotboll. Det vankas derby i Valencia-regionen. Lilla underdogen Villarreal ska åka till stora Mestalla och möta mäktiga Valencia. Ett möte som för tio-tolv år sedan inte var mycket för världen, men som nu eskalerat och vuxit år för år. I Spanien är det redan en modern klassiker. Presitgemässigt betyder det enormt mycket för båda klubbarna. Inte minst efter att Villarreal på flera plan har börjat utmana Valaneica, och i vissa fall dessutom sprungit förbi. Inte minst vad gäller deras ungdomsakademi.

Unga spelare vet om att Villarreal har en klubbfilosofi där man satsar ungt och ofta ger chansen till egna produkter. Manu Trigueros är ett bra exempel på det. Samma sak existerar inte på samma sätt i Valencia, där policyn är mer resultatinriktad. I dagsläget är det inte självklart att en ung och lovande spelare från Elche, Alicante, eller för all del stadskärnan i Valencia, väljer att gå till regionens överlägset största klubb. Villarreal har börjat utmana på det planet, och det senaste decenniet även hållit alltmer jämna steg rent sportsligt.

Jag var själv på plats när Villarreal förra säsongen, med en helt förtjusande bra Giovani dos Santos i spetsen, krossade Valencia med 4-1 hemma på El Madrigal.

När lagen gjorde upp på samma arena i höstas slog nyrika Valencia tillbaka med 3-1. Manu Trigueros spelade en stor huvudroll i den matchen. Han brände tidigt ett jätteläge, för att bara några sekunder senare ta en lång defensiv löpning och oturligt stöta in bollen i eget nät. Det var inte Trigueros bästa match, och även om han fick en liten personlig revansch i slutet med ett tröstmål, tog Valencia tre poäng.

– Den matchen har fastnat som ett jobbigt minne. Det skulle vara speciellt att få vinna. Vi har i många matcher bevisat att vi håller en mycket hög nivå, inte minst på Santiago Bernabéu mot Madrid, och om vi lyckas vinna betyder det att vi har spelat en väldigt bra match, säger 23-åringen.

Det återstår att se om läraren Manu Trigueros tagit någon lärdom från det senaste derbyt, och hur han tillsammans med sina lagkamrater klarar sig i Spaniens snabbast växande derby.

17:00 på Mestalla, Valencia-Villarreal.

Publicerad 2015-04-05 kl 10:14

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons