Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Neville-effekt med blotta närvaron?

Nä, okej. Sakta i backarna. Gary Neville är förvisso officiellt presenterad som Valencia-tränare, men det är först till den kommande veckan som han tar över vid sidlinjen. Voro, som fortsätter ha ett fantastiskt facit som huvudansvarig när han gång efter annan får kliva in som “caretaker”, ledde Valencia på Mestalla mot Barcelona. Och det var givetvis fullt logiskt.

– Inför en sådan match vore det bara konstigt om hela truppen fick höra en ny röst dagen innan match och att jag skulle leda laget från bänken, sa Gary Neville på sin första presskonferens.

Men han var fortfarande där. Såg sina nya spelare i aktion. Och det är givetvis nog med motivationshöjning för de elva som klev ut på Mestalla för att försvara Valencias färger. Det syntes också.

ANNONS

Även om Barcelona mycket väl skulle kunna ha vunnit den här matchen både med en och två bollar (laget avlossade hela 16 skott) stretade Valencia emot viljestarkt. Efter Luis Suárez ledningsmål en kvart in i andra halvlek trodde nog de flesta att det var kört lopp för Valencia. Men icke.

Och det är just den reaktionen, i slutskedet av matchen, som jag är övertygad om att Gary Neville är väldigt tillfredsställd med. För att inte tala om den enorma kvaliteten i kvitteringsmålet som kommer till bara fem minuter från slutet. Paco Alcácers mottagning och upplägg var lika mycket klass som Santi Minas avslut rätt upp i taket.

Det är fortfarande högst oklart om Valencia verkligen tror på Gary Neville i det långa loppet. Och om han själv gör det, för den delen. Men ett ombyte var nödvändigt. Kan Neville kliva in med pondus och föra ut den taktiska kunskap han besitter till spelarna på planen kan Valencia bli en trevlig bekantskap framöver. Fortsätter spelarna bara lira med samma energi och samma tro som mot Barça är mycket vunnet.

ANNONS

Nästa match är snäppet viktigare. Då kliver Gary Neville in i hetluften på allvar – och pressen är skyhög. Valencia måste ta sig vidare i Champions League. För självförtroendet, för stålarna och inte minst för statusen.

***

Vi har inte sett mycket av Luis Suárez dåraktigheter i Barcelona. Han har hållit sig väldigt lugn med hans mått mätt under sitt första år i klubben. Börjar han bli bekväm nu? Tror han att han kan göra som han vill?

Den idiotiska stämplingen på Aymen Abdennour i lördagens match osar knappast mognad och Suárez borde bli straffar för den aktionen.

***

Villarreal är verkligen en av helgens stora vinnare i Spanien. Vände och vann hemma mot Rayo Vallecano tack vare Cedrick Bakambus två mål.

Medan övriga närliggande konkurrenter i tabellen – Celta Vigo, Deportivo, Athletic & Valencia – samtliga tappade poäng så tog Villarreal fullt och knappade in ytterligare på Celta i kampen om fjärdeplatsen.

ANNONS

Marcelino verkar ha lärt sig läxan från senast att faktiskt spela med anfallare i startelvan.

***

Karim Benzema har inte haft någon enkel höst efter utpressningsskandalen. Och det lär fortsätta vara jobbigt för fransmannen de kommande månaderna.

Oavsett vilket var han tillbaka på fotbollsplanen och visade att han minsann inte har tappat fokus på sin primära arbetsuppgift: att göra mål. Två strutar mot Getafe gav Rafa Benítez ett lugnade besked – och framför allt var det nog otroligt skönt för huvudpersonen själv att visa upp sina kvaliteter på planen.

Publicerad 2015-12-07 kl 02:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto