POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Madrid stänger Bernabéu-touren… för de Gea-presentation?

Blogginlägget hann vara ute… 27 sekunder. Cirkus. Sedan fick jag reda på att Danilo presenteras av Real Madrid på fredag.

Oavsett vilket. Det här inlägget handlar snarare, om vi pratar Real Madrid-värvningar, om någon annan. Klubben är på jakt efter en målvakt. Eller rättare sagt; klubben är på jakt efter David de Gea. Spanjor, Madrid-son, landslagets framtida keeper. Det är många flugor i en och samma smäll – även om grannarna från Atlético kommer hatstämpla de Gea den dagen han kritar på för ärkerivalen.

Från huvudstaden snackas det om att rundturen på Santiago Bernabéu har utesluten de kommande dagarna, något som vittnar om att saker och ting är i rullning. Någon typ av presentation lär äga rum på den gigantiska arenan inom kort. Men så mycket förberedelser för att bara presentera Danilo, som varit klar i över en månad?

David de Gea-följegången har pågått så pass länge nu, och frågan är inte om, utan när han blir presenterad. Känslan är att dagarna tills allt blir klart är få.

***

Till slut blev Rafael van der Vaart och Real Betis en sann historia. Spännande värvning av Sevilla-klubben som någonstans ändå visar sin styrka genom värvningen av holländaren, som redan varit i Spanien en vända då han representerade Real Madrid två säsonger, och har tagit sig förbi den mäktiga 100-gränsen vad gäller a-landskamper.

Jag tror den spanska fotbollen passar van der Vaart bra. Även om han fullt ut aldrig fick till det i Madrid kan han i en mindre klubb, med sämre förutsättningar och lägre krav, få en helt annan frihet. Men han behöver nog ändå kliva upp ett par nivåer jämfört med de senaste insatserna i Hamburg.

***

Real Zaragoza-Girona 0-3.

Ett på pappret helt omöjligt resultat att vända för Aragonien-klubben.

Girona-Real Zaragoza 1-4.

En av de största sensationerna, och genomklappningarna, i spansk fotbollshistoria är ett faktum.

Nu ska Zaragoza spela play off-final mot Las Palmas. Det är Gran Canaria-klubbens tur nu. Det måste vara. Fler motgångar blir ohyggligt jobbigt.

***

Det börjar fyllas på med den yngre generationen av spanska spelare i Premier League nu.

Alberto Moreno, Marc Muniesa, Ayoze Pérez, Bojan Krkic, Héctor Bellerín, Jordi Amat, ja listan kan göras lång. Juanmi ännu ett namn att lägga till. Fram tills den här våren har han länge stått och stampat utan att ta de där stora kliven från junior till senior, men nu tror jag genuint att han kan lyckas bra i Premier League.

***

Joan Laporta har offentliggjort att han ställer upp i FC Barcelonas presidentval. Att ex-presidenten vinner är ingen hödoddsare.

***

En av de spanska klubbarna som lär vara mest aktiva under sommaren när det gäller värvningsfronten är Villarreal. Klubben behöver framför allt rusta upp truppen offensivt då det behövs byggas om en del.

Och Villarreal är ju en klubb känd för att agera väldigt smart i transfersyfte och inte ta några dumdristiga beslut. Därför är det inte särskilt märkligt att man kikar åt solkusten där ett Málaga befinner sig i ekonomiskt trubbel och behöver sälja fler spelare är Juanmi. Fler än Villarreal har noterat Samu Castillejos och Samuel Garcías framfart i Málaga den senaste säsongen, och det är mycket möjligt att båda yttrarna byter himmelsblått mot helgult till hösten.

Förmodligen kliver Léo Baptistão i samma spår, som en del av Luciano Vietto-affären till Atlético de Madrid.

Det kommer hända mycket i sommar. Inte minst i Villarreal.

***

Tänk er vilket antiklimax om Real Madrid inte presenterar de Gea under de kommande dagarna.

Men som sagt. Det är oavsett vilket en fråga när, inte om, det kommer ske.

***

Efter två veckors jobb med fotbolls-VM (främst) och U21-EM (en liten del) stämplar jag nu ut från TV4:s mästerskapsredaktionen för den här sommaren. Det är möjligt att jag lyckas kuppa in mig i Axel Pilebys VM-soffa, annars blir det fötterna på bordet under resten av mästerskapen.

Publicerad 2015-06-17 kl 00:39

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå