POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Berizzo placerade ut en mina – Rayo klev rakt på den

19-årige Santi Mina har gått lite samma väg som Juanmi gjort i Málaga. Vigo-sonen fick tidigt en stämpel som supertalang, har gått igenom Celtas alla led och gjorde a-lagsdebut redan som 17-åring. Men utvecklingen därefter har inte varit spikrak. Mina har inte tagit de där stora kliven som många hade trott. Det har tagit tid, det har gått långsamt men säkert, och kanske är vi nu på väg att uppleva en ny spansk skyttekung på väg att blomstra på allvar.

Rayo Vallecano lät åtminstone inte glömma bort hans namn. I går stod Santi Mina för fyra (!) fullträffar i 6-1-segern mot Vallecas-laget. Den yngste att göra fyra mål i La Liga någonsin. Och den förste att hitta rätt fyra gånger i Celta-tröjan på över 35 år.

Eduardo Berizzo placerade ut en mina på Balaídos. Rayo klev rakt på den.

***

Sevilla-Barcelona 2-2. En skräll? Egentligen inte alls.

Men sett till att Barcelona under första 45 kanske gjorde sin bästa halvlek under säsongen och hade en 2-0-ledning efter en halvtimme är det ett resultat som förvånar.

Sevilla var underlägsna stora delar av matchen. Det såg länge ut att bli som vanligt när Unai Emerys lag ställs mot riktigt kvalificerat motstånd. Sevilla har gjort en exceptionellt bra säsong, bättre än jag och garanterat många med mig hade räknat med, men har haft svårt att prestera i det inhemska spelet när topplagen stått på andra sidan. Och det var vanligt förekommande även när Emery tränade Valencia. Ofta bra, stabilt över en hel säsong, men svårt att nå högstanivån när det som mest gällde.

I går nådde inte Sevilla den högstanivån. Sett till hela matchen borde man ha förlorat med ett par bollar. Men i andra halvlek visade laget en genuin arbetskraft och vilja att tillsammans åstadkomma något. Éver Banegas reducering gav vittring. Publiken gjorde att Gerard Piqué och Jérémy Mathieu inte ens hörde varandra om de stod två meter isär.

Det pratas ofta om den tolfte spelaren. Publiken som ger laget extra energi, några extra procentenheter att orka gå framåt. I går var det den tolfte spelaren som lyfte Sevilla till att ta det där sista klivet och till slut jobba i kapp Barcelona.

24 raka matcher i La Liga på Ramón Sánchez Pizjuán utan att förlora. Sevilla har gjort sin hemmaborg till ett fort där få lag kommer ut på andra sidan med något i bagaget.

Ändå är jag ytterst tveksam till hur mycket längre Unai Emery kan ta det här Sevilla. Jag har ungefär samma känsla som hans sista två säsonger i Valencia. Han gör det bra och får med sig fina resultat. Men kan han verkligen ta det där stora klivet? Leda Sevilla till framgångar i Champions League? Ännu närmare toppen i Spanien? Jag är tveksam. Trots att Sevilla har en tolfte spelare som skjutsar fram laget.

***

José Antonio Reyes, vilket geni. Aktionen han gör som i slutändan leder fram till Sevillas 2-2-mål är världsklass.

***

Snacka om kontraster. Ett sanslöst harmoniskt och spelglatt Barcelona i den första halvleken, jämfört med en betydligt mer grinig andra part. Neymar blev utbytt och visade tydligt vad han tyckte om det.

”Med Xavi ville jag få mer kontroll”, sa Luis Enrique på presskonferensen efteråt angående bytet.

Det blev inte helt lyckat.

Nu skiljer två (!) poäng Barcelona och Madrid i tabelltoppen. Sju omgångar återstår. Och i näst sista väntar Atlético-Barcelona på Vicente Calderón.

Det här kommer bli en rysare. Igen.

***

Såg ni Mateo Musacchio skada mot Getafe för en stund sedan? Jag varnar direkt känsliga tittare.

Och just Musacchio, efter skadefrånvaro stora delar av hösten, och äntligen börjat hitta formen igen. Nu kan han tyvärr glömma Copa América i sommar. Synd för en så bra spelare.

Publicerad 2015-04-12 kl 16:55

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå