Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Transferfönstrets stora komediföreställning

2015.

Papper som är påskrivna och “klara”. Papper som likväl inte hinner fram i tid.

Hur kan det överhuvudtaget hända? Real Madrid hade hela sommaren på sig att värva sin galactico. Är det en osannolik tidsoptimism, ren och skär lathet eller helt sonika den mest utdragna affären någonsin? Svårt att tänka mig det sistnämnda. Och då kan man fråga sig varför det hela dragit ut så på tiden. Jag menar, alla parter vill väl hitta en lösning så snart som möjligt så fokus kan ligga på rätt saker. Säsongen har ju redan sprungit igång.

Oavsett vilket framstår alltihop som stor komedi. Så här ska det inte få gå till, hur det än slutar.

Personligen hade jag börjat blicka fram emot de Geas mottagande på Vicente Calderón i omgång sju. Men Atlético-broarna har målvakten redan hunnit bränna ned till grunden. Dit kommer han aldrig vara välkommen igen.

Frågan är hur gärna Man United-supportrarna ser honom trampa ut på Old Trafford igen.

***

Sommarens vackraste värvning roddes i hamn i går: Joaquín återvänder till Real Betis. Den nu 34-årige magikern inledde karriären i Betis, var med under de fina åren i början av 2000-talet, innan flyttlasset tog honom vidare till Valencia. Han har sedan dess blivit kallad “evighetstalangen” för att potentialen aldrig uppnåtts till fullo. Han har alltid haft mycket råtalang i kroppen – men aldrig blivit den där stora världsstjärnan.

När han nu kommer hem till Betis igen, efter en vända i Málaga och senast ett par säsonger i Fiorentina, kommer han dock tas emot med öppna armar och som fotbollsvärlden aldrig skådat en större stjärna. För i Betis är han precis så stor.

***

Raúl García valde till slut speltiden i Athletic Club. Trist för Atlético – men samtidigt förfogar Diego Simeone över ett galet talangfullt lag där konkurrensen om de offensiva positionerna bara blir tuffare och tuffare. García hade förstås fått speltid i de på pappret svåra bortamatcherna och en del inhopp, men jag gissar att han inte är dummare än att han också inser sina egna begränsningar.

Jag tror han gjorde helt rätt beslut. Och vilket fint lag som Ernesto Valverde snickrat ihop uppe i Bilbao.

***

Hachim Mastour klar för Málaga. Tvåårigt lån med option på köp (Milan har sedan en återköpsklausul inbakat i kontraktet).

Det var många år sedan jag hörde talas om Hachim. Jag såg några YouTube-videos med hans prestationer och som många andra var det givetvis svårt att snacka bort talangen. Men det är en sak och göra ett par drömmål under juniortiden, trixa på ett ypperligt sätt med en boll eller bara vara en showartist. Det gäller att kunna prestera också.

Till och med jag framställs som en okej fotbollslirare när jag får värma upp ensam i ett hörn inför FC Sampierdareneses matcher i division sju. Under match är det mer än så. Defensiva löpningar, annat tempo, inte lika mycket tid (nu jämför jag förstås inte La Liga med division sju, men jag är heller inte heltidsproffs och ni fattar förstås grejen).

Oavsett vilket har jag höga förväntningar på Hachim Mastour. Han har ett rykte om sig att vara en av de största 98-födda talangerna i hela världen. Och i ett lag som Málaga tror jag genuint att han kan få en del speltid och definitivt växa som fotbollsspelare. Talangen har han ju redan. Får han bara ut potentialen kommer det bli en väldigt trevlig bekantskap.

***

Gatan vad aktivt det var i norra Valencia-regionen i går. Villarreal har nu bytt ut hela anfallskvartetten från förra säsongen och ersatt med fyra nya, i och med att Jonathan Pereira petades från den slutgiltiga truppen och Adrián López lånades in från Porto.

Dessutom: Denis Suárez från Sevilla (eller rättare sagt Barcelona, varifrån han köps loss för ynka tre miljoner euro) till Villarreal.

Det finns nästan löjligt mycket offensiv talang i Marcelinos lagbygge just nu. Tur att han har spelare som Bruno Soriano, Víctor Ruiz och Roberto Soldado. Deras rutin kommer bli värdefull.

***

Aymen Abdennour är en klasspelare ut i fingerspetsarna. Han är fortfarande ingen Nicolás Otamendi – men ett av de främsta alternativen Valencia kunde hitta på marknaden.

Ett kanonval. Men så här långt ser det inte ut som att defensiven är lagets problem.

Allvarligt, när ska Valencia få igång målproduktionen på riktigt?

Två oavgjorda ligamatcher – bara ett mål framåt – och laget är redan fyra poäng bakom Barça & Atlético (och Celta & Eibar också, givetvis).

***

Sevilla-Atlético 0-3.

Det är ett resultat som imponerar å det grövsta. Och det inger respekt.

Jag har sagt det förut men upprepar det igen: 2015/16-års upplaga av Atlético är den bästa som Simeone har förfogat över.

Efter landslagsuppehållet väntar Atleti-Barça på Calderón. Snacka om vägvisare.

***

Roberto Soldado, för övrigt. Tyckte mig läsa att han gjorde ett mål på sina sista 1000 minuter i Premier League. Nu har han gjort två baljor och lika många assist sedan comebacken – på 157 minuter.

Han trivs i Spanien, uppenbarligen.

***

Mitt chippmål i sjuan häromdagen hade till och med fått Joan Román Riquelme att känna sig stolt. Åtminstone nästan.

***

Hade Keylor Navas varit Madrid-son, eller bara spanjor, skulle David de Gea inte vara så eftertraktad av Real Madrid. Det är jag tämligen säker på.

Kvalitetsmässigt är det inte 25 miljoner euro-skillnad på målvakterna. Real Madrid vill ha sin galactico och Spaniens näste landslagsmålvakt. Så enkelt är det.

Men det är ju inte annat än att man känner med Keylor Navas. Hur den här soppan än slutar kan han knappast känna sig önskad. Och han förtjänar långt mycket bättre.

Publicerad 2015-09-01 kl 12:42

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER