POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Naivt av Real Madrid att överklaga Ronaldos gula kort

I dag pratas om offsidemål hit och ett upphävt gult kort dit.

Offsidemålet som gav Athletic en poäng på San Mamés i går. Men framför allt stal det två otroligt viktiga poäng från Valencia – som glider allt längre ifrån den där tredjeplatsen som man la beslag på för ett par omgångar sedan.

Och som jag varit inne på otaliga gånger den senaste tiden lyser Valencias problem i anfallet igenom. Vem ska göra målen? Vem ska stå för de avgörande aktionerna?

Álvaro Negredo var värvad som en frälsare. Han startar inte ens längre.
Paco Alcácer skulle upp mot 15-20 mål den här säsongen. Han har stått och stampat efter superstarten med fyra mål och fyra assist på de inledande sju matcherna.
Rodrigo Moreno såg, baserat på hans insatser i Benfica i fjol och försäsongen i Valencia, ut att vara redo att ta nästa stora kliv. Han har inte fått det att lossna.

Ändå är Valencia längre fram i byggnadsprocessen än vad många hade trott, åtminstone längre fram än vad jag hade trott. De har redan tagit fler poäng än säsongen 2011/12 – vilket slutade med en tredjeplats. Toppskiktet i La Liga, åtminstone lagen bakom Barça och Real Madrid, har blivit markant bättre. Det är inte lika enkelt att bli trea längre. Eller fyra för den delen. Framför allt inte om man saknar en målskytt i form och har ett sanslöst starkt Sevilla som skaver i hälarna.

Utan en spelare som gör sina minst 15 ligamål per säsong åker man till San Mamés, kanske gör ett mål, men kanske släpper in en kvitteringsboll på slutet. Nu råkade det vara offside den här gången, vilket kan bli väldigt ödesdigert för Valencia i slutändan. Men lagets grundproblem att för lite mål produceras av rätt spelare kvarstår.

För Athletic betydde poängen moraliskt mycket, men överlag var den långt ifrån livsnödvändig. Laget har rest sig från debaclet i höstas och har parkerat som tabellåtta. Det blir inget Europa-spel nästa säsong, men man slipper oroa sig över någon bottenstrid.

***

En annan snackis är förstås Cristiano Ronaldos upphävda gula kort. Enligt domaren slängde han sig och filmade i hopp om att få straffspark mot Rayo i tisdags. I alla andras ögon borde hann fått straff.

Det gula kortet överklagades och förbundet har nu upphävt varningen, vilket gör att Cristiano är tillgänglig för spel mot Eibar till helgen. Hade samma sak hänt om en Eibar-spelare hade fått den varningen? Kanske inte.
Samtidigt tänker jag inte ge mig in i en diskussion om hur korrupt systemet och de som styr och ställer inom den spanska fotbollen är. Den här varningen var felaktig. Jag tycker resultatet blev rättvist.

Däremot tycker jag det är väldigt märkligt agerat och något naivt av Real Madrid att överklaga domslutet från första början. Cristiano vill spela fotboll och slå målrekord, visst. Men bara åtta omgångar återstår i La Liga. I morgon möter Madrid ett extremt formsvagt Eibar på Santiago Bernabéu. Förvisso redan utan Gareth Bale, men nog borde laget ha klara sig utan även Cristiano i just den matchen.

Med Ronaldos temperament är sannolikheten ganska stor att han i stället drar på sig ett gult kort i någon av de avslutande matcherna, och i sådana fall riskerar att bli avstängt mot exempelvis Celta Vigo, Sevilla eller Espanyol på bortaplan. Eller för all del Valencia hemma. Då kanske inte Real Madrid har råd att vara utan sin storstjärna. Mot Eibar hade man, med största sannolikhet, klarat sig ganska bra med reserverna som finns tillgängliga.

Publicerad 2015-04-10 kl 17:27

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå