Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det är svårt att inte tycka om fotbollsspelaren Toni Kroos

Medan Barcelona och Atlético dras med respektive problem och fått utstått en hel del kritik under säsongen är den tredje giganten sannerligen harmonisk.

Real Madrid trummar på i ligaspelet – vinner matcher som mot Osasuna i helgen utan att nödvändigtvis imponera – och har fler växlar att lägga i när det behövs. Som i går, mot Napoli, efter tidigt underläge.

Det är också i matcher som dessa som de stora spelarna träder fram och visar vägen. Kylig lördagkväll i Pamplona kanske inte lockar lika mycket som ett fullsprakande Santiago Bernabéu under en Champions League-kväll?

Det är rimligt att storspelarna tänder till lite extra. Cristiano Ronaldo har inte haft någon jämn nivå i sig under säsongen, kanske på grund av en lång semester efter ett påfrestande EM-slutspel, men såg oförskämt lätt ut i steget mot Napoli. Och spelade framför allt väldigt mycket för laget. Osjälviskt och uppoffrande.

En annan som i mitt tycke var bäst på planen i går och dessutom varit helt fenomenal hela säsongen är Toni Kroos. Tysken kan allt. Han dikterar tempot, fördelar bollar, slår avgörande passningar, avslutar och är allt som oftast väldigt bra på fasta situationer.

Trots att han inte spelar lika högt upp i planen som han gjorde tidigare i sin karriär är han inblandad i väldigt mycket framåt. Om inte mål eller målgivande passningar så åtminstone en avgörande boll som öppnar upp för möjligheten till målchans.

Men i går fick Kroos till och med själv skjuta in sig i målprotokollet på klassiskt “Toni Kroos i Bayern”-vis.

Det är svårt att inte tycka om Toni Kroos när han spelar fotboll på det sättet han gör.

Övrigt då, från Madrid-Napoli?

1) Casemiros träff vid 3-1-målet var årets absolut renaste. Kul att han får mer uppmärksamhet.

2) Dani Carvajals inlägg med yttersidan – magi.

3) Det kan vara jag som har skyhöga krav (å andra sidan spelar han i Real Madrid, så det är väl befogat från alla håll), men har inte Keylor Navas slarvat betydligt mer än tidigare? Gör fortfarande sina monsterräddningar, men dessutom släppt en del billiga bollar och inte upprätthållit samma kommunikation med försvaret.

Jag kanske jämför med hans sista säsong i Levante. Den är omöjlig att överträffa. Men ändå.

***

Nog visste vi alla att Luis Enrique gått och blivit en alltmer bitter gubbe. Men kom igen. Var lite resonli och rimlig. Att han ska ha spytt galla över mediakåren efter att ha svarat på kritiska frågor efter en 4-0-förlust (!) är väl precis så logiskt som det ska vara.

“Lås oss se om frågorna är likadana när vi vinner”, ska han ha sagt.

Ja, Luis Enrique. Frågorna är förmodligen precis likadana när Barça vinner en match med 4-0 som när man förlorar med 4-0 i Champions League.

Att han dessutom ratat vissa avtalade intervjuer efter matchen är fruktansvärt fegt, respektlöst och oprofessionellt.

Något som gör hela situationen ännu mer förvånande är när Mundo Deportivo nu har skrivit att Barça förberedde matchen mot PSG som en match mot “ett sämre lag”. Svårt att veta vad som är sant eller ej, men skulle det stämma framstår ju Luis Enrique bara ännu mer som en pajas.

Det verkar oavsett vilket som att “Lucho” tappat omklädningsrummet och att många spelare är missnöjda med tränarens beslut kring taktiska upplägg.

Ni minns säkert att det var samma snack under Luis Enriques första säsong. Då var det en förlustmatch i ligaspelet på Anoeta som skapade kritiska rubriker gentemot Barcelona-tränaren, som ändå blev kvar och i slutändan vann trippeln.

Den här gången är jag tämligen övertygad om att Luis Enrique inte kommer få jobba vidare i klubben särskilt länge. Det är finito efter säsongen. Då måste något nytt påbörjas.

Och Barças problem är fortsatt inte enbart Luis Enriques fel. Han är inte den som egentligen ska hängas. Det är ledningen som stått för de grövsta missarna och satt klubben i en prekär sits.

***

Jag tippar på Jorge Sampaoli till Barça i sommar.

***

Tre spanska lag hoppar in i Europa League-slutspelet i kväll. Villarreal-Roma är ju en fantastisk match på förhand. Celta Vigo-Shakhtar kan också bli något extra.

Athletic-APOEL? Well, ställs man mot ett lag som värvat in David Barral som storstjärna borde det inte bli annat än Athletic-seger.

Ett stabilt försvarsspel är nyckeln för att Athletic ska gå långt i EL-slutspelet. I sådana fall kan det gå väldigt långt.

Publicerad 2017-02-16 kl 18:26

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons