POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Den anonyma skandinaven som förtrollar La Liga

Valencias första halvlek på Camp Nou var en av lagets främsta under hela säsongen. Ja, allt förutom när det kom till avgörande moment. Gör man inte mål på så många chanser förtjänar man inte att vinna. Men att pressa Barcelona så högt och skapa så mycket är otroligt positiva Valencia-signaler.

Jag har för övrigt aldrig gillat Dani Parejo som straffskytt. Han är inte tillräckligt distinkt och alldeles för nonchalant i sådana situationer. Och även om jag generellt sett inte gillar att anfallare måste slå straffar, som ofta är fallet i många lag, så är det något som borde införas i Valencia just nu. Det hade skjutit in lite mer självförtroende i Paco & kompani och i slutändan kanske resulterat i fler mål framåt. Det är ju trots allt vitalt i fotboll, oavsett om man spelar på Camp Nou eller ej.

***

På onsdag 20:45 står Spanien stilla. Real Madrid mot Atlético. Stadsderby, hatmöte och en plats i semifinal och en stor dos av prestige i potten. 0-0 slutade första mötet på Vicente Calderón. Ett okej resultat för Real Madrid som bortalag, men också ett respektabelt resultat för Atlético som inte släppte in något mål.

Mycket kommer hända de kommande dagarna inför matchen. Det kommer pratas, spekuleras och psykas. Något vi däremot redan nu kan konstatera är att förutsättningarna ändrats över en natt för Real Madrid. Luka Modric, som bara för några veckor sedan kom tillbaka från flera månaders skadefrånvaro, fick en smäll mot knät och blir borta i fem-sex veckor. Ett otroligt tungt avbräck, speciellt med tanke på att Real Madrids maskineri verkligen trimmats upp ett par snäpp sedan Modric comeback.

Som om det inte vore nog klev Gareth Bale av redan efter några minuter mot Málaga och även om det inte är lika illa missar han definitivt matchen mot Atlético. Därför finns det en del för Carlo Ancelotti att fundera både en och två gånger över inför mötet. Vem ersätter Modric? Han har inte mycket över för Sami Khedira just nu, Asier Illarramendi har haft svårt mot kvalificerat motstånd och Lucas Silva är väldigt färsk i sammanhanget. Ett svårt val väntar. Kanske kastar han in Pepe på ett centralt mittfält för att grisa mot Atletis slitvargar.

Vill han utesluta det helt kan han välja att spela Isco som en av tre mittfältare, och i stället plocka in ytterligare anfallare från start, exempelvis Jesé Rodríguez. Men då gäller dessutom att Karim Benzema, som vilades i helgen, är helt redo för att starta.

Frågetecknen är många, svaren desto färre. Min gissning är ändå ett 4-4-2 för att få större kontroll på spelet med boll.

***

Antoine Griezmann!

Gatan, vilket form han är i. Och gatan, vilket mål på Riazor.

Det var mycket Real Sociedad-vibbar över den Griezmann-träffen.

***

Efter att Daniel Larsson försvunnit ifrån Spanien och Granada finns ingen svensk kvar i La Liga. En skandinav som däremot är kvar och tillika fullkomligt briljant är Michael Krohn-Dehli. Det pratas alldeles för lite om dansken. Den offensive mittfältaren är en klassisk “mediapunta” med otrolig bollbehandling och en spelvision som få andra i ligan bemästrar. Hade han bara gjort lite fler poäng hade han fått större uppmärksamhet.

Nu har han i alla fall varit tillräckligt bra för att locka fram Monchis intresse. Sevillas sportchef sägs vara en del i pusslet som förmodligen kommer leda till att Krohn-Dehli gör sin sista säsong i Celta Vigo och nästa säsong kommer flytta till Andalusien. Han må fylla 32 i sommar och kanske inte har särskilt många år kvar på den absoluta toppnivån, men han har en spelstil som inte gör honom lika beroende av snabbhet som många andra, vilket talar till hans fördel. Skulle Sevilla knyta åt sig Krohn-Dehli hade det på förhand varit en helt lysande värvning. Och det skulle ge laget ännu större variationsmöjligheter.

Publicerad 2015-04-19 kl 23:44

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto