Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spaniens stabilaste klubb har drabbats av kaos – vad händer i Villarreal?

Nyheten slog ned som en blixt från klarblå himmel i onsdags kväll. Marcelino lämnar Villarreal. Där och då var det nog många som trodde det var idén av ett dåligt skämt, och ingen visste vad som stämde eller ej.

ANNONS

Men officiellt blev det. Likaså att Marcelino inte själv lämnade utan att klubben sparkade tränaren med omedelbar verkan.

Det kommer garanterat uppdagas mer och mer vad som egentligen hände, men flera spanska källor – framför allt de lokala reportrarna i regionen – rapporterar om samma händelse som fick bägaren att rinna över. Nämligen en rejäl dispyt mellan Marcelino och Mateo Musacchio kring någonting som skall ha handlat om kaptensbindeln.

Marcelino ska också ha varit oense med den sportsliga ledningen och inte godkänt alla spelarövergångar som gjorts.

Det är knappast första gången Marcelino hamnar i blåsväder med en spelare. Vi minns hur klubbikonen Cani skeppades ut med huvudet före efter att “ha visat dålig inställning på träning” och även velat ha för mycket att säga till om.

ANNONS

Ingen är större än klubben. Så har det alltid varit i Villarreal. Det gäller förstås även en tränare – Marcelino i det här fallet.

President Fernando Roig är en man med auktoritet som inte är känd för att vika en finger. Jag är säker på att han hade sina tydliga anledningar att inte låta Marcelino fortsätta.

Däremot sätter det här förstås Villarreal i en väldigt knepig sits. Många supportrar började hoppas på en återkomst av Manuel Pellegrini. Nu har det i stället bekräftats att Fran Escribá, som fick sparken från Getafe för ett halvår sedan, har skrivit på ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

Oavsett bristen på tränare ute på marknaden ett val som för supportrar att häpna. Fran Escribá? Tidigare Elche- och Getafe-tränaren har aldrig varit i närheten av att träna en toppklubb som Villarreal. Och han har knappast gjort några häpnadsväckande resultat i sin tränarkarriär heller.

ANNONS

Ut genom dörren får också assisterande tränare Rubén Uría och fystränaren Ismael Fernández gå.

Som om det inte vore nog med rokader har sportchefen Antonio Cordón – efter 17 väldigt framgångsrika år – lämnat klubben och skrivit på ett avtal med Monaco, som ironiskt nog står som motstånd för Villarreal i Champions League-kvalet kommande vecka.

Cordón har varit ett namn i skymundan men framför allt skördat stora framgångar på transfermarknaden i Sydamerika varifrån han hämnat in många namn som blomstrat till stora stjärnor i Villarreal. Han har varit på såväl Barcelonas och Real Madrids radar tidigare, och i Sevilla har han under flera år pekats ut som en potentiell ersättare om demonmannen Monchi en dag skulle lämna.

Från att år efter år pekats ut som en av Spaniens mest stabila klubbar är det helt plötsligt ett Villarreal som står och skakar. CL-kvalet inleds om bara några dagar. Ligapremiären är nästa helg.

ANNONS

Spelartruppen är fortfarande jämbördig med fjolårets och det finns enorm kvalité i laget. Men ett tungt ansvar vilar på Fran Escribás axlar att kliva in och styra skutan framöver. Misslyckas han att ta klubben till CL krävs det ett mirakel för att han ska bli långvarig.

Publicerad 2016-08-12 kl 16:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto