Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ge Jonathan Viera en chans i landslaget

Pinthorp

Las Palmas-Celta Vigo. På förhand en match man hade stora förhoppningar på gällande sprudlande underhållning.

Efter att Iago Aspas lyft in 3-0 till Celta i matchminut 20 var det nog många som hade gett upp hoppet om en spännande fight. Undantaget Las Palmas förstås. De trodde på det. Inte minst Jonathan Viera.

Hur bra är inte Gran Canaria-sonen? Inblandad i allt när Las Palmas hämtade upp det till synes rätt omöjliga underläget i andra halvlek och fixade till sist en poäng.

Framspelare till första målet, själv målskytt på straff och slutligen en fullkomligt genial passning som öppnade för 3-3-målet.

Jag har nämnt det tidigare, men det börjar bli mer och mer uppenbart. Jonathan Viera borde få en chans i landslaget. Trots den mördande konkurrensen som råder.

Annons

Positionen som klassisk tia finns förvisso inte ingjuten i det spanska spelsystemet – även om Julen Lopetegui spelade Thiago Alcântara i en sådan roll mot Albanien – och det är något som talar emot Viera. Samtidigt har han spelat med utgångsposition både på vänsterkanten och ett hack ned i planen tidigare, så jag ser inte det som ett rimligt argument för att stänga honom ute.

Detsamma kan ju faktiskt sägas om Isco. Han trivs bäst som tia, även om han nästan aldrig fått spela i den positionen varken i Real Madrid eller landslaget. Han var uttagen senast, trots bristande speltid.

Nu tänker jag inte ge mig in i någon diskussion om antingen eller, då jag tycker Isco sett till spetskvalité och hur länge han faktiskt hållit en väldigt hög nivå också bör vara en man för landslagstruppen. Precis som i senaste samlingen.

Annons

Och även om Jonathan Viera kommer få det väldigt svårt att få speltid under Lopetegui förtjänar han i alla fall ett gigantiskt kvitto på det han har presterat i Las Palmas de senaste säsongerna.

Få, knappt någon, i La Liga är så beroende av en spelare som Las Palmas. Han har den unika egenskapen att lyfta sitt lag genom enskilda prestationer och det är definitivt tillräckligt för att kunna attrahera den nye förbundskaptenen.

Ge Viera en chans. Han är tillräckligt bra för tillfället – och har varit under väldigt lång tid.

***

På tal om spelare i form…

Marcelo är världens bästa vänsterback just nu. Jag minns inte om jag sett honom så här bra och stundtals helt dominant som han är just nu.

Och framspelningen till Moratas mål mot Alavés fick till och med självaste Zidane att bli en aning förvånad. Perfektion och briljans.

Annons

***

Yannick Carrascos målform för tillfället är galen. Och i viktiga lägen dessutom.

Atlético har förädlat ytterligare en talang till en kreativ poängmaskin. Publiken på Vicente Calderón fullkomligt älskar honom.

***

Jag och Marcelo Fernández spelade in ett nytt avsnitt av Tiro Libre-podden för några dagar sedan och hade med oss Valencia-gurun Erik Avebäck. Blev, så klart, väldigt mycket fokus på Valencia och vad som hänt och händer i klubben och i laget just nu.

Går att lyssna via iTunes eller HÄR.

***

Efter tio omgångar skiljer det tre poäng mellan serieledaren Real Madrid och fyran Sevilla.

Och Villarreal är bara ytterligare två poäng bakom.

Så här ska det vara. Många lag involverade, skiftande placeringar efter varje omgång och jävligt tight.

I botten verkar det inte finnas något hopp för stackars Granada. Trots en stark insats på Camp Nou – förlust med 1-0 efter nytt Rafinha-mål, femte i ligan – och framför allt en Guillermo Ochoa-prestation som förde tankarna tillbaka på VM för två år sedan.

Annons

Det hjälpte föga och Granada står fortfarande på noll segrar samtidigt som poängavståndet till lagen ovanför bara växer.

Publicerad 2016-10-31 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto