Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Unga Atlético ångar på – med en levande vägg i mål

Twitter: @pinthorp

ANNONS

Atlético de Madrid spelar Champions League-kvartsfinal för fjärde året i rad. Klubben har cementerat en plats bland Europas främsta och fortsätter visa sig otroligt slagkraftiga i den allra tyngsta av turneringar.

Med det sagt kommer inte gårdagens returmöte med Bayer Leverkusen skriva sig in i historieböckerna som någon sprakande tillställning. Snarare en match där Jan Oblak ännu en gång bevisade för den stora fotbollsscenen att han är en av världens bästa på sin position.

Trippelräddningen han står för i den andra halvleken är bland det svettigaste jag sett den här säsongen.

Nu hade kanske ett relativt sent Leverkusen-mål ändå inte ändrat så mycket (man behövde ju som bekant göra minst tre), men känslan för ett Atlético – som inte sett lika solida ut bakåt – att hålla nollan är värd mycket. Inte minst för Oblak själv.

ANNONS

***

När vi ändå är inne på Atlético kan vi nu en gång för alla konstatera att Sime Vrsaljko etablerat sig som en startspelare.

Fram till mitten av december i fjol hade han bara startat blott en match i ligaspelet. Juanfran, som varit gjuten på högerbackspositionen under hela Diego Simeones tid som tränare, var då fortfarande bofast på sin kant.

Men i takt med ett par halvdana insatser från Juanfran samtidigt som Vrsaljko tog väl vara på de chanser han fick har kroaten successivt spelat till sig en plats.

Sedan det oavgjorda cupmötet med Barça i början av februari har Sime Vrsaljko spelat alla åtta matcher för Atlético och även om han inte varit hundraprocentig defensivt har han vuxit i rollen och framför allt tagit för sig i offensiven.

Vrsaljko är en av alla yngre spelare i Atlético som ingår i Simeones generationsväxling. Den har pågått under ett par år och tog fart på allvar i fjol när Carrasco, Correa & Lucas fick alltmer utrymme.

ANNONS

I går mot Leverkusen startade Atleti med tio spelare födda 1991 eller senare. Bara pappa Godín (31) var äldre än 25 ur startuppställningen.

Det säger en del om den tillväxt och potential som fortfarande finns att kräma ur detta Atlético.

***

Det enda jag hoppas på inför fredagens CL-lottning är att Real Madrid, Barça & Atlético lyckas undvika varandra. Precis som jag lika mycket hoppas att det inte blir ett heltyskt möte mellan Dortmund och Bayern.

Publicerad 2017-03-16 kl 14:52

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto