Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Superlöftet har kommit fram som ljuset i Valencia-mörkret

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det kommer inte bli någon kamp om överlevnad för Valencia. Det kändes långt ifrån självklart för ett par månader sedan, men ett nytt La Liga-kontrakt kommer man klara.

Mycket mer än så blir det inte. Just nu, med åtta omgångar kvar, är man på plats tolv i tabellen. Europa-spel nästa säsong är uteslutet och klubben fortsätter arbeta i tung uppförsbacke. Sedan Peter Lims intåg i Valencia har egentligen ingenting bidragit till det bättre. Identiteten är som bortblåst, tränare på tränare misslyckas och förväntade trotjänare lämnar.

Förra måndagen utsågs Mateu Alemany till ny VD för klubben. En 54-årig advokat som har ett långt förflutet i RCD Mallorca, och var bland annat ordförande i klubben under mardrömsåren i slutet på 00-talet. Är han verkligen rätt man att styra Valencia, med en helt annan kravbild än Mallorca, i rätt riktning?

Annons

Det som dessutom är förbryllande och oroväckande är att allt färre personer som arbetar i Valencia kommer från staden. Det är förstås inget krav, men värdet i att ha lokala personer som känner till staden och klubben i grund och botten bör aldrig underskattas.

I dagsläget finns ägaren och presidenten från Singapore, sportchefen är baks och numera en VD från Mallorca. Snacka om att Amadeo Salvo saknas så det smärtar för Valencia-fansen. Mer och mer för varje dag.

Men är det någonting positivt som fansen ändå kommer kunna ta med sig från den här säsongen är det en del positiva vibbar från det yngre gardet på fotbollsplanen.

I kväll visade 20-årige superlöftet Carlos Soler vilken magnifik fotbollsspelare han är. Han har bara lirat ett tiotal matcher i A-laget men agerar redan som vilket rutinerad La Liga-spelare som helst. Mogen, bra på att värdera, spelskicklig och modig. Och han är minsann född i staden och Valencianista in i blodet. Han började själv spela fotboll i klubbens akademi året efter den senaste ligatiteln.

Annons

Han var bara åtta år gammal då, men nog kan vi räkna med att han ändå kände av och kommer ihåg känslan av att representera en storklubb där kravbilden är hög och supportrarna alltid har höga förväntningar.

Solers insats mot Celta Vigo i kväll – där han dessutom själv fick avgöra med en sagolik lobb fram till 3-2 i slutet – får sannerligen supportrarna att börja drömma om stora saker.

I ett nästan oändligt Valencia-mörker har Carlos Soler kommit fram som en ljusglimt som väcker hopp.

***

En annan egen Valencia-produkt som fick visa upp sig för publiken på Mestalla i kväll – och minst sagt vara delaktig i segern – var Antonio Latorre, eller kort bara Lato som han kallar sig.

Han är så klart vänsterback.

Precis som de flesta som kommer upp från Valencias ungdomsakademi och tar sig hela vägen till A-laget.

Annons

Det är något helt sjukt med Valencia och vänsterbackar de senaste åren. Juan Bernat, Jordi Alba, José Luis Gayá, Salva Ruiz och dessutom Alejandro Grimaldo som har ett förflutet i klubben.

Nästa namn att fylla på den listan är Lato. Ännu en Valencianista som mycket väl kan och bör få en mer etablerad roll i laget nästa säsong.

Publicerad 2017-04-06 23:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto