Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelseas guldklimp gör succé i Betis – som hoppas behålla honom

De Real Betis-supportrar, undantaget de som möjligen finns i Belgien, som kände till Charly Musonda Jr innan han blev klar för klubben i slutet av januari kan troligen räknas på en hand.

Grabben, som hunnit fylla 19 år, ser definitivt inte en dag äldre ut än så. En liten och tanig spelare inlånad från Chelsea, som vid ankomsten bara en träningsmatch för A-laget på meritlistan.

Hans far trodde steget till La Liga skulle bli för stort. Att kastas in i det tempot utan någon erfarenhet från seniorfotboll på tävlingsnivå är inte det lättaste. Det är enkelt att förstå resonemanget.

Men tänka sig så väl det föll ut ändå. 19-årige Charly Musonda Jr har varit en stor behållning i La Liga den här våren. Kvick, orädd, fantasifull och med en väldigt fin teknik. Påminner en hel del om Neymar i sin spelstil även om felprocenten är desto högre. Fortsätter han få förtroende och speltid i en miljö där han trivs kommer varenda bit falla bättre på plats.

ANNONS

Hans far föddes i Zambia och var själv professionell fotbollsspelare. Han skördade fina framgångar i Anderlecht där han gjorde över 100 seriematcher mellan 1987-97. Det var också under den perioden, närmare bestämt 1996, som Charly Musonda Jr såg ljuset för första gången. Han föddes i Belgien och tog sina första fotbollssteg i Anderlechts akademi 2002.

Och den offensive mittfältaren hann inte ens nå hela vägen upp till seniorlaget innan Chelsea kom och knackade på dörren. Sagt och gjort, flytten bar av till London och efter flera bra år i Chelseas juniorlag – bland annat när laget vann UEFA Youth League förra säsongen – var det dags att testa vingarna på allvar.

Det blev alltså Betis. Mycket tack vare klubbens sportchef Eduardo Macía, vars relation med Chelsea är väldigt bra. Efter första matchen, en 1-0-seger mot Valencia, har Musonda startat åtta raka för Sevilla-laget och snabbt blivit en publikfavorit på Benito Villamarín.

ANNONS

– Jag visste att den spanska fotbollen skulle passa mig, men jag hade aldrig väntat mig den kärlek från supportrarna och det välkomnandet från klubben, sa Musonda till Marca i mars.

En sympatisk och ödmjuk kille som jobbar hårt för sitt lag, men som också har en framåtanda som fått Betis-supportrarna att älska honom.

– Min favoritspelare i La Liga är jag själv. Jag gillar mitt spel. När jag var yngre kollade jag mycket på Cristiano Ronaldo i Manchester United. Han var en idol för mig. Men just nu spelar jag på mitt eget sätt och gillar det.

Faktum är att Musonda mycket väl hade kunnat hamna i Spanien tidigare och i sådana fall Barcelonas ungdomsakademi La Masía. Storklubben var intresserad av Musonda i samma veva som flyttlasset gick till Chelsea 2012. Anledningen att det hela gick i stöpet? London-klubben erbjöd även kontrakt till Charlys båda bröder, och då fanns inga tvivel.

ANNONS

– Jag var i Barcelona på besök och det var en fin erfarenhet. Jag blev presenterad för Pep Guardiola och allt var bra, men vid den tiden var det viktigt att hela familjen var tillsammans så därför var Chelsea ett bättre val.

Däremot verkar det inte bli någon återkomst till London till nästa säsong. Real Betis vill förstås behålla ynglingen efter sommaren och då han inte ser ut att ingå i Antonio Contes planer är sannolikheten stor att så också blir fallet.

En speciell karaktär med mycket boll i sig. En profil som passar klockrent in i den spanska fotbollen. Har ni inget bättre för er i afton är det värt att hålla ett extra öga på Charly Musonda Jr när Real Betis tar emot Levante.

Om inte annat lär vi alla både se och höra mycket mer ifrån 19-åringen i framtiden – vart han än hamnar.

Publicerad 2016-04-09 kl 19:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto