Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

La Liga-tipset 2016/17 – plats 5-1

Twitter: @pinthorp

ANNONS

Dagen D. Ligapremiär med Málaga-Osasuna i kväll och startskottet på en lång och förhoppningsvis underbart underhållande säsong. Ljuset i det groende höstmörkret nånstans. Nu är säsongen igång på allvar och jäklar vad kul det är.

Med det sagt återstår bara för mig att presentera toppen av mitt ligatips. Kom gärna med era tipp i kommentarsfältet.

5. VILLARREAL (4)
Från stabilast till mest kaotisk? Well, det har knappast varit en sommar likt den Villarreal hade hoppats på. Med ny sportchef, ny tränare och en förnyad spelartrupp är det svårt att veta exakt vart laget står. Lyckas man inte vända i CL-kvalet mot Monaco nästa vecka – vilket blir svårt – talar det för ligaspelet.

Men hur jämbördig truppen är med förra säsongens så vilar åtminstone mitt största frågetecken över Fran Escribá. Jag har så svårt att se honom göra underverk med en klubb som Villarreal. Samtidigt är laget alldeles alldeles för bra för att inte ta en topplacering på nytt.

ANNONS

4. ATHLETIC CLUB (5)
Ernesto Valverde kliver in på fjärde säsongen som tränare. Aymeric Laporte är kvar. Iñaki Williams har blivit ett år äldre. Alla nyckelspelare stannar.

Det här är ett ramstarkt lag som blivit bättre och bättre under Valverde. Det finns få svagheter och även om åldermannen Aduriz skulle dippa och inte göra lika många mål som tidigare finns där andra som kommer kliva fram. Iñaki och Raúl García inte minst.

Jag tror det här är Athletics säsong. Bara en sådan sak att Iker Muniain – som förhoppningsvis förbli skadefri nu – klivit in och tagit över tröja nummer 10 är ju bara galet vackert och en hint om att stora grejer kommer hända.

3. REAL MADRID (2)
Två Champions League-triumfer på tre säsonger och någon cuptitel under samma period. Ligaspöket verkar ligga kvar och Madrid har bara vunnit ligan tre gånger de senaste tio åren. Och då hade man två raka mellan 2007-08.

ANNONS

Jag tror inte Zinedine Zidane kommer göra bort sig på något sätt. Men jag tror inte han för Madrid till en ligatitel den här säsongen heller.

Laget är bättre än förra säsongen i och med att Álvaro Morata och Marco Asensio anlänt. Problemet är att värsta antagonisten och lokalrivalen också byggt betydligt bättre lag.

2. ATLÉTICO DE MADRID (3)
För första gången under Diego Simeones tid som tränare har det varit orosmoln över hans framtid i klubben. Atlético vill förstås inget annat än att behålla Simeone länge – huvudpersonen själv var inte lika övertygad efter CL-finalförlusten i våras.

Han ställde ett ultimatum till klubbledningen att han minsann inte vill se någon stjärna försvinna i väg utan snarare komplettera truppen med ett par spetsspelare för att fortsätta utmana konkurrenterna i toppen. Stjärnorna stannade. Simeone fick in Nicolás Gaitán och Kévin Gameiro som spetsspelare och Diogo Jota och Sime Vrsaljko som ska stå på tillväxt.

ANNONS

Jag har skrivit om det många gånger tidigare att Simeones bygge de senaste åren inte har pikat än. Det har varit en process med många unga spelare som formats i spelsystemet och vuxit in i rollen. Nu närmar vi oss den Simeone-perfektionen mer än någonsin. Saúl, Koke, Griezmann, Giménez och Oblak är alla stora stjärnor men fortfarande unga. De kommer förmodligen kunna ta ännu större kliv. Liksom Ángel Correa och Thomas Partey.

Atlético har på pappret aldrig haft ett bättre lag. Jag tror Simeones manskap utmanar om titlarna på precis alla fronter. Någon ros säkert i hamn – men det blir fall på målsnöret i ligan.

1. BARCELONA (1)
Jag har svårt att tänka mig att stjärntrion längst fram i banan skulle ha mindre kemi eller förstå varandra sämre på planen den här säsongen. Det fanns vissa farhågor att Lionel Messi – efter en ny finalförlust med Argentina och någon sorts revolt mot sig själv där han tycker tatueringar och gult hår är skoj – skulle tappat lite av motivationen. Han ser bättre ut att någonsin. Det var längesedan jag såg en spelare dominera på en sådan extrem nivå som Messi mot Sevilla i onsdagens supercup. Han är knappast mätt.

ANNONS

Till det har Barça spetsat och föryngrat truppen rejält. Samuel Umtiti är en blivande världsback och jag tror han tar rollen bredvid Gerard Piqué när säsongen lider mot sitt slut. André Gomes bidrar med annorlunda fysik, teknik och tyngd på mittfältet, Denis Suárez är som skapt för Barça och Arda Turan känns mer som ett nyförvärv den här sommaren än i vintras.

Barcelona har det bästa laget på pappret, det råder inga tvivel om saken. Jag tror inget lag lyckas rubba Messi & Co den här gången heller.

Publicerad 2016-08-19 kl 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto