Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Längesen det var så stor press på Luis Enrique

Pinthorp

Trepoängaren må ha suttit långt inne, men var tämligen planenlig oavsett tillvägagångssätt för Real Madrid.

Något som var minst lika intressant var förstås matchtröjorna som de bar mot Sporting Gijón i lördags. Helvitt, som vanligt, men betydligt mer helvitt än normalt. Med sponsordetaljer som knappt syntes med mikroskop. Och bättre blev det kanske inte av att det fullkomligt öste regn över Santiago Bernabéu.

Läckert var det hur som helst – och framför allt av en god anledning. Specialtröjorna har tillverkats av återvunnet material från havet, detta som ett initiativ för att stötta miljöarbete tillsammans med Adidas. Tidigare under säsongen har även Bayern München gjort en liknande insats.

I mitt tycke även snyggare än orginaldressen. Stilrent så det sjunger om det. Mer sånt.

Annons

***

Vilken jävla häxpipa han har, Sandro Ramírez. Andra bomben till frispark den här säsongen för 21-åringen som fortsätter gå från klarhet till klarhet i Málaga.

Redan bra för stunden, men på sikt kan det bli ett otroligt viktig värvning för Málaga.

***

Såg ni Ángel Correas lobb-assist till Kévin Gameiro?

Inte?

Det är värt att leta fram.

***

Apropå ögongodis tar ändå Celta Vigos 2-0-mål mot Granada priset.

Iago Aspas (som är i helt vanvettig form för övrigt) spelförståelse och tajming i passningen är perfektion.

***

Anoeta-spöket lever vidare för Barcelona. Med tre raka förluster i San Sebastián inför matchen var det knappast ett Barça i sprudlande självförtroende eller form som klev ut på banan mot ett desto mer hungrigt Real Sociedad.

Det blev ingen förlust den här gången – även om det borde blivit det. La Real hade en boll i nät som helt felaktigt – och ganska grovt dessutom – dömdes bort för offside.

Annons

Det går fort emellanåt, men det är ingen ursäkt.

Hur som helst slutade matchen 1-1, och även om Gerard Piqué erkände att Real Sociedad borde och förtjänade att vinna, liksom att en poäng var godkänt med tanke på hur matchen artade sig, är det summa summarum givetvis ett blytungs poängtapp för Barça.

Det skiljer sex pinnar upp till Real Madrid nu. Och kommande helg väntar El Clásico.

Ett Clásico där Real Madrid kan kliva in utom någon större press på sina axlar. Skulle det bli förlust står man ändå som serieledare med marginal, har avverkat Barça på Camp Nou och redan vunnit stort mot Atlético på Vicente Calderón.

Skulle det bli poäng, eller rent av seger, är det definitivt ett rejält guldryck. Vi vet hur mycket matcherna mellan de tre notoriska topplagen de senaste säsongerna har betytt. När Atleti vann 2013/14 blev det helt avgörande, och matcherna lagen sinsemellan har varit en fingervisare de senaste åren.

Annons

Det var längesen det vilade så stor press över Luis Enriques axlar. Det är mycket som snurrar i skallen och som behöver förvandlas från teori till praktik.

Just nu är det klar fördel Real Madrid i de flesta aspekter.

Publicerad 2016-11-28 22:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto